Noví soubojníci o Soubojovém klubu

| Vydáno:

Předchozí dva články, které jsem napsal o Soubojovém klubu, vycházely z názorů zkušených členů. Tentokrát jsem se rozhodl oslovit naopak ty, kteří v něm strávili školní rok poprvé. Připojil jsem i dotaz na sklepení, které je s klubem úzce propojené.

Nebylo to jednoduché. Zjistil jsem, že ve třetím ročníku je poměrně málo studentů, mnozí z nich jsou repetenti, kteří nejsou ve třeťáku prvním rokem. Navíc mi na dotaz odpověděli jen čtyři z dotázaných. Poslechněme si jejich názory:

Jane Karen Langley
Já souboják miluju, už jsem si našla svoji strategii, jak se snažit bojovat, a docela mi to i jde. Teda proti srovnatelným soupeřům. Proti těm lepším si myslím, že je to bez šance. Toto mi možná trošku vadí, protože tu tak nějak odpadá možnost, že prostě porazíš někoho lepšího. To by jo kor musel mít enormní smůlu a ty neskutečné štěstí, ale to je tak mizivá pravděpodobnost, že je to v podstatě nemožné. Ale to je jen malinká mušičička na celém skvělém systému (nemusím přeci přijímat výzvy těch lepších, že?). Takový model je asi na toto nejlepší a celkem snadno přejde do krve. Celé dva první roky studia jsem se na souboják těšila a naprosto splnil moje očekávání. Bohužel je trošku těžší sehnat v některém čase srovnatelné protivníky, ale to už je úděl.
No a od podzemí nemám klíče, takže jsem tam ještě nebyla, ale strašně ráda bych tam alespoň nakoukla.

Safira Jane Bardotová
Do Soubojového klubu jsem se moc těšila, bylo to jedno z mála lákadel, kvůli kterým jsem se těšila do třetího ročníku. Bohužel mě zklamal. Ze začátku mě to bavilo, pak ale nastaly problémy se štíty (i když ty se vyřešily docela rychle), jenže už více jak pět měsíců urguji pana ředitele, že mi nefunguje kouzlo Spánek (resp. funguje špatně), a on s tím bohužel nic nedělá. No, a pokud bojuji proti někomu, kdo ho může použít normálně, nemám v podstatě šanci zvítězit.

Do sklepení jsem šla několikrát, dorazila jsem k první příšeře a bohužel mě několikrát za sebou porazila právě kvůli Spánku. Tak jsem tam přestala chodit úplně. Docela mě ale překvapilo, že nejsem uvedená ani v tabulce, která mapuje, kdo se do sklepení dostal a kam až se dostal (ale třeba jsem se nedostala dost daleko).
Takže do Soubojového klubu už nechodím (maximálně jednou za měsíc ověřit si, zda p. ředitel už opravil Spánek) a do sklepení také ne, protože to zatím nemá smysl.

Angelica Arless
Inu, jsem ve třeťáku již delší dobu, jelikož jsem ale byla ve smažáku, tak se dá říci, že i pro mne byl tento rok souboják novinkou. Do soubojáku se snažím chodit co nejvíce, i když na to merlinužel někdy není čas. Chodím i do sklepení, dokonce mám vlastně klíče. Absolvovala jsem již osm potvor ve sklepení a po půlnoci se chystám na další. Mými nejoblíbenějšími kouzly jsou vyvolávačky. Na svoje zvířátka nenechám dopustit, dokonce jsem díky nim dostala přezdívku Sněhule. Protože jsem na pana Matta furt házela zvířecí vyvolávačky, takže prý mám zvířátek stejně jako Sněhurka.

Darkness deStination

Soubojový klub se mi celkem líbí, ale připadá mi, že některá kouzla jsou úplně na nic a zbytečná. Například Tma nebo Zvyš sílu. Nikdy se mi nepovedlo odhalit, co dělají. Ono je sice hezké, když si jeden přečte, že zatemnil soupeři mysl, ale pokud vám soupeř vzápětí sebere dva body, nepřijde mi příliš zatemněný. Anebo Zvyš sílu by mělo zvýšit sílu následujícího kouzla, tak proč následující útočné kouzlo maximálně načechrá soupeři vlasy?

Co se týče sklepení, už mě tam moc nebaví chodit, protože ten zatracený chrobák je neoddělatelný. Už ani nevím, jak dlouho se pokouším ho dostat, ale nefunguje nic. Nejvíc mě na tom naštvalo, že jedna spolužačka s méně schopnostmi ho dostala na druhý či třetí pokus a já ani po padesáté ne.
Je mi jasné, že vytvořit fungující souboják po technické stránce je dost nesnadné, ale uvítala bych, kdyby souboje byly více o šikovnosti než o štěstí. Taky mě zlobí, že si nemůžu vybrat, jaké kouzlo chci použít, protože se mi nenabízejí všechna, co znám. Na druhou stranu vím, že kdyby se nabízela všechna kouzla, co bojující zná, vyhrál by většinou ten, který by začal, protože tomu druhému by nezbývalo než se bránit a k útoku by se sám nedostal. Ale v nabídce by měla podle mne být kouzla nabízena vyrovnaně, a ne že jednou přijde čtyřikrát Zvyš sílu a pak čtyřikrát Ohnivý štít.

Podle odpovědí, které jsme slyšeli, je Soubojový klub skutečným lákadlem pro ty, kteří do něj doposud nemohli. Nováčci v něm si k němu našli vesměs pozitivní vztah, byť se najdou i věci, které jim radost kalí. Je ovšem potřeba dodat, že některé postesky vyplývají z nezkušenosti. Moc dobře si pamatuji, jak dlouho mi trvalo, než jsem objevil užitečnost kouzla Tma, nebo než jsem přišel na to, jak ovlivňují souboj aspekty a naučil jsem se jich využívat. (Toto ovšem asi neplatí pro Safiřin problém se Spánkem, jak jsem se díval na print, který dala do Ředitelny, nezdá se, že by v té chvíli byl souboj ovlivněn aspektem.)

Podobně je tomu se sklepením. Právě ono by mělo sloužit jako jedna z motivací, proč se v soubojáku zlepšovat. Porazit další příšerku, k tomu je mnohdy potřeba naučit se nové kouzlo.

Bohužel, atraktivita sklepení pro mne osobně trochu poklesla, neboť není dokončené druhé poschodí a Mauzoleum, takže jimi nemohu projít a nezbývá mi nic jiného, než se vracet do poschodí prvního, kde příšerky pro mne již nejsou tak nebezpečné. Ale i tak se z jejich doupat dá leccos zajímavého odnést, ať již lektvary, přísady do lektvarů nebo hrudky zlata, což je vítaný příspěvek do mého majetku.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *