Kam mizí kapesné nováčků?

| Vydáno:
Madam Malkinová, Salón NiT a třeba i Twilfitt & Tattings. To vše jsou lákadla nejen pro studenty vyšších ročníků a profesory, ale i pro nováčky. Avšak takový jedenáctiletý student přijde na hrad s třemi galeony v kapse a před ním je důležitý výběr toho, co si za toto malé kapesné od rodičů koupí. Vyšší částka není povolena, a tak je jen na nováčcích, jakou finanční gramotnost hned zpočátku předvedou. Jak si s tímto úkolem poradili letos?

Zvláště ve výukovém roce Léto mají studenti málo času na to, aby si pomocí soutěží vydělali něco málo peněz navíc. Sama si pamatuji svůj nástup na naši školu v tomto čase. Celý týden jsem nevylezla ze síně soutěží, abych si mohla dovolit víc než školní uniformu z třetí ruky a jeden galeon na zápis. Jenže soutěže stejně nestihly přicházet, a tak jsem si stejně na zápis nad rámec jednoho povinného předmětu musela od koleje půjčit. Co ale ti, kteří své tři galeony prošustrují u Madam Malkinové během pár sekund? Kde vezmou na výuku?

Klementýnka Pascalová
Tato studentka byla pravděpodobně poučena, protože jako první místo prý navštívila Školní potřeby z třetí ruky, kde si jako první koupila uniformu. Chválíme!

Felix Stone
Zaujal všechny starší obyvatele i nováčky svým šviháckým ohozem. Což nám také potvrdil při dotazování, kdy se přiznal, že prvně si zakoupil Krátké Jin kalhoty, které ho stály jeden galeon a tři srpce. K těm si nadále nakupoval další drahé oblečení. Kde vzal student na zápis a uniformu, jsme se bohužel již nedozvěděli. Merlin s tebou, chlapče!

Bratři Cheech Lee a Chong Lee
Oba si zakoupili kompletní uniformu včetně první hůlky – párátka. Každý nechal za toto vybavení kolem dvou galeonů. Jen tak dál, chlapci! Tímto stylem máte velikou šanci stát se největšími Mamonáři.

James Kelly Johnson
Měl ohromné štěstí, když mu poslední Snaživec roku – Newika, zakoupila veškeré oblečení a k tomu sovičku. Je dobré mít takové přátele, že? On sám si pak tedy koupil už jen párátko, aby mohl svou přítelkyni bránit.

Jinx Bane
Odolala svodům vitrín Madam Malkinové i salónu NiT a zamířila si to také rovnou do Školních potřeb z třetí ruky, kde si nakoupila povinnou školní výbavu. Nenechala tam více než galeon a pět svrčků. Velice chválíme, jen tak dál!

Queequeg Fox Orinoko
Také se pyšní finanční gramotností. Nákupem postarší uniformy nezatížil své konto natolik, a proto si mohl vesele a s klidem zapsat bez problémů svůj vysněný předmět.

Ver Loren Vysvobozená
Ver bohužel asi nikdo neporadil, že nová uniforma vyjde na poměrně velké peníze, a tak si běžela k Madam Malkinové koupit košili a hábit. Byla tedy po této mladické chybě nucena pořídit už jen rozpadlé boty a párátko. Zda pořídila i spodek a zbylo jí na výuku, je ve hvězdách. Věříme ale, že jí soutěže k dovybavení pomohly ještě před zápisem!

Marisa Missy Moon
Nejdříve zavítala do Školních potřeb z třetí ruky a jako pár jejích spolužáků zakoupila část uniformy. Šetřit se vyplácí!

Rossie Ennar:
Dostala od své patronky školní košili, a tak její první věc v nákupním košíku byla obnošená sukně z uniformy. Díky své šetrnosti si tak mohla dovolit dokoupit i zbytek včetně kolejních punčocháčů.

Adewaelle Vinaxis
Zakončuje plejádu šetřílků, neboť se také běžela napakovat do Školních potřeb z třetí ruky, a tak jí jistě zbylo i na výuku.

Sečteno a podtrženo, většina nováčků si poradila s nízkým kapesným a držela se dobrých rad od starších spolužáků. Jen málokterý z jedenáctiletých studentů promarnil peníze za jiné oblečení, než byla uniforma. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že se vyplatí dělat soutěže a počkat si na krásné nové kousky od místních návrhářů.

Pro Denní věštec
Helen Miltonová

Published by

Helen Miltonová

Mladičká redaktorka, která se nezalekne žádného tématu, se nejraději po hradě prohání s rychlobrkem v ruce. Velmi často ji zastihnete, jak něco sepisuje – články do Denního věštce nebo do Žlutého Trimela či domácí úkoly a soutěže. Ve volném čase se ráda vyskytuje na famfrpálovém hřišti, ale věnuje se také malování a vytváření pohyblivých obrázků.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *