Fazolková petice

| Vydáno:
Dlouho si to šuškali studenti a profesoři mezi sebou. Nikdo to moc neříkal nahlas, ale všichni věděli, že je to špatné. Padaly stížnosti ve Velké síni, nikdo se ale neodvážil zajít do Prasinek. O čem že je řeč? O Petici, která koluje hradem.

Každý jistě zná Ďáblovu jámu v Prasinkách. Pomocí písmen hádáte slova, máte k tomu ale omezený počet pokusů. Když se vám podaří něco uhádnout, není zaručeno, že dostanete odměnu. Ta je přidělována Pekelníkem jednou za čas a to v množství jedné či dvou fazolek. Ano, najdou se případy, kdy se získá i více, ale to je hodně výjimečné. Jistě by to kouzelníkům nevadilo, kdyby ovšem Ďábel neprohlašoval, že se na zemi povaluje několik fazolek.

I základně vzdělanému jedinci musí být jasné, že slovem „několik“ je určeno takové množství, které je větší než jedna. Teď je otázkou, z jakého důvodu dostáváme všichni tak často fazolku jednu. Existují celkem dvě teorie, obě můžou být pravdivé jak samostatně, tak i současně. První teorii má pan ředitel. Ten na mou stížnost o nesprávných počtech prohlásil:
>>Kdypak si slyšel, že by čerti chodili do školy?<<.

Ano, tato teorie o nevzdělaných čertech může být pravdivá. Měli bychom tedy apelovat na Vrchního Pekelníka, aby naučil své poddané čerty počítat alespoň do deseti?

Zdá se to velice jednoduché a navíc zvláštní, protože tento požadavek nikdo nepodal. Možná právě kvůli druhé teorii, které po škole koluje. Co když pekelníci umí počítat, ale fazolek nám dávají méně. Jistě vás teď napadlo co by čerti s tolika fazolkami dělali. Nu, odpovědí je hned několik. Jednak je můžou prodávat U Chytráka a tím pádem pěkně vydělávat bokem, nebo si z fazolek vařit kartičky a těmi pak vykoupit všechno zboží v Trollím stanu.

Ať je správná první, druhá či úplně jiná teorie, pravdou zůstává, že v tom jistě bude nějaká čertovina. A z toho důvodu byl sestaven petiční výbor, jehož členové jsou zástupci z řad studentů, profesorů a zaměstnanců, který sepsal Petici za větší množství Bertíkových fazolek tisíckrát jinak získaných v Ďáblově jámě. Podepsat ji může opravdu každý, kdo nesouhlasí s jednáním pekelníků.

Komentáře

  1. – Nebylo by jednodušší požádat Ďábla, aby oznamoval že na zem pohodil fazolku jedinou? Protože, pokud se zpočátku tvrdí, že o počet fazolek kouzelníkům nejde, pak je mi skutečnou záhadou, proč byla sepsána (vzhledem k dosavadní propagaci velice „úspěšná“) anketa právě o počtu fazolek, nikoli anketa o změnu Ďáblova rčení.

    1. Re: – Je to logické. Když by se změnilo znění, dostávali bychom pořád jen jednu. Ale my chceme alespoň dvě, ale také i o něco více + usměje se +

      1. Re: Re: – „Pekelníkem jednou za čas a to v množství jedné či dvou fazolek. … Jistě by to kouzelníkům nevadilo, kdyby ovšem Ďábel neprohlašoval, že se na zemi povaluje několik fazolek.“
        Ovšem podle článku by vám jedna fazolka nevadila, byla li by správně označena číslovkou 🙂

    1. Re: CHCEM VÍC! – Tak trochu…ale proč to děláš nevím. Víc si klidně chtějte, stejně to neprojde 🙂 Ale pak v článku nepiště že vám počet nevadí, když vám vadí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *