Předměty podle kolejí? – 1./4. – Zmijozel

| Vydáno:

Při procházení nabízených předmětů jsem tak nějak začala přemýšlet o tom, jaké předměty se hodí pro kterou kolej. Tedy s ohledem na to, jakými charakterovými vlastnostmi se dané koleje vyznačují. Nedalo mi to a zeptala jsem se v každé koleji několika studentů. Jaký názor měli Zmijozelští?

Položila jsem všem jednoduchou otázku:

Jaké tři předměty z možných nabízených v letošním roce by se dle povahových a charakterových rysů a vlastností hodily pro tvou kolej?
A jaké byly jejich odpovědi?

Marguerita Laux
Studium mudlů, abychom lépe věděli, jak na mudly.
Pokladničení, abychom si udrželi naši mamonářskou pozici.
Flákání pro pokročilé, protože flákání, ale přece jen bodožroutsví…

Anabella Violette Este
Ahoj, popravdě jsem z tohoto hlediska už předměty zkoumala. Nejbližší naší koleji se mi asi zdá Obrana proti černé magii… přeci jenom, jsme zelení. Další Démonologie. Vždyť chováme Ferdinanda a jeho dětičky ve sklepě. A poslední asi… Lektvary. Nevím proč, ale mám takový pocit.

Lisey Silver Diamondlash
Studium mudlů, protože je to stále spojené s bývalým kolejním p. p. Nekrem a ten to vedl opravdu hezky kouzelnickým způsobem. A jak věřím, mdm Anička to povede ve stejném duchu… a kdo jiný by měl vědět o mudlech víc, než Zmijozelští, kteří je mají asi nejméně rádi?
Pokladničení – to jsem vybrala, protože peníze jsou pro nás hodně a musíme vědět, jak si bohatství uchovávat, což bych tak asi čekala od toho předmětu.
Flákání pro pokročilé – k tomu není skoro ani co dodávat, v posledních letech se z nás stali docela experti v tomto oboru 😀

Angie Fayhoodová
No… složitá otázka. Asi Lektvary, ale ne kvůli knihám. Spíš je to dobrá znalost pro někoho, kdo se chystá být vpředu. U Lektvarů nikdy nevíte, co čekat. Jinak, když tak na to koukám… tak se mi žádný jiný tak nehodí.

Marissa Alvarado Risa
Psychologie – je důležité znát různé typy osobností a poznat na lidech jejich povahu, charakter a umět si už tak dopředu odvodit, jaký ten člověk zrovna bude, a jestli pro nás není nějak nebezpečný.
Zvěromagie – myslím, že se hodí pro všechny koleje a nejenom pro tu naši, Zvěromagie je skvělá a ten, kdo jí umí má něco navrch, protože proměnit se ve zvíře se v mnoha situacích, ať už v nebezpečných, tak i těch pohodových, hodí.
Syrová magie – je důležité ovládat svou moc i bez hůlek, určitě je to velkým přínosem pro toho, kdo to umí.

Barbara Arianne Lecter
Démonologie – Ačkoli jsem předmět Démonologie našla (ze zoufalství) jako poslední, myslím, že byl měl patřit k těm TOP 3, které by správný zmijozelský student měl znát. Obsahuje totiž to správné zlo, které někteří se Zmijozelem spojují.
Lektvary – Už v knize učil kolejní ředitel Zmijozelu lektvary a myslím, že je to ten správný předmět protkaný tajemnem, který Zmijozel tak nějak… charakterizuje – nevyzpytatelné – nikdy nevíte, co namícháte, že?
Studium mudlů – Předmět, který nám lépe pomůže zorientovat se v tom, proč jsou vlastně mudlové tak divní. Učil jej rovněž kolejní Zmijozelu a nyní je veden dál zelenou ex-studentkou – myslím, že Zmijozel a Studium mudlů jsou si souzeni!

Můj návrh předmětů vhodný pro Zmijozel:
Lektvary – Lektvary a Zmijozel si i já odedávna spojuji dohromady.
Bonzologie – dle charakteru z knih tak nějak cítím, že v tomto oboru by se rozhodně měl každý zelený student orientovat tak nějak přirozeně.
Démonologie – démoni a temná stvoření jsou pro zmijozelskou povahu podle mého to nejlepší. Umět démony rozeznat je fajn, ale u teorie by žádný zelený určitě jen tak nezůstal – umět démony ovládat či vyvolávat, to už je něco, co nesvede kde kdo.

Trocha statistiky na závěr:


Jak je vidět, nejblíže je studentům právě Studium mudlů a Lektvary (obojí 3 hlasy ze 6 dotázaných). Je přirozené, že SM volí studenti zvláště proto, že jej v minulosti vyučoval jejich dlouholetý kolejní ředitel. Když se na to podívám z hlediska knih HP, přijde mi, že na tomto předmětu by vlastně Zmijozelští neměli vůbec co dělat. Jak je známo, Zmijozelští se mudlů povětšinou doslova „štítí“ (viz rodina Malfoyů) a navštěvovat takovýto předmět se všem z čistokrevných zmijozelských rodin jeví jako naprostá ztráta času. Lektvary už jsou o dost pochopitelnější. Severus Snape i Horácio Křiklan byli ve světě HP kolejními řediteli Zmijozelu a taktéž oba Lektvary vyučovali, není proto divu, že k tomuto předmětu mají Zmijozelští hodně blízko.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *