Ještě o NKÚ Zima 2012

| Vydáno:

Termín odevzdání NKÚ, 10. 12. 2011, již uplynul před pár dny. V předchozím článku jsem slíbila další podrobnosti o letošních zkouškách, dozvíte se tedy, jaké předměty si studenti letos nejčastěji vybírali, kdo z profesorů měl nejvíce přihlášených a jestli výběr předmětu mohla ovlivnit i bývalá kolejní příslušnost vyučujícího.

Rovněž přináším rozhovor s Barbarou Arianne Lecterovou, třetí z letošních maximalistek, která si zapsala 5 NKÚ (a to k pěti již absolvovaným! – v tom se s ní letos může rovnat jen nebelvírská Jane Mooren). A ještě zde mám odpovědi od Ellky Willowé, které jsem měla sice k dispozici už minule, ale nějak jsem je do článku zapomněla vložit!

———————————————

Sophia: Ahoj Barb, ještě jednou se omlouvám, že jsem neuvedla v článku Tvé jméno. Tak což to napravit teď? Mohla bys mi odpovědět na stejné otázky, jaké jsem už nakladla na Isabellu a tak.

Barbara: Nééé, nic se neděje. Ptej se.

Také ty jsi přihlášena k pěti NKÚ, ačkoli pět zkoušek už máš z loňska a už bys tedy nemusela. Jaký je tvůj hlavní důvod? Je pro tebe důležité mít jich co nejvíce? Pokud ano, je to proto, že si chceš co nejvíc prohloubit své vzdělání, nebo jde hlavně o tu prestiž mít maximum?

Hlavní důvod, proč jsem se rozhodla složit dalších 5 zkoušek NKÚ byl hlavně ten, že loňský rok byla madam Wynne v zahraničí a nebylo možné z jejích předmětů tuto zkoušku skládat. Letos se na školu vrátila a tak si to vlastně vynahrazuji. A Zvěromagie, jako předmět pátý, mi vlastně nějak padla do oka a byla fajn na doplnění na tu maximální „pětku“. Určitě bych si vybrala ještě nějaké předměty, ale ty si budu muset nechat až na zkoušky CKÚ.

Co si myslíš o těch, kteří v minulosti skládali v jednom roce až 8 NKÚ, někteří dokonce celkem 16 NKÚ za 5. a 6. ročník? Lákalo by tě to?

Pokud si někdo myslí, že na složení 8 zkoušek NKÚ má, pak mu to přeji, a chápu to. Některým lidem prostě 1 NKÚ nestačí a když už se dají do vybírání, nemůžou v něm přestat. Troufám si tvrdit, že kdyby ten „strop“ NKÚ opět zvedli, asi bych měla problém odolat a nepřihlásit si opět maximum

A bylo pro tebe těžké si vybrat, z čeho budeš skládat zkoušku? Pokud ano, tak proč? A byl pro tebe při výběru důležitý spíše předmět jako takový, nebo osobnost profesora? No, vlastně, jak už jsi naznačila, madam Evangelína je tvoje velká oblíbenkyně, že?

Já sama jsem si NKÚ vybírala hlavně podle toho, co mě baví, jaký styl úkolů, které ten který profesor většinou požaduje. S madam Wynne jsme si prostě nějak sedly už když nastoupila na školu a dělat NKÚ z jejích předmětů pro mě byla jasná volba.

A u madam Janel jsem vsadila na osobnost a charakter předmětu, který učí.

Vzhledem k tomu, že je dnes termín odevzdání NKÚ, už můžeš zhodnotit, jak dobře sis vybrala. Stihla jsi vše tak, jak jsi chtěla? Nebo snad ještě finišuješ? A pustíš se příští rok i do OVCÍ? (Ať ano či ne, tak proč?)

Letos jsem si nemohla vybrat lépe a i když jsem se bála, že mi mudlové udělají velkou čáru přes rozpočet, vše jsem stihla. Otázkou ale je, s jakým výsledkem to bude. (zazubí se)
Co se zkoušek OVCE týká, ještě si nejsem jistá, jak to všechno bude. Na jednu stranu bych je složila ráda, na druhou nevím, jak mi to čas dovolí. Asi se nechám sama překvapit. (tajemně se usměje)

Na podobné otázky mi odpověděla také mrzimorská prefektka Ellka Willowa.

Ellka: Mať čo najviac NKÚ pre mňa nie je úplne dôležité (čo potvrdzuje to, že som si nedala maximum možných skúšok), ale je pre mňa dôležité byť vzdelaná a preto som si dala aspoň tie 4. Predsa len, po škole si chcem nájsť dobrú prácu – na našej škole.
(spiklenecky mrkne)

Obdivujem ľudí, čo zvládli 8 NKÚ. Verím, že by to aj dnes mnohí z nás zvládli, ale mňa to vôbec neláka. Mám mnoho ďalších záujmov, hlavne v tom mudlovskom svete a viem, že by som sa snažila spraviť tie práce čo najlepšie – a to by mi zobralo naozaj veľa času, čo nechcem a ani si nemôžem dovoliť.

Už tento rok som si nevedela vybrať, ktoré predmety si mám zapísať. Samozrejme rozhodovalo to, ako veľmi ma predmet baví a koľko ročníkov mám vyštudovaných. Profesorov máme na škole skvelých, v tom problém nie je – hoci uznávam, že som si dala predmety mojich obľúbencov (usmívá se)

A čo budúci rok? To je vo hviezdach, hoci plány mám – spraviť si minimálne ďalšie dve NKÚ skúšky a to zo Zveromágie a Astrológie. Uvidíme, či sa mi to podarí. (zářivý úsměv ji neopouští)

Ještě vám mohu prozradit, že také Ellce se podařilo všechny čtyři zkoušky včas vypracovat. Další, o kom vím, že NKÚ odevzdal, je Paul Brewer a moje sestra Lili Smeaglová. Určitě by bylo zajímavé zjistit, kolik zkoušek z 43 přihlášených bylo skutečně odevzdáno (zatím tedy vím o deseti), časem se to ale jistě také dovíme!

—-

A nyní ještě tabulka, ve které se můžeme podívat, kteří profesoři byli nejvíce žádanými zkoušejícími. Ve sloupečku vedle jména je uvedena také původní kolejní příslušnost daného profesora, pokud je absolventem naší školy (resp. u prof. Renina a jeho choti madam prof. Renine Rewenclav, kteří oba přišli již jako profesoři, jde o to, že bývali řediteli dané koleje).

Jak je tedy patrno, nejvíce přihlášených, a to po osmi zkouškách, mají profesorky Anseiola Renine Rawenclaw (její předměty si vybírali studenti všech barev, i když modrá mírně převažuje), Mintaka Orionis (u ní „kolejní preference“ je výrazná, z 8 je u ní zapsáno 5 červených studentů) a Janel Weil (tu si nejčastěji vybírali také červení, přitom ovšem její původní barva byla modrá). Stoprocentní věrnost červených pak lze pozorovat u prof. Betelgeuse Orionis i jejího bratra prof. Filiuse Orionise, jakož i u prof. Belatris Nithelas Malrinové.

Tato oddanost koleji je u Nebelvírských také zřejmě tím hlavním důvodem, proč mají letos tak výrazně našlápnuto k vítězství ve školním poháru.

Na připomínku v komentáři k minulému článku jsem si ještě jednou prošla všechny studenty 5. a 6. ročníků a objevila onu v mé statistice chybějící chybějící studentku z Havraspáru. Zřejmě byla zapsána později.

Tady tedy jsou opravené tabulky:

I tak zde mohou existovat další nesrovnalosti, protože například moje sestra Lili se mi pochlubila, že odevzdala NKÚ dvě – přitom ve svém veřejném statusu má zapsánu jen jednu zkoušku, avšak ukazovala mi, že byla přihlášena i ke dvěma dalším, které již měla zapsány minulý rok, ale nestihla je včas vypracovat.
Letos tedy byla zřejmě dána možnost vypracovat i zkoušky zapsané a neodevzdané v minulém roce, což pokud se nemýlím dříve přípustné nebylo, jak se ale zdá, některé z těchto zkoušek jsou veřejnosti „neviditelné“ .
Takže mé tabulky opět neodpovídají skutečnosti, ani když jsem je doplnila!

Prosím tedy ty, jejichž NKÚ v níže uvedeném seznamu nejsou uvedeny, aby se ozvali v komentářích. Také určitě nejen já uvítám sdělení, jestli jste stihli vše odevzdat!

Podrobný seznam všech „viditelně“ přihlášených zkoušek:

Havraspár

5. ročník (přihl. 3 z 12)

Cassiopeia Sagitta – 1 přihlášená zkouška:

Kouzelnické instituce (Prof. Janel Weil)

Estrele Večerníčková – 1 přihlášená zkouška:

Strašidlologie (Prof. Selena Enail Smithová)

Melánie Hale – 1 přihlášená zkouška

Upíři tak, jak je neznáte (Prof. Serge Renine)

6. ročník (přihl. 2 z 3)

Isabella Anne Swan (Léto 2011 – 5 NKÚ) – 3 přihlášené zkoušky:

Létání na koštěti (Prof. Elle Sutherland)

Literární seminář – poezie (Prof. Anseiola Renine Rawenclav)

Starodávné runy (Prof. Mintaka Orionis)

Lilien Emity Meissed (Léto 2011 – 1 NKÚ) – 4 přihlášené zkoušky:

Kouzelnické instituce (Prof. Janel Weil)

Literární seminář (Prof. Anseiola Renine Rawenclav)

Literární seminář – poezie (Prof. Anseiola Renine Rawenclav)

Upíři tak, jak je neznáte (Prof. Serge Renine)

Mrzimor

5. ročník (přihl. 3 z 7)

Ellka Willowa – 4 přihlášené zkoušky:

Fortunace (Prof. Letitia te Tiba)

Lektvary (Prof. Mintaka Orionis)

Obrana proti černé magii (Prof. Midar Kilahim)

Symbolon (Prof. Mintaka Orionis)

Jostein Lauierová – 1 přihlášená zkouška

Literární seminář – poezie (Prof. Anseiola Renine Rawenclav)

Paul Brewer – 1 přihlášená zkouška

Mudlovská antropologie (Prof. Anseiola Renine Rawenclav)

6. ročník – letos nejsou žádní studenti

Nebelvír

5. ročník (přihl. 4 z 6)

Elbereth Gilthoniel – 1 přihlášená zkouška

Taroty (Prof. Mintaka Orionis)

Jane Patricia Vamos – 3 přihlášené zkoušky

Astronomie (Prof. Betelgeuse Orionis)

Karty Lenormand (Prof. Mintaka Orionis)

Taroty (Prof. Mintaka Orionis)

Jassem Rinal – 2 přihlášené zkoušky

Kouzelnické instituce (Prof. Janel Weil)

Zvěromagie (Prof. Janel Weil)

Narcissa Teacherová – 2 přihlášené zkoušky

Lektvary (Prof. Mintaka Orionis)

Péče o kouzelné tvory (Prof. Betelgeuse Orionis)

6. ročník (přihl. 2 z 5)

Jane Mooren (má 5 NKÚ z Léta 2011) – přihlášeno 5 zkoušek!

Bodohrotičství (Prof. Filius Orionis)

Drobnohled (Prof. Mintaka Orionis)

Kouzelnické instituce (Prof. Janel Weil)

Literární seminář (Prof. Anseiola Renine Rawenclav)

Mudlovská antropologie (Prof. Anseiola Renine Rawenclav)

Niane z Libelusie (má 1 NKÚ z Léta 2011) – přihlášeno 5 zkoušek!

Bystrozorství – přípravný kurz (Prof. Belatris Nithelas Malrinová)

Přeměňování (Prof. Belatris Nithelas Malrinová)

Syrová magie (Prof. Belatris Nithelas Malrinová)

Testrálologie (Prof. Betelgeuse Orionis)

Zvěromagie (Prof. Janel Weil)

Zmijozel

5. ročník (přihl 3 z 3)

Lili Smeaglová – 1 přihlášená zkouška

Strašidlologie (Prof. Selena Enail Smithová)

“Neviditelné“ – loni neodevzdané zkoušky:

Taj lesa a jeho života (Prof. Letitia te Tiba)

Čarotvorenie (Prof. Letitia te Tiba)


Marissa Alvarado Risa – 2 přihlášené zkoušky

Démonologie (Prof. Selena Enail Smithová)

Zvěromagie ( Prof. Janel Weil)

Monoke Graycová – 1 přihlášená zkouška

Literární seminář (Prof. Anseiola Renine Rawenclav)

6. ročník (přihl. 1 z 2)

Barbara Arianne Lecter (má 5 NKÚ z Léta 2011) – přihlášeno 5 zkoušek!

Cestování pomocí magie (Prof. Evangeline Joyce Wynne)

Flákání pro pokročilé (Prof. Evangeline Joyce Wynne)

Praktické rady nepraktickým čarodějkám (Prof. Evangeline Joyce Wynne)

Taje pravděpodobnosti (Prof. Evangeline Joyce Wynne)

Zvěromagie (Prof. Janel Weil)

No a to by bylo pro dnešek už všechno:)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *