Rozhovor s ředitelem školy o aktuální situaci

| Vydáno:

V pondělí odpoledne se mi do rukou dostala nabídka od ředitele školy, zda bych s ním nechtěla uskutečnit rozhovor. Samotnou mě to zaskočilo, jelikož se nedalo říct, že bych s panem ředitelem vycházela. Na druhou stranu si myslím, že by osobní rozepře neměly bránit ve vyslechnutí druhé strany – zejména, když se mě současný problém přímo nedotýká. Pan ředitel si prostor pro vyjádření určitě zaslouží také.

Rozhovor byl uskutečněn v úterý (zčásti i ve středu), kdy jsem se s ředitelem školy setkala u pomyslného stolu. Snažila jsem se klást otázky, které jsem považovala za důležité proto, aby se osvětlily. Přála bych si věřit, že napomohou k lepšímu pochopení nynější situace – která se týká převážně koleje Zmijozel – jež se vyhrotila na vývěsce naší školy.

Proběhlo přivítání a hovor započal.

Momentální dění na Hogu se nyní točí kolem Zmijozelu. Jaký z toho máte pocit? Myslíte, že se tomu dalo předejít?


Pocit… To je těžké říct. Od Zmijozelu jsem si již na podobné věci zvykl, takže pokud mám mluvit o pocitech, tak asi rozmrzelost, lítost, únava… Jestli se tomu dalo předejít… To je složitá otázka, na kterou se obávám, není vůbec žádná odpověď. Stalo se, i když jsem přesvědčen, že způsob, jakým se to stalo, mohl a měl být rozhodně jiný.

Ano, chápu, že se toto těžko shrnuje. Nyní máte na mysli to, že se situace řešila na úvodní stránce, nebo následnou reakci slečny Noxy?

Obojí.

Zaznamenal jste již v minulosti nespokojenost zmijozelských studentů s jejich kolejní? Zkoušeli podat stížnost oficiální cestou? Tuším, že tato otázka může druhým vrtat hlavou.

Všichni víme, jak Zmijozel před rokem zbrojil po dosazení nového kolejního ředitele, což bylo ostatně i v tu dobu pochopitelné a rozhodně to není žádným tajemstvím. A ano, v tu dobu podávali i stížnosti. Zhruba od ledna, tedy déle než půl roku, jsem ovšem v tomto ohledu rozhodně nezaznamenal jakékoliv nesváry a nejsem si vědom, že by na kolejní ředitelku od zmijozelských studentů v této době přišla jakákoliv stížnost, ať oficiální či neoficiální. Stav se dle všech dostupných informací uklidnil a rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, co se nakonec stalo na úvodní stránce, což můžeme přirovnat k blesku z čistého nebe, jež byl v zásadě spuštěný slečnou Noxy, která většinu uplynulého školního roku navíc přečkala tuším v mrazáku.

Ano, to je pravda – tehdy měla slečna Ked těžké postavení, když nastupovala po panu Nekrovi. V současnosti se některým studentům jeví, že byl vyhnán bezdůvodně – viz článek slečny Noxy. Vím, že je to starší záležitost, přesto se neubráním otázce, zda k tomu nechcete něco dodat, vyjádřit se.

To je věc, která se táhla čtyři roky a není možné ji vysvětlit v jednom odstavci článku. Zkráceně mohu jen uvést, co bylo na konci. Celý kalendářní rok Nekro odmítal komukoliv poskytnout přehled o pohybu peněz na školním kontu a v závěru to došlo až tak daleko, že mě dokonce vydíral, že výpis konta neposkytne, dokud neudělám přesně to, co chce, tedy neodstoupím z pozice ředitele. Nakonec byl celou sborovnou donucený k předložení výpisu, čímž se zjistilo, že na kontě určeném pro platbu hostingu a domény chybí za ten rok přes 7 000 a do dnešní doby nebyl schopen nijak vysvětlit, kde ty peníze jsou nebo co se za ně koupilo. Zbylou hotovost pokladny ve výši zhruba 2 000 má, pokud vím, dosud u sebe a odmítá ji Hogwarts vrátit, proto se ostatně i musela nedávno dělat nová sbírka, aby se mohl zaplatit hosting.

Já si nemyslím, že byste to udělal jen tak, bezdůvodně. Ale teď asi zpět k tématu. Myslíte, že článek v havraspárském časopise o prefektech mohl přispět k tomu, že se situace vyostřila? Ptám se, protože mne zaujalo, že to tak někteří berou. O článku jsem se dověděla až včera.

Tak rozhodně nepomohl k tomu, že by se zmijozelští s havraspárskými více skamarádili. To, jak přispěl k současnému dění, myslím nelze nijak určit. Ovšem, když už ho zde zmiňujete, všimněte si, že na rozdíl od úvodky v tomto článku zmijozelští studenti onu změnu prefektů poměrně tvrdě hájili.

Vypadá to, že mohou mít zmijozelští pocit (část z nich), že protestovali proti slečně Ked jasně. Napadá mě, zda třeba nemohlo dojít k nějaké chybě v komunikaci mezi kolejí a vedením školy.

Jak jsem již jednou říkal, poslední stížnost či neplechy byly v minulém roce, dva či tři měsíce po dosazení prof. Looben, tedy v době, kdy její jmenování bylo dosud poměrně čerstvé, a od té doby byl klid.

Pokud měli být zmijozelští studenti tak nespokojení, nechápu, proč dalšího školního roku neposlali X lidmi podepsaný list, neozval se jediný člověk, proč se nechali prof. Looben během roku jmenovat na posty péček, proč se ochotně všichni účastnili oněch nyní hanobených prázdninových změn prefektů, proč se tvářili jako že nic. Za celou dobu nepřišla jediná připomínka mně, a pokud vím, tak ani kolejní ředitelce samotné.
Místo toho se náhle rozpoutala aféra na úvodní stránce.

To jsou zajímavé otázky k zodpovězení. Nicméně mám pocit, že by se odpovědi hledaly těžko.

Když už vyplula na povrch vlna nevole proti slečně Ked, jak ji vnímáte? Myslíte, že jsou výtky studentů oprávněné?

Jak které. Jsem si vědom slabých míst, které se během toho roku objevily, a to hlavně pravopisu a někdy snad poměrně příkrého jednání s „odpůrci“. Konkrétně onen pravopis překvapil i mě. Každopádně prof. Looben přišla do prostředí, které vůbec nebylo jednoduché, a obávám se, že by mnoho jiných osob na místě sešrotovalo. Zmijozel je kolej, která nejvíce ze všech ostatních kolejí uctívá své tradice a posvátnou minulost, a tuto minulost, ať dobrou či špatnou, neustále s láskou oživuje. Prof. Looben jsem znal již v dobách, kdy byla zmijozelskou primuskou a vím, že v srdci má lásku a sympatie ke koleji hluboko zakořeněné. V oněch dobách také všem jednoznačně prokázala, že umí lidi strhnout a vést. Ovšem nic z toho nelze, pokud dotyčnému nedáte prostor. Prof. Looben jsem do čela Zmijozelu jmenoval s hlubokým přesvědčením o jejích schopnostech. To, jestli je ovšem zmijozelští studenti dokázali využít, záleželo již na nich. Jen velice vzácně bývá chyba výlučně na jedné straně.

Stále se domníváte, že slečna Ked byla tehdy ta správná volba?

Kdybych byl znovu v oné situaci, volil bych stejně.

Již jsem se setkala s názorem, že z nějakého důvodu slečnu Ked omlouváte a nechcete vidět její chyby. Sama mám pocit, že nad ní držíte ochranitelskou ruku více, než by se dalo očekávat. Koresponduje tento pohled s realitou?

Držím ochranitelskou ruku nad všemi členy profesorského sboru. Prof. Looben z toho nijak nevybočuje.

V současnosti se opravdu zdá, že Zmijozel touží po změně. Na vaši výzvu uvedenou na vývěsce reagovalo asi dvacet lidí. Budete ochoten respektovat 1/3 koleje? Nezdá se mi totiž moc reálné, aby se vyjádřila polovina. Např. v Mrzimoru se i zhruba 16 hlasů bralo jako rozhodnutí koleje. Jak to vnímáte?

Docela se zde zapomíná, že jsme škola. Není moc reálné, že by v mudlovské škole vyměnili třeba třídního profesora jen proto, že ho studenti nemají rádi, a prof. Looben nijak profesně nepochybila. Pokud je kolejní ředitel oblíben, je to jistě výhodou, nicméně rozhodně nemusí a ani nemůže být ke všem kamarád. Nikdo se nemůže zavděčit všem a studenti si buď k němu (a on k nim) najdou cestu, anebo se s tím musí smířit. Tím nechci říci, že by koleje měly mít kolejní ředitele na truc, takové, s kterými nemohou vyjít, ale také nelze očekávat, že se kolejní ředitel bude měnit podle přání studentů. Co je vlastně úkolem kolejního ředitele? Rozhodně to není vést kolej, to je přeci záležitost primuse. Úkolem ředitele je dohlížet na kolej, usměrňovat ji, starat se o pořádek, řešit spory a případně zprostředkovávat komunikaci mezi kolejí a vedením školy. Kolejní ředitel není jeden ze studentů, jak se mnohdy předpokládá, ale dohled zastupující ředitele školy.

Nevím, o čem se v Mrzimoru rozhodovalo, že stačilo 16 hlasů, nicméně autorizace jakéhosi požadavku na změnu kolejního ředitele je jistě věcí s natolik větším dopadem, že by neměla stačit pouhá 1/3 koleje. Podle statistik každý týden zavítá do školy přes 42 studentů koleje. Pokud je situace v koleji natolik neúnosná, věřím, že přesvědčit své spolužáky k podpisu není zas takový problém.

Nabízí se otázka, zda jste věděl o jednání slečny Ked ohledně prefektů. Se zmijozelskými v tomto směru souhlasím. Připadá vám to střídání studentů na tomto postu adekvátní?

Se zmijozelskými v tomto směru souhlasíte? Zajímavé. Podle mých zpráv, které mám potvrzeny nejen od kolejní ředitelky, ale i od samotných studentů Zmijozelu, byla celá tato věc navrhnuta, diskutována a odhlasována ve zmijozelské zasedačce. Poté byl onen záměr oznámen celé koleji a ani tehdy se nenašel jediný hlas, který by namítal něco proti. Po útoku Havraspáru se však nenašel jediný zmijozelský student, který by měl odvahu to přiznat, a celá věc byla hozena na hlavu kolejní ředitelky.

Co se mě osobně týká, netvrdím, že se mně tak častá změna prefektů jakkoli líbí, spíše naopak, na druhou stranu však není školním řádem frekvence nijak omezena, a tedy jsem se k ní postavil poměrně benevolentně. Což ovšem neznamená, že bych to chtěl v budoucnu opakovat.

Dobře. Přesněji řečeno – souhlasím s tím, že by se takto post prefekta neměl přetěžovat, střídat studenty tak často. Bohužel na vývěsce nebyla zmínka o tom, že celou věc prodiskutovala zasedačka. Díky této absenci informací jsem své vyjádření napsala s odkazem na zmijozelské. Hovor s vámi vnímám tak, že těmto nesrovnalostem můžeme dát objektivnější formu.

Jak to nyní vidíte se slečnou Noxy? Vrátí se?

To je dosti jednoduše a krátce položená otázka. Slečnu Noxy jsem požádal, aby se na úvodce mírnila ve výrazech vůči svému kolejnímu řediteli a dostala trest, kterých jsem za podobné kázeňské delikty v průběhu školních let rozdal už desítky. Očekával bych, že pokud o něco požádá profesor, natož ředitel školy, vyjde mu student vstříc, místo toho však začala přímo na úvodní stránce oponovat a nesmyslně odsekávat s tím, že ji umlčuji atd… Koneckonců, přečíst si to může i nyní každý a také si vytvořit svůj názor. Noxy nebyla jediná, která se vytasila s radikálním názorem, ovšem jediná nad ostatními vyčnívala svým chováním. Po dalším trestu a neustávajícím oponování a odmlouvání jsem již jako jedinou možnost, jak ji z té úvodní stránky dostat, viděl její zmrazení a poskytnutí jí času k vychladnutí.

Zhruba třikrát za celé trvání Hogwarts jsem již takto lidem, kteří nevěděli, kdy přestat, na pár hodin či den dopřál kýžený klid, než se s někým v afektu dokolečka hádat… O dvou soukromých mailech, které mi poslala, plných sprostých slov a urážek, mluvit nebudu. O následné formě urážek a rádoby obvinění v Hadím králi raději také ne, příliš mi připomněly kauzu s Wenai. Redakce Hadího krále se chlubí tím, že poskytují možnost k vyjádření každému a za obsah neručí. S tím až tak ovšem nemohu souhlasit. Každá redakce plně odpovídá za to, co vydává, a v mudlovském světě jsou urážky, zesměšňování a pomluvy žalovatelné…

Ovšem, ve světě Internetu a naší školy nic takového neexistuje, zde je bohužel slyšet ten, kdo hlasitěji křičí. Slečna Noxy mi dnes s velkou pompou zaslala žádost o rozmrazení, po dvou větách z ní čiší arogance, výsměch a i výhružka. Za celé trvání Hogwarts jsem nikdy nikoho nevyloučil za jeho názor, neexistuje jediný člověk, který by to mohl říci. Když už k vyloučení došlo, bylo to vždy buď za mulťáctví, za zcela nepřístojné chování a urážky vůči ostatním obyvatelům hradu, či za opakovanou a závažnou ignoraci školního řádu.

Jsem schopen pochopit rozdílnost názorů, ale ne určité způsoby chování. A tak se obávám, že nyní nejsem schopen říci, jak to se slečnou Noxy dopadne.

Výborně. Děkuju za tak obsáhlou odpověď. Názor slečny Noxy již padl, jsem ráda, že se zde objevil i názor druhé strany – vás.

Mluvili jsme o slečně Noxy. Pokud by vám to nevadilo, tak bych odbočila k jinému studentovi, slečně Elanis. Nechci rozebírat, co se tehdy dělo, jde mi o její trest v podobě cedulky. Dostala se mi do rukou vaše zpráva, jelikož jsem také byla za její odejmutí. Vy jste jí cedulku s nápisem „lžu“ připnul na pevně stanovenou dobu? Vyhradil jste její trest?

Ano i ne – „ano“ tím, že mám představu, jak dlouho jí cedulku hodlám nechat, ovšem nikdy jsem tuto dobu nesdělil veřejnosti, a to je ono „ne“. Ono to je zase složité a související s mnoha věcmi – a musím přiznat, pes je tak trochu zase ve Zmijozelu. Souvisí to s tím, co se stalo. Všem čtenářům se na rozdíl od vás jistě ona zmíněná zpráva do rukou nedostala, a tak mi dovolte zde zmínit to důležité. Slečny Wenai a Elanis nedostaly zdaleka ony cedulky kvůli podvodu, nýbrž kvůli tomu, co rozpoutaly poté. Místo toho, aby se přiznaly a vzaly na sebe odpovědnost, naopak rozpoutaly doslova válku, kdy z podvodu a sprostých lží obvinily vedení školy a členy profesorského sboru. I tehdy toho byl Hadí král plný a punktovalo se dokonce i zmijozelské povstání.

A teď se dostáváme k jádru problému, kterým je bohužel tak trochu zmijozelský vzorec chování. Není tu prostor to nějak moc rozebírat, a tak jen uvedu, že uvnitř koleje byla Wenai drtivou většinou studentů ohodnocena jako drsná hrdinka, která udělala pouze jedinou chybu – nechala se chytit. A to je to, co mě hodně moc mrzí. Koneckonců, podobný vzorec chování vidíme i nyní, kdy slečna Noxy velice útočně a vulgárně zesměšňuje a uráží členy profesorského sboru i vedení školy, a ostatní jí jen přizvukují s maximálně malou poznámkou o jejím věku jako neoddiskutovatelnou omluvou. Prý si zaslouží obdiv, že má „odvahu říkat pravdu“, ale nikdo už neřeší, jakým způsobem to dělá. Odpusťte mi, když zde podotknu, že to není odvaha, ale pouhá drzost a nevychovanost. Jinak můžeme i říkat, že mají hrdinnou odvahu ti, co právě v tyto dny podpalují a rabují Londýn. A takto se mi bohužel jeví ona podstata Zmijozelu.

Onu cedulku zde pak vidím i jako připomínku toho, že existuje i něco jako protipól, místo, kde tito lidé nejsou bráni za hrdiny a kde toto chování rozhodně není hodno oslavy. Přesto vás mohu uklidnit, že doba „vycedulkování“ není až tak nekonečná, i když přiznávám, že v normálně fungující společnosti by byla její životnost o něco kratší, neboť by tam nebyla tolik potřeba.

Jsem ráda, že jste to nyní tak shrnul. Věřím, že to pomůže více pochopit onu situaci. Sama zde musím uznat, že mi to pomohlo.

V této chvíli už mě nenapadá otázka, která by se dala položit. Jen jediná. Zda byste chtěl něco čtenářům sdělit – cokoli, co vám přijde podstatné?

Touto větou končívá drtivá většina rozhovorů a ve většině odpovědí jsou jen obecné zdvořilosti, a tak ji nemám vůbec rád. No, ale možná něco přeci jen…

Chtěl bych všechny na hradě (a nejen na něm) požádat, aby se zkoušeli zamýšlet a přemýšleli nad vším, co se děje, ne vždy je totiž nejhlasitější halas také tím jediným a nejsprávnějším – a ne vždy se pravda hledá v tom, co se nejsnáze vidí. Existují i jiné hodnoty než umět co nejhlasitěji křičet.

Hovor byl u konce.

Již jsme slyšeli názor Noxy Silverssson, dalších studentů Zmijozelu, jejich kolejní ředitelky; mohli si přečíst úvahu z pera havraspárských; v neposlední řadě i vyjádření současné primusky Zmijozelu Cerridwen Lowry Antares. Názor pana ředitele Nimrandira přidává další pohled na věc. A i když nevěřím, že zde padlo úplně všechno (není to v našich možnostech), naše představa se alespoň mohla přiblížit více k objektivnímu pohledu a k pochopení souvislostí.

Samantha Am Chainless

Komentáře

  1. no 🙂 – Dovolil bych si trochu nesouhlasit s tímto, protože si nemyslím, že to nějak lze říct obecně, pokud tedy pan ředitel nevidí do všech ostatních kolejí absolutně dopodrobna:
    Zmijozel je kolej, která nejvíce ze všech ostatních kolejí uctívá své tradice a posvátnou minulost, a tuto minulost, ať dobrou či špatnou, neustále s láskou oživuje.

    Za Havraspárskou kolej můžu říct, že máme naprosto propracované universum okolo havranů, Roweny nebo například tradici havraspárské cesty na přivítání nováčků. Proto bych se nedivil, kdyby se toto trochu dotklo lidí, kteří na celé historii Havraspáru (a vlastně i jiných kolejích) pracovali.

    Dalším trochu přehnaným pojmenováním je nazývat článek v Corvinu „útokem Havraspáru“, protože ten článek nijak útočný není. Havraspár pouze jako jediný měl odvahu vyjádřit se k tématu, o kterém si hromada lidí pouze šeptala po krbech.

    Není mým cílem pochybovat o vyjadřování Nima jako ředitele školy, pouze dělám to (jako kolejní ředitel), o čem přesně ve článku i on sám mluví – proto doufám, že z toho neponesu nějaké následky :-))

    1. Re: no 🙂 – Tím útokem Johne nebyl myšlen článek v Corvinovi, ale reakce na úvodce po vyhlášení péček, koneckonců i to zde píši 🙂

      1. Re: Re: no 🙂 – no, tak oni v podstatě vyjádřili svůj názor -> a sám říkáš, že jde o formu 🙂 a ta nijak hroznán nebyla 🙂
        ale i já jsem uznal, že se to nemá ventilovat na uvodce, přeci jen jsem to tam taky psal a pak to na úvodce jakžtakž z naší strany utichlo 🙂

  2. hm – Nebudu se vyjadřovat k obsahu týkající se vyloženě kauzy, ten jsem si přečetla a jsem moc ráda, že byl poskytnut.

    Nicméně si též přisadím k prohlášení pana ředitele o tradicích, které mě vyloženě urazilo a zrovna z vašich úst, p. řediteli, docela zasáhlo. Je mi líto, že zrovna tak důležitou součást Havraspáru, které někteří zasvětili pomalu celou svou existenci v koleji, smetete v jediné větě, protože my přeci na své tradice nejsme tak hrdí. Tohle mě fakt zamrzelo… Nemyslím si, že Zmijozel je jediný, který své tradice takto uctívá. Jsou tím známí, ale bagatelizovat tím spojitost ostatních kolejí s jejich tradicemi, to docela ublíží.

    Zajímalo by mě, čím máte tento názor podložený? Z čeho takový soud pramení? Vážně jsem si myslela, že zrovna vy uvidíte, že i pro nás modré je tradice jednou z nejdůležitějších složek kolejního života.

    Nicméně Sam, skvělé otázky a výborně strukturovaný rozhovor, smekám! 🙂

    1. Re: hm – Omlouvám se, pokud jsem se Havraspáru v této záležitosti dotkl, ale očividně si zde vůbec nerozumíme. Zmínkou o „tradicích“ jsem měl na mysli poněkud jiné věci, než do detailu vymyšlenou a popsanou vlastní legendu o bájné minulosti koleje – a zde souhlasím, že konkrétně s Havraspárem se žádná jiná kolej nemůže v tomto srovnávat. V rozhovoru tradicemi narážím spíše na vzorce chování.

      1. Re: Re: hm – sice s placem po funuse, ale ja jsem nimova slova taky pochopil tak jak byla myslena – a pokud jde o havraspar a jeho havrany a vsechny podobne historie, zadna kolej se jim nevyrovna, modly ve zmijozelu jsou necim absolutne jinym a v tom zase vynika zmijozel, ne vzdy tim spravnym smerem

    2. Re: hm – ach tak! 🙂 Děkuju za vysvětlení a omlouvám se za poplach. A samozřejmě děkuji za Havraspár. :))

  3. prof. Ked – Nenapadlo Vás někdy, že by kolejní Zmijozelu mohla být třeba dislektička? Jsou takový lidi a někdy to o sobě ani neřeknou.

    Nevím sice, zda Zmijozelská kolejní jí je, ale upřímně si povězte, nikdy jste neudělali chybu? Já měla z píšemek a slohů jedničky, ve škole jsem skoro žádný chyby nedělala, ale teď to o sobě říct nemůžu. Děje se taková věc, co se děje hodně věcem. Člověk zapomíná. A pokud Zmijozelská kolejní s tímto opravdu má problém, pak by se tento člověk měl spíš repektovat za to, že se dokáže s tím poprat a ne ukazovat na chyby.

    1. Re: prof. Ked – Myslím, že jsem někde četl, že dyslektička je. Ale to jí přeci neospravedlňuje.
      Kdyby někdo dal do vedení koleje jedenáctileté děvče a pak říkal „vždyť se tolik snaží“ a respektujte ji, že je ještě malá, tak se to taky téměř nikomu nebude líbit a principiálně mi to přijde to samé.

      1. Re: Re: prof. Ked – Neříkám, jestli jedná správně nebo ne, na to tam nevidim, ale odsuzovat ji za to, jak píše a přitom za to vlastně nemůže, protože je to nemoc? Nemluvím o jednání, mluvím o tom, jak člověk píše.

        1. Re: Re: Re: prof. Ked – No ať za to nemůže/může, tak se mělo brát v potaz, jestli to někomu bude vadit. Jestli to slečna Ked v potaz brala, to nevím, ale jestli ne, tak se za to trochu odsuzovat může.

          1. Re: Re: Re: Re: prof. Ked – To je jako by ti někdo v práci řekl, nevezmu tě, protože se mi nelíbíš. ale většinou to tak nechodí.

          2. Re: Re: Re: Re: Re: prof. Ked – Jistě, nemůže za to, ale pokud je dyslektička a stojí v čele koleje, měla by mít dostatek soudnosti na to, aby si před zveřejněním zprávy na hradní vývěsku (nebo i článku do HK) nechala text někým zkontrolovat. A za její nepřiměřené chování absolutně neodpovídající funkci kolejní ředitelky dyslexie nemůže.

  4. Hlasování – Ještě bych se vyjádřil k těm šestnácti hlasům Mrzimoru. Tam bylo tuším 16 pro a 3 lidi proti, nepočítalo se s tím, že když se někdo nevyjádří, tak se bude počítat jako ne. Takže to byla trochu jiná situace, která se těžko takhle srovnává.

  5. – Add zronevěření peněz: Peníze byly před týdnem prochlastány v Roudnici. Za sponzorský dar děkují: veřejný nepřítel No.1, veřejný nepřítel No.2 + dvě zelené studentky (budoucí nepřítelé No.3 a No.4).

    Ze svého zdroje vím, že Nekro zbylé peníze poslal Seržovi na hogwartskou knihu (celkem 5000kč), proto mi přijde trochu nemístné psát, že „Zbylou hotovost pokladny ve výši zhruba 2 000 má, pokud vím, dosud u sebe a odmítá ji Hogwarts vrátit, proto se ostatně i musela nedávno dělat nová sbírka, aby se mohl zaplatit hosting.“

    Čekala bych, že pan ředitel, jakožto nejvyšší, nejlepší a nejvytuněnější magič na škole, nebude psát bludy jen proto, že s nepřítelem No.1 nekamarádí 🙂

    1. Re: – aha, právě jsem si to ověřil u prof. Renina a ten potvrzuje pravdivost Vašich slov, částka 5 000 mu byla Nekrem před prázdninama zaslána. V tom případě mám zastaralé informace, velmi se omlouvám a děkuji, že nám nepřátelé č.1-4 vrátili po půl roce školní kasu.

  6. Blah – Mi prostě nedá, abych vám neumožnila přečíst si ty emaily, protože to, co tady řekl pan řídící, zní jako bych mu psala email, ve kterém kdyby se měly vypípat sprostá slova, nic jiného by nezbylo 😀 Kdo má zájem o to, do nich nahlédnout, umožním mu to, pokud o to požádá emailem 😉

  7. – Když bych tak měla říct. Tak Zmijozel by byl třeba rád za kolejní/kolejního někoho, co udělá to co John výše. V článku je miniaturní narážka na Havraspár a hned v prvním komentáři je hned napravování pověsti modrých od samotného kolejního. Tak to má být. Naše kolejní pravděpodobně o tomhle článku, kde se řeší HLAVNĚ zelení, ani neví. A jestli jo, tak tedy děkujeme za pěkný komentář. :)) 😀

    1. Re: – tak to se pletete slečno Tydynko.. mám ho přečtený hned po otištění .. ale v poho ..neomlouvejte se ..

      Pokud Zmijozel nyní čeká, že si za něj stoupnu a budu jej hájit, že to tak nemysleli, pak sprominutím čeká marně. To co jste udělali se mě velice dotklo.

    2. Re: – A koho by jste si tak predstavovala slecno Tydy? Ja tedy nevim, ale nekym takovym Saxy vzdycky byla. S takovou vizi ji taky Nim do fce kolejni reditelky dosadil. A vubec bych se nedivil, ze po tech tyradach co zmijozelsti predvedli by nemela chut byt takovou kolejni ani trosku.

      By kolejnim neni vubec jednoduche. Neni to zabava, je to prace na plny uvazek. A vsichni kolejni to delaji s radosti a ochotou, kterou by z profesorskeho sboru projjevil jen malokdo. Ja se obavam, ze zrovna zmijozel nema moc na vyber.

    3. Re: – Aha, takže vlastně za to můžeme my, že se madam Ked chová, tak jak se chová. To neni ale otázka jenom poslední doby, teoreticky je to otázka posledního roku. Hlavně že vy, p Serge, do toho vidíte. Váš názor je pak důležitý (:

  8. – Už nekolik dní sem se v diskuzích nehádal… nějak se mi to začíná líbit, číst je lepší 😀

  9. Dluh pana čísla no.1 – Dobře Vy Majdule, máte bod. Já si taky nemyslím, že by ty peníze vzal. A víte čím mě Nim nejvíce zarazil a zklamal? Že se k Nekrovi zachoval tak, jak se zachoval na základě osobních sporů a osobních záležitostí. Nekro jako postava neměla chybu a byla aktivní, řádná a kolej s ním byla spokojená.

    Pane řediteli, to byla od Vás podpásovka.

    Co se týče mdm Looben, opravdu tu nejde o pravopis. Nebo jde, ale ne zdaleka tak jako o to ostatní.

    PS: nesrovnávám mdm Looben s Nekrem a ani jednoho neupřednostňuji, každý má, měl něco…

  10. Hughu – Hah 😀 a ty si taký informovaný a vidíš do celej veci, že tu môžeš takto mudrovať? :))

    Zaujímalo by ma o čo opieraš svoje predchádzajúce argumenty 🙂

    1. Re: Hughu – Ano, argumenty jsou možná trochu mimo mísu v Hughově případě, nicméně v tom, že kolej s ním byla spokojená má pravdu. Byl to symbol koleje, hodný taťka co přišel vždycky když někdo potřeboval pofoukat koleno.
      A taky si myslím, že si Nekro NIKDY nechtěl peníze přivlastnit. Kdyby to chtěl udělat, jaké má logické odůvodnění, že by se po roce rozhodl, že si je vlastně nechat nechce, přestože už za to byl potrestán a veřejně pranýřován? Že by se po roce ozvalo svědomí? Nemyslím si 😉
      Souhlasím s názorem Hugha, že to byla podpásovka a že tak ředitel rozhodl na základě osobních sporů. Myslím, že Nekro by si zasloužil veřejnou (tzn. na úvodce) omluvu a nabídku přijetí zpět do školy. Nicméně to Nim neudělá, protože by to neskouslo jeho ego. A ani si nemyslím, že by ji Nekro přijal…Ale bylo by to fér a profesionální.

    2. Re: Hughu – sl. Noxy, je opravdu skvělé, že vůbec nezáleží na tom, co si zrovna Vy myslíte. A Nekro by byl jistě rád, kdyby věděl, že byl celou dobu hodný taťka, co fouká kolínko 🙂

  11. Noxy – Neviem, mam pocit, že čas tak rýchlo uteká, preto sa opýtam, lebo nemám prehľad .. Ty si ako dlho zažila Nekra v koleji? 🙂

  12. – Ja myslim, ze o penezich ktere nebyly a jsou mam nejlepsi prehled ja. Takze zadam studenty aby tu nad tim nemudrovali, protoze momentalne jsou na mem uctu a jako takove tam zustavaji a s Nekrem uz nemaji nic spolecneho. Tak jako si to pral Nekro, respektujme to a nerozvadejme to.

  13. Můj názor – Přestože je zde komentářů a všemožných tahanic o pravdu dost, dovolte mi, aby také zveřejnil svůj názor. (také si to dovolím rozmáznout)
    Myslím si, že jsem o nastalé situaci vyslechl dostatek zdrojů, abych si mohl vytvořit (pro mě) dostatečně jasný obrázek.

    Slečno Noxy, ať už je Váš názor jakýkoliv, ať už považujete Nimrandira Elenére za kohokoliv, nezapomínejte, že jde o ředitele školy, a tak by jste ho měla také oslovovat. Ať už se mezi Vámi stalo cokoliv, což mi nepřísluší soudit, měla by jste v sobě najít trochu síly, trochu Zmijozelské povznesenosti (myslím, že jste zelená do morku kostí a že Vám to nebude dělat problém) a brát ředitele ředitelem. Ať už k němu cítíte cokoliv. 😉

    Co se týče vlny nespokojenosti s kolegyní Ked Looben, jakožto kolejní ředitelkou, je to věc složitá. Dle mého názoru je Zmijozel NEJsložitější kolejí, která potřebuje oblíbeného vůdce, vzor, za kterým studenti budou stát. A pokud ho v kolegyni Loobenové nevidí, nesmíte se na studenty zlobit, zkrátka jde o holou skutečnost. Do Zmijozelu patří studenti s čistou krví, většinou ze slavných, bohatých rodin s dlouhou historií. Studenti žijí ve cti a odhodlání pokračovat v krocích svých předků. Jsou náležitě hrdí nejen na sebe, ale i na prostředí, ve kterém žijí. Mají schopnost se povznést nad mnohými situacemi, oproti tomu jsou draví ve sporech, jsou schopni a chtějí si obhájit svůj názor. Nečekejte, že ve Zmijozelu bude dobrák od kosti vedle dobráka od kosti, kteří budou konat dobrodiní, přispívat na chudé a hromadně se s úsměvem modlit (Jedině k Salazarovi, to potom ano). Konec konců, ve Zmijozelu je nejvíc záporáků, kteří jsou neodmyslitelnou součástí rpg světa (na což se často zapomíná). Myslím si proto, a myslím si to od vzniku sporu s Nekrem, že Nekro byl muž na svém místě, a nasadil laťku tak vysoko, že ji kolegyně Loobenová nebyla prozatím schopna zdolat.

    Co se týče pravopisu, je to názor proti názoru. Ano, na jednu stranu, jsme lidi, a pokud je někdo dyslektik, neodsuzuje ho to k věčnému zatracení. Na druhou stranu, a na tu se spíše přikláním, i dysgrafik je odpovědný za to, co napíše, a jak už bylo výše zmíněno, určitě by se našli lidé, kteří by s ochotou s každým veřejným textem Ked pomohli. Vím, že je to potupné, žádat pomoc v tohle ohledu, ovšem nikdo není neomylný, a nikdy nikdy nejedná nejlépe (to se týče i kazy Nekro – spíše to se HLAVNĚ týká kauzy Nekro). Já sám mám například problémy s pravopisem, hlavně se skloňováním zájmena JÁ.

    Takže jsem to tady pěkně rozmáznul, snad se ze mě nestane Nepřítel No.5, a Zmijozelským přeji sílu v následujícím období.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *