Povědomí o Leteckém dni

| Vydáno:

V předchozích článcích jsme se dozvěděli pár podrobností o Leteckém dni. Mám pro vás takový menší dodatek a krátké rozhovory.

Ještě před vydáním těchto článků jsem rozeslala čtyři sovičky náhodným studentům a zeptala se jich, jestli vůbec vědí, proč se tento den slaví a jestli zpozorovali dění na škole v tento slavnostní den. Zde jsou jejich odpovědi:

1. Víš, z jakého důvodu se Letecký den slaví?

2. Víš, co zvláštního se včerejší den dělo ve Velké síni?

Lunella Melody

1. Ano, vím. Přesně 17. 2. 2006 se škola stěhovala na nové místo – bylo provedeno kouzlo kouzel, tím pádem byly všechny pozemky školy vzneseny a přeneseny na nové místo, proto Letecký den.

2. Také vím (hohoho, vědma). Učitelé se změnili na rakeťáky (a že jim to šlo!) a žáci byli létající. Všechny předměty se odlepily od země a vznášely se ve VS.

Sarah Sophie Stone

1. Vím akorát, že Letecký den se slaví na počest toho, že se škola přemisťovala na jiné místo. Tehdy bylo použito velké množství těch nejsložitějších kouzel, díky nimž se škola bezpečně dostala na nové pozemky. Více bohužel nevím, ale jelikož mám zapsaný předmět „Kouzelnické svátky“, doufám, že se více dozvím hned v příští hodině!

2. Samozřejmě! Všichni a všechno létalo! Byla sranda pozorovat, jak jsou všechny předměty ve vzduchu. Dokonce i studenti létali, takže do sebe naráželi ve vzduchu a pošťuchovali se. I naši profesoři se vznášeli, ovšem s větší ladností než my, studenti. Dokonce jsem viděla jednoho nezbedného nováčka, jak se snaží letět níže než děvčata, aby se jim mohl dívat pod sukně.

Oresta Vianueva

1. Letecký den se slaví z důvodu prvního stěhování školních pozemků a celého hradu na nové místo. Tehdá jsme letěli přibližně týden na nové místo a potkali jsme spoustu zajímavých návštěvníků.

2. Hm.. Nemáš na mysli to, že studenti létali a profesoři a zaměstnanci byli rakeťáci a rakeťačky? Jinak nevím..

Innela Craenová

1. Samozřejmě, že vím, proč je tento svátek! Před šesti (mudl) lety bylo velké stěhování, kdy se celý hrad i s pozemky přemístil na jiné místo, přesněji odletěl, a aby to tak bylo, muselo vše odporovat gravitaci.

2. K mému štěstí (či smůle?) jsem ve VS byla taktéž a popravdě, zaujalo mě to. Jak ti létající lidé, tak i létající jídlo. Představ si, že by to do tebe narazilo! Třeba puding! No fuj! No ale co mě zaujalo nejvíce, byla ošetřovna, ale to už je jinačí téma..

Byla jsem nadšená z toho, že všechny dívky odpověděly naprosto správně a během minuty mi posílaly sovy nazpátek. Myslím, že je Letecký den v Bradavicích velmi populární a všichni si ho zjevně užili.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *