Sovinec zeje prázdnotou

| Vydáno:
Jsou s námi denně. Od rána až do večera. Někteří je používají 24 hodin denně, další jich mají desítky. O kom je řeč? No přeci o sovách!

Každý, kdo dnes ráno přišel do svého sovince, byl jistě překvapen. Nejen že mu zmizely kompletně všechny pergameny, které tam měl uložené…

… navíc pokud chtěl nějaký ten pergamen poslat, měl smůlu. I ta nejlépe krmená a rozmazlovaná sova odmítala kamkoli letět. Tedy spíše – doručit pergamen. Ze sovince odlétla, ale asi aby si jen protáhla křídla.

Těžko říci, zda tento jev souvisí s tím, že včera se všem majitelům domů v Godrikově dole objevila nabídka na prodej jejich majetku v Kouzelnické realitní kanceláři. Ani o tomhle doposud nejsou jasné zprávy.

Do dalšího scénáře, proč k tomu došlo, patří nám všem známé škrkny. Podle některých obyvatel hradu se včera na škole několik objevilo, takže je možné, že navštívily sovince po hradě a začaly přesvědčovat sovy, aby nelétaly, a navíc zašantročily (nebo sežraly) všechny pergameny.

Netrvalo však dlouho a věc zachránil náš úžasný pan ředitel, vládce náš, Slunce naše jasné. Sotva přišel do školy, pachatel onoho hrůzného činu se jistě lekl a uvedl vše do původního stavu. Dokonce i sovy se zalekly Nimova pohledu a okamžitě začaly létat sem a tam s pergameny, které měly doručit. Jen doufejme, že v tomto počátečním zmatku nenajdeme ve svém sovinci cizí zprávy.

Ať je to tak či onak, vedení školy radí – ZACHOVEJTE PANIKU, přihodit se může ještě cokoli.

Komentáře

  1. Uf, no ještě že – jsem tu v noci nebyla, to by mě snad trefil šlak – přijít o všechny uložené dopisy by byla úplná hrůza!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *