Jméno, to je, oč tu běží aneb Kde se berou jména nováčků?

| Vydáno:
Jména nováčků, kde se asi berou? Říkáte si, že se přece se svým kouzelnickým jménem už do tohoto světa narodíme. Ale ne vždy tomu tak musí být. Někteří studenti pocházejí z mudlovských rodin a před nástupem na naši školu si vyřizují změnu jména na Ministerstvu kouzel, aby tolik nevyčnívali z kouzelnického davu. Jsou to zdlouhavé procesy, a tak to tyto osoby musí myslet opravdu vážně. Tuto možnost mají samozřejmě i čistokrevní kouzelníci, avšak ty by asi rodiče hnali, kdyby se svého jména zřekli. Jak to mají letošní čerství nováčci, se dozvíte v našem článku. Kdo své jméno zdědil a kdo si ho změnil?

Obešla jsem celkem čtrnáct nováčků a zeptala se jich, jak to mají se svými jmény. Některá byla kouzelnicky tradiční, jiná poněkud zvláštní. Nikdo se naštěstí s původem svého jména netajil, a tak přináším exkluzivní nahlédnutí do jejich soukromí.

Maite de Velarde
Nechala si své jméno změnit na Ministerstvu kouzel, přičemž si ho vybrala z nespočetného množství jmen. Zda je však Maite čistokrevný kouzelník, či nikoliv, nám neprozradila.

Morrigan Blackwood
Tato slečna zdědila své jméno po předcích, konkrétněji po své babičce i praprababičce. Historie rodu sahá až ke keltským kořenům.

Alex Straypath
Tato mladá dáma si nechala své jméno změnit, neboť ke svému kouzelnickému jménu nikdy nepřilnula. Neměla ho v lásce, a tak ač je čistokrevná čarodějka, poprosila úředníky z ministerstva o změnu. Nebyla to prý vůbec levná záležitost, ale určitě tohoto kroku nelituje. Nové jméno má pro ni veliký význam svobody.

Adelheida Blossom
Pochází z rodiny lékouzelníků, kteří působili také v Nemocnici u sv. Munga. Její příjmení je tedy rodového původu. Prozradila nám dokonce i to, proč jí dali rodiče toto křestní jméno – ti nejstarší předci pocházeli z Německa, a tak vybrali pro svou dceru takto krásné jméno. Adelheida totiž znamená „vznešená“ a její anglické příjmení pak „květ“. Dáte-li si to dohromady, je to velice krásné jméno.

Queequeg Fox Orinoko
Další čistokrevný kouzelník, který je na své jméno patřičně hrdý. Starodávný rod Orinoko si vždy zakládal na složitých křestních jménech svých dětí. Důvodem byla snaha o naprostou originalitu jmen po celá staletí! Přiznal se, že je vděčný své matce, která šla jistým způsobem proti proudu a přidala mu jméno Fox. Otázkou tedy zůstává, jak máme tohoto mladého muže oslovovat?

Ver Loren Vysvobozená
Starodávnými rody se to letos na hradě jen hemží. Ani slečna Ver není výjimkou. Jméno dostala po svém otci, Svodumilu Vysvobozeném. Křestní jméno pak tvoří zkrácenina křestního jména matky, která vlastnila velice originální kousek – Velrybína. Stejně tak její prostřední jméno je převzaté z rodové linie, a to konkrétně po prababičce Lorenzii.

Amandia Lestrange
Zde je asi všem nad slunce jasné, že slečna je dědičkou prastarého rodu Lestrange, jehož členové po staletí studovali ve Zmijozelu. Pravděpodobně by se při změně jména dočkala zavržení a vyvržení.

Finn Carter
Pochází z mudlovské rodiny, a tak stejně jako jiní musel zavítat na Ministerstvo kouzel a vybrat si z celé řady nabízených jmen. Je prvním tohoto jména, a tak se můžeme těšit, zda se mu třeba nepovede založit proslulý rod Carterů. No, uvidíme!

James Kelly Johnson
Sám komentuje původ svého jména takto:
„Oba moji rodiče jsou mudlové, takže jsem nejprve neměl ani ponětí o nějaké škole čar a kouzel. Když pak, k mému velkému překvapení, přiletěla sova s dopisem z Bradavic a já měl poprvé vyrazit do školy, pod svá křídla, jak říkáte, si mě vzal jakýsi tajemný cizinec, který si mě sám našel. Oděn byl v černém kabátě stříbrem plátovaném, s širokým kloboukem posunutým do čela tak, že do tváře mu skoro vidět nebylo – jediné, co jsem spatřil, byla jeho bledá, nastokrát zjizvená tvář a ústa stočená do lehkého úsměvu. Přišel za mnou, dal mi několik dobrých rad, jež jsem si vzal k srdci, a řekl mi, že mi vždy bude nablízku a bude mi pomocníkem a ochráncem, ačkoli ho viděti nebude. Také mi dal moje nové jméno – James Kelly Johnson. Kdo to je vlastně, ptáte se? Sám nevím, nikdy mi svoje jméno neprozradil. Prý mu říkají Ten, který přináší noc… Vyrazil jsem do Bradavic a nikdy ho už neviděl…“
Třeba se James stal dědicem mocného rodu, aniž by to tušil,že?

Isabella Space
Je další čistokrevnou čarodějkou na našem hradě. Její matka Katy Space, rozená Soft, si vzala svého muže Arguse Space, s kterým pro svou milovanou dcerušku vybrali jméno Isabella. Zdálo se jim totiž velice tajemné a rezonující s jejich příjmením. Tajemný vesmír je totiž skutečně velice kouzelnický!

Nina Yozhinski
Beztělnatá studentka, která je stejně tajemná jako její jména. Ač své jméno zdědila, můžeme se o samém prapůvodu jen dohadovat. Její otec byl bahenní muž, který se bezmyšlenkovitě zamiloval do její matky. V rodinné historii se prý říká, že její prapraděda byl slavný Jožin z Bažin, jehož děti se kvůli mudlovským sporům přestěhovaly do Ruska.
No, třeba tato mladá dáma někdy zjistí, jak to skutečně bylo!

Lapis Lazuli
Jméno tohoto mladého muže je opředeno nejedním tajemstvím. V původu jména hraje velikou roli jak genetika, tak jisté modifikované kouzlo. I díky tomu, když se narodil, byl odstín jeho očí i vlasů v barvě krásného kamene. A tak rodiče nemohli jinak než ho po něm také pojmenovat.

Alfea Onyxea Wolfmoon
Její jméno pochází ze staré kouzelnické rodiny. Prostřední jméno zdědila po svém dědečkovi, jen jaksi v ženském tvaru, a její křestní jméno pak přidali po její prababičce. Jak staré je to jméno a kam až sahá rod Wolfmoon, jsme se bohužel nedozvěděli. Je však více než jasné, že je velice rozvětvený, neboť náš spolužák Alf Woolfmoon o své možná příbuzné nikdy předtím neslyšel.

Rossie Ennar
A máme tu posledního nováčka, který se s námi rozhodl podělit o původ svého jména. Jedná se taktéž o čistokrevnou čarodějku, která se narodila do rodiny Ennar. Křestní jméno pak dostala po oblíbených květinách své maminky, která jich má prý plnou zahradu.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *