Havraspár × Mrzimor: Napínavý zápas až do konce

| Vydáno:

Poslední zápas sezóny Zima 2020 se odehrál v neděli 12. 1. 2020 v 9:00. Utkal se v něm Havraspár a Mrzimor. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Žlutých. Zápas byl napínavý až do konce!

Mrzimor vyhrál 300:140.

O zápasech mezi Havraspárem a Mrzimorem se vždy mluví jako o přátelských utkáních s dobrou atmosférou. Nejinak tomu bylo i tuto neděli. Někteří nadšenci se na hřišti scházeli už od časných ranních hodin, aby si prohlédli východ slunce nad famfrpálovým hřištěm. Když se chvíli před devátou dobelhala na hřiště modrá kapitánka Betria Carson, okamžitě padla na tribunu s tím, že se jde prospat. Ovšem to by nesměla mít kolem sebe své spoluhráče…


Aya Watanabe: Prospat?! Myslíš jako „potvrdit zápas, rozcvičit, rozdat poslední rozkaz a zkontrolovat hráče“? Tak to dobrou!
Salisha Kuipers: Vstaaaavat! – zařve kapitánce do ucha a šťouchá do ní hůlkou –
Angela QuickBow: – potichu přijde ke kapitánce a dloubne do ní pálkou – Baf! Vstávat, nebo po tobě hodím potlouk! – vyplázne na ni jazyk –
Betria Carson: – trhne sebou a rozlepí oči – To je tyranie, todleto! – mumlá a jde potvrdit zápas –


A tak se taky stalo, modrá kapitánka potvrdila zápas a vzápětí své potvrzení přidala i žlutá kapitánka Selina Garcia. Obě kapitánky tak potvrdily zápas včas a nastaly dlouhé minuty čekání na zahajující pískot. Když konečně udeřila 9. hodina, do vzduchu se vzneslo dvanáct košťat. Dvanáct, protože jak všichni víme, chytači by stejně neměli co chytat, zlatonka se totiž vypouští až půl hodiny po začátku hry.

Havraspár hned na začátku poslal do vzduchu Isabell Tenebris, Angelu QuickBow a Betrii Carson na pozicích střelců, bránit obruče coby brankář měla za úkol Aya Watanabe a chránit spoluhráče a likvidovat protihráče dostalo na starost duo odrážeček Hazel Jane Morion a Evanlyn Cooper.

Na pozice střelců za Mrzimor na začátku zápasu nastoupili Daria Renawalti, Aaron Livingston a Amanda Wright, bránu dostala na starost Mischel Binghum a odrážečské pálky a tím i bezpečí spoluhráčů měly ve svých rukou Jenny Layla Gilesová a Eivli SSelene.

První rozstřel vyhrál Mrzimor a Aaron vyslal jedovatý camrál k modrým obručím, modrá brankářka Aya se však nedala zaskočit a camrál chytila, i když podle komentátora to bylo spíše zázrakem, protože byla zrovna na druhé straně brankoviště. Na Aarona dostala zálusk jedna z modrých odrážeček, ovšem Jenny její útok odvrátila.

Když se camrálu zmocnil modrý tým, Isabell se podařilo překonat mrzimorskou brankářku Mischel a vstřelit tak první gól zápasu. Pětici prvních gólů tak měly na svědomí Aimée, Amanda, Betria, Daria a Isabell (psáno abecedně).

Během celého zápasu bylo z tribun slyšet fanoušky, tak, jak to má na správném zápase být. Každý měl svého favorita. Tu se ozvalo skandování plné očekávání, za chvíli jásot či bručení, na každé straně něco… to když padl gól, byl shozen některý z hráčů skvělou ranou odrážečů nebo když brankář vychytal zákeřnou střelu střelců. Ani transparentů nebylo rozhodně málo, skoro mám až dojem, že se o místo na vyvěšení fanoušci prali. Stejně tak o místo ve frontě ke stánku jedinečné Rosmerty.

Po půlhodině naskočili chytači. Za Havraspár je to Aya Watanabe, která přenechala své místo u obručí Mary Anne Vulpes, po které nastoupila Indris Elwinor. V Mrzimoru se postu chytače ujímá Jenny Layla Gilesová, kterou na odrážeči vystřídala Helen Miltonová. Vzhledem k tomu, že chytači jsou vždy hlavními terči odrážečů, měli v záloze i své náhradníky, těmi byli Hazel Jane Morion a Mark William Callaway. Častěji byli nuceni střídat právě Mrzimorští.

Minutku po nástupu chytačů zvyšuje náskok na 60:20 Betria. Evanlyn se zadařilo na odrážeči a shazuje z koštěte Amandu, kterou rychle střídá Theodor. Mezitím obě chytačky sviští za zlatonkou, ta ale jako by si s oběma pohrávala.

Gólově se ze začátku dařilo spíše modrému týmu. To se však změnilo ve 40. minutě, kdy se žlutí střelci probudili a začali stahovat náskok modrého týmu. (Skóre ve 40. minutě: 80:30)

V 51. minutě se Eivli podařilo poslat k zemi Ayu, kterou tak na postu chytače zastoupila Hazel. V 55. minutě hlásí aktuální skóre 110:60, to když svou další šanci proměňuje Daria. V 61. minutě se předvedla Mischel, která bravurně vychytala ránu od Aimée.

Když se zápas přehoupl přes hodinu, už mnoho hráčů i fanoušků pokřikovalo na chytače, aby už někdo chytil tu zlatonku. Ale ta se ten den nechystala vzdát jen tak bez boje. dokonale s chytači laškovala.

V 77. minutě odpálila Helen potlouk na Aimée a podařilo se jí ji poslat k zemi. Za Aimée tak naskakuje Eleonora Anima. V 84. minutě se zase předvedla v bráně Indris, když skvěle chytila střelu, která na ni šla od Darii. Při střídání Jenny s Markem se rozhořela debata, čí jméno je napsáno na zlatonce. Jenny? Ayi? Nebo je tam jméno Hazel či Marka? Inu, vždy podle toho, kdo zrovna aktuálně na které straně chytal.


Dejme chvilku oddech rekapitulacím z hřiště a pojďme si užít kulturní vložky z tribuny, o které se postaraly dvě zmijozelské studentky:
Inees Rut Gowstring: Na koštěti vzlétnou k mrakům, rychlostí podobní drakům. I když nechrlí tu plamen, soupeř řekne pouze amen. Havraspár, do toho!
Caroli Eleanor Robinson: Mrštné tělo jezevců, tlapy plné zlatonek, žlutých se kolej dravců bojí, peří havranům strachy padá. Sestřelte je všechny! Do toho, jezevci!


V 89. minutě se skóre srovnalo, po vynikající střele Amandy ukazovalo 140:140. O 7 minut později Evanlyn shazuje Jenny z chytače a místo ní naskakuje Mark. Minutu nato dostává žluté do vedení Aaron, aby o další minutu později Mark ukončil zápas chycením zlatonky v čase 1 hodina, 38 minut a 32 sekund. Mark chycením zlatonky zajistil Mrzimoru vítězství 300:140. A sobě magíka Chytač roku.

Tento zápas se zapsal jako druhý nejdelší zápas sezóny Zima 2020, delší už byl jen zápas Mrzimor × Zmijozel, který trval o 17 minut a 20 sekund déle. Havraspáru nepomohla ani výhružka Salishi Kuipers, která týmu pohrozila tím, že jestli nevyhrají, začne v kolejní místnosti zpívat. Inu, kdo ví, jakého představení se Havraspár dočkal.


A ještě, než se rozloučíme se sezónou Zima 2020 a začneme se těšit na sezónu Léto 20, pojďme se podívat na menší statistiku a ohlasy hráčů:
Nejlepší střelkyní zápasu se stala Daria Renawalti, které se podařilo vstřelit 8 gólů. Na paty jí však šlapala modrá střelkyně Aimée Leavittová s 6 vstřelenými góly. Amanda Wright, Isabell Tenebris a Betria Carson se mohou pyšnit 4 góly a soupis úspěšných střelců uzavírá Aaron Livingston se 3 góly.

Průběh skóre: 10:0, (Isabell), 20:0 (Aimée), 20:10 (Amanda), 30:10 (Betria), 30:20 (Daria), 40:20 (Aimée), 50:20 (Aimée), 60:20 (Betria), 70:20 (Isabell), 80:20 (Aimée), 80:30 (Amanda), 90:30 (Isabell), 90:40 (Daria), 100:40 (Isabell), 110:40 (Betria), 110:50 (Daria), 110:60 (Daria), 110:70 (Aaron), 110:80 (Aaron), 110:90 (Daria), 120:90 (Aimée), 120:100 (Daria), 130:100 (Betria), 130:110 (Daria), 130:120 (Daria), 130:130 (Amanda), 140:130 (Aimée), 140:140 (Amanda), 140:150 (Aaron), 140:300, 140:300 (Mark – zlaonka)

Úspěšnost střel: 58 %:63 %
Držení camrálu: 50 %:50 %
Počet střel: 24:24
Havraspár měl 14 úspěšných a 10 neúspěšných a Mrzimor 15 úspěšných a 9 neúspěšných střel. Jak vidíte, velmi vyrovnaný zápas!

Nyní se pojďme podívat na odrážeče. S kontrolou potlouků se to má následovně: Havraspár 52 % a Mrzimor 48 %. Na postu odrážečů tedy měli menší převahu modré odrážečky.

Nejlepší odrážečkou zápasu se stala Evanlyn Cooper, které se podařilo z koštěte srazit 6 protihráčů. Srazit protihráče se poté povedlo ještě Eivli SSelene, která si na své odrážečské konto připsala 2 sražené. A po jednom sraženém si připsaly i Angela QuickBow a Helen Miltonová.

Vyjádření hráčů:
Betria Carson
(kapitánka): „Zápas s Mrzimorem se mi líbil v tom, že byl celou dobu opravdu hezky vyrovnaný. Byla to dobrá hra, dokonce chycení zlatonky nebylo dílem pár minut a nesehrálo v tom jedinou a naprosto groteskní roli štěstí, jako tomu bylo v ostatních zápasech. Oba týmy se o vítězství udatně přetahovaly a hru jsme si tak mohli užít. Fanoušci byli naprosto úžasní, dodávali nám energii. Samozřejmě mě mrzí, že zlatonka neskončila v ruce jedné z našich skvělých chytaček, ale rozhodně mohu směle říct, že jsem na výkon svých havránků velice hrdá.“
Evanlyn Cooper (nejúspěšnější odrážeč utkání): „Myslím si, že to byl dobrý zápas. S Mrzimorem je tu vždy taková přátelská atmosféra a není čas se nudit. Dokonce byl tentokrát i trochu delší zápas, takže jsme stihli srazit víc hráčů! Všichni se moc snažili a bylo hezké vidět, jak se mění skóre (byla bych radši, kdyby jenom na naší straně, ale čím víc se proletí palačinky, tím jsou chutnější!). Chytačky byly taky skvělé, a i když bych měla radši zlatonku u nás, tak si myslím, že to bylo zasloužené. Naštěstí není všem dnům konec a příští sezónu srazíme s Ang ještě více protihráčů! (Samozřejmě ale šetrně a s láskou!)“
Selina Garcia (kapitánka): „Zápas s Havraspárem mě asi bavil ze všech tří nejvíce. Za prvé, protože byl poslední a proběhl bez chaosu, a za druhé jsem cítila, že máme šanci zvítězit. Zpočátku jsem byla trošku v rozpacích, že prohráváme, ale pořád jsem věřila, že máme na to je dohnat a otočit to, a tak se i stalo. Musím vychválit svůj tým, jelikož se opravdu všichni moc snažili a nestalo se, že by někdo včas nepřišel nebo nenahradil shozeného hráče včas. Jinak děkuji Havraspáru za pěknou férovou hru. Netušila jsem, že mají tak silnou odrážečku. Díky ní a tomu, že ubírala celkem dost našim střelcům zdraví, měli navrh v držení camrálu a my kvůli tomu ze začátku prohrávali.Tak že všechna čest Havru a budu se těšit na další zápas v dalším roce.“ – usměje se –
Daria Renawalti (nejlepší střelkyně zápasu): „Nedělní zápas pro mě patřil k jedněm z těch, na které budu opravdu ráda vzpomínat. Na střelcích to nejdřív vypadalo, že nás Havraspár rozválcuje, a to i díky jejich děsivým odrážečkám, ale podařilo se nám nabrat tempo, díky kterému jsme zprvu velký náskok srovnali a získali převahu. Nemalý podíl na tom měla naše brankářka a sehrané odrážečky. Zlatonka nás napínala, ale i díky delšímu času zápasu jsme si ho mohli doopravdy užít. Celý náš tým předvedl výkon, na který jsem doopravdy hrdá, a mám velkou radost, že jsme si vybojovali stříbrnou pozici ve školním mistrovství. S Havraspárem to byla příjemně napínavá a přátelská hra. Ačkoliv z ní mám pár modřin.“ – usměje se –

Soupiska týmů:
Havraspár:
1. střelec: Isabell Tenebris, Hazel Jane Morion a Eleonora Anima
2. střelec: Angela QuickBow, Aimée Leavittová a Eleonora Anima
3. střelec: Betria Carson
Brankář: Aya Watanabe, Mary Anne Vulpes a Indris Elwinor
1. odrážeč: Hazel Jane Morion, Indris Elwinor, Angela QuickBow a Aya Watanabe
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
Chytač: Aya Watanabe a Hazel Jane Morion
Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti, Selina Garcia, Amanda Wright a Theodor Mudd
2. střelec: Aaron Livingston
3. střelec: Amanda Wright, Theodor Mudd a Daria Renawalti
Brankář: Mischel Binghum
1. odrážeč: Jenny Layla Gilesová a Helen Miltonová
2. odrážeč: Eivli SSelene
Chytač: Jenny Layla Gilesová a Mark William Callaway

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *