Hurá do soubojáku!

| Vydáno:

Do sedmého ročníku jsem se vůbec netěšil. Čekají tam OVCE.
Když jsem byl ve druhém, těšil jsem se nesmírně do třetího. Čekal mě tam Soubojový klub.

Chtěl jsem si ty pocity osvěžit, proto jsem se před časem ptal současných třeťáků, jak se do klubu těší. Odpovědělo mi jich jen šest. Že by byl ostatním souboják lhostejný? Počtěte si, co řekli:

Nerys Heliabel Ghostfieldová:
Do Soubojového klubu se samozřejmě těším, i když jsem si za ty dva studijní roky nezjistila nic moc podrobného. Vše vím jen nástinem z doslechu. Je to součást kouzelnického světa, jedna z aktivit, které tu můžeme provádět, takže i to mě láká, velké neznámo, kam si můžeme chodit ‚hrát‘. – usměje se – Představy jsem si zatím moc nerozvíjela, spíš jsem prostě jen zvědavá, jak to tam bude probíhat, jak to třeba budu zvládat, kolik a jakých kouzel se tam lze naučit. Dostala jsem na Vánoce od milé osoby učební svitek, takže s ním už netrpělivě čekám na chvíli, kdy budu třeťák a naučím se své první (doufám, že naučím) soubojové kouzlo. To ostatní nechám náhodě a pravidlům, která ovládají Soubojový klub. Těším se. Ale přes veškerou lákavost neznáma myslím, že to hlavní, kromě přátel, tu pro mne vždycky bude spíš výuka než Soubojový klub. Uvidím, jestli budu tohle tvrdit i příští rok.

Amálie Žíhaná:
No, představu mám minimální, spíš jak to vypadá – viděla jsem několikrát Igniho soubojovat. Jestli se těším, nevím, protože nevím, jak moc mě to chytne. Je těžké říct, zda vás něco bude bavit nebo tak něco, když o tom moc nevíte. Třeba jak to cca funguje, to taky tuším, ale zatím mi to přijde dost složité. Tak to snad pak nějak pochopím. Zatím jsem spíš zvědavá, ani natěšená nebo něco jiného, jen zvědavá – co to bude, jak mi to půjde a tak.

Mia Scream:
Na Soubojový klub se rozhodně těším. Je to příležitost se něco naučit a dobrá praxe do budoucna. Těším se na svůj první učební svitek. – usměje se – Celkově nevím, co očekávat od klubu, nikdy jsem tam nevkročila. Však je to také jenom od třetího ročníku.
Těším se opravdu a doufám, že mě Soubojový klub překvapí.

Cassandra Aurora Nott:
Či sa teším? Myslím, že áno. – hodí hollywoodsky úsmev – Som zvedavá, ako to tam vyzerá a ako funguje. Závidím mojim vrstovníčkam (jeden ročník som kvôli zmrazeniu opakovala), že ony už na seba môžu mávať prútikmi. – usměje se – Predstavy nemám, pretože si nechcem nič vyfantazírovať a potom byť sklamaná. – uškrnie sa – Myslím, že to je asi tak všetko.

Cherrolein Karamelka Scharly:
Jo, souboják, věříte, že na ten se těším už od začátku? – usměje se – Myslím, že bude fajn konečně s někým doopravdy bojovat a využít to, co jsem se tady naučila, konečně budu stát tváří v tvář nebezpečí. – rozesměje se – Jasně, teď přeháním, ale pravda je, že už se nemůžu dočkat a čím víc se to blíží, je to pořád horší, to čekání. Koukala jsem do infa na to, co tam jsou za dovednosti, a myslím, že ten souboják bude úplně geniální. Těším se jak malá. – zářivě se usměje –

Arwen van Weverstraat:
O takových věcech fakt nemám kdy přemýšlet. A protože je až od třeťáku, ani mě o tom přemýšlet nenapadlo. Proč se zajímat o něco, co je pro mne beztak nedostupné. Zeptej se mě, až se tam budu moci podívat. – rozesměje se –

V převážné většině se noví soubojoví adepti těší, nebo alespoň jsou zvědaví. Informace o Soubojovém klubu si nesháněli, nevyptávali se, raději se nechají překvapit. A co jim toto překvapení přinese? O tom se s námi za pár týdnů jistě rádi opět podělí.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *