Víla Fleutýna se ztratila

| Vydáno:
Zítra je den, kdy všichni kouzelníci našeho světa dostávají vánoční dárky. Ty, jako každý rok, rozdává víla Fleutýna. Letos to ale s ní ani s dárky nevypadá dobře.

Před několika málo okamžiky dorazila do Velké síně spěšná sova z Cartenberry, ve které stálo, že do tohoto města víla ještě nedorazila. Zde víla Fleutýna tradičně rozdává několik dárků charitě. A jelikož toho má opravdu hodně, zastavuje se zde vždy jeden den před Štědrým dnem.

Podle posledních zpráv byla ale víla spatřena naposledy nad pozemky našeho hradu, konkrétně nad Zapovězeným lesem. Ve spolupráci s lesníky byla proto vyslána záchranná výprava, která se pokusila najít vílu Fleuntýnu, nebo alespoň najít stopy, které by poskytly objasnění toho, co se s ní mohlo stát a proč nikdo neví, kde je.

Při výpravě byly nalezeny nejen osobní věci Feutýnky, ale také podivný pergamen psaný trollí rukou.

Všem nám je tedy jasné, že trollové drží vílu v zajetí a domáhají se obrovského množství bláta. První pokus předat bláto jsem provedl já, Midar Kilahim. A jak můžete vidět na následující fotografii, nepochodil jsem.

Trollové žádají mnohem více této nechutné hmoty. A tak apeluji na celý kouzelnický svět – zasílejte mi do sovince všechno bláto, které u sebe najdete. Musíme přece zachránit Vánoce!

Vaše sovy očekávám v průběhu celého Štědrého dne. Snad se poštěstí a my se budeme moci co nejdříve radovat z vánočních dárků.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *