Předměty podle kolejí? – 2./4. – Mrzimor

| Vydáno:

Druhá část ankety o tom, jaké předměty se hodí pro kterou kolej. Tedy s ohledem na to, jakými charakterovými vlastnostmi se dané koleje vyznačují. Nedalo mi to a zeptala jsem se v každé koleji několika studentů. Jaký názor měli Mrzimorští?

Položila jsem všem jednoduchou otázku:

Jaké tři předměty z možných nabízených v letošním roce by se dle povahových a charakterových rysů a vlastností hodily pro tvou kolej?
A jaké byly jejich odpovědi?

Andrew Uroboros
Filosofie – věda, která učí lidi přemýšlet nejen nad sebou, ale nad vznikem a sekvencemi mnohem složitějších procesů a objektů. Dává jim schopnost umět vyjádřit myšlenky a orientovat se v nich. Pro Mrzimorské přátelské prostředí je filozofie a psychologie velmi důležitá, právě proto že mrzimorčatům poskytuje možnost pochopit druhé a být jim oporou.

Magie duše – je v podstatě podobný důvod jako u filosofie. Bez pochopení duše a její cesty, inkarnace a reinkarnace, smyslu a odsouzení – není možné proniknout do hloubky podstaty.
A protože Mrzimorští nejsou povrchní „culiči“ ale lidé s hlubokým přesvědčením o svém poslání, je pro ně duše velmi důležitý artefakt.
Bílá magie – jak už název napovídá, je to opak černé, tedy špatné magie. Bílá magie má přinášet lidem štěstí a odhánět od nich zlé duchy a zlo jako takové.
Asi není třeba zdůrazňovat, proč právě Bílá magie by měla být ústředním předmětem pro každého studenta Mrzimoru. My jsme ti, co dokážou přičarovat úsměv a pocit spokojenosti. Ne nadarmo jsme žlutě optimističtí. :o)

Samantha Ulvenová
Tak zaprvé bych rozhodně řekla, že by to byl nový předmět od sl. Larrie a to jsou Nitročáry, protože Mrzimor je přemýšlivý a o všech věcech hloubá, takže tento předmět by se mu jistě hodil, aby se o sobě něco více dozvěděl.
Jako druhý bych asi pro Mrzimor zvolila Péči o kouzelné tvory, protože Mrzimor je i hravý a má rád všechno živé, jak dokazuje i náš zvěřinec v kolejce, takže dozvědět se něco více o kouzelných zvířatech, to by se nám určitě hodilo.
A jako třetí bych asi dala Žertovné zaříkávání. Ten hlavně proto, že Mrzimor má rád i srandu a rádi se pobavíme a co by se k tomu mohlo hodit lépe, než pár formulek? 🙂

Paul Brewer
Já měl celkem asi tak 20 předmětů, takže ty, které jsem neměl, soudit nemůžu, leda tak podle názvu. V Mrzimoru je podle mě nejvíc těch, kteří rádi hravé předměty, tvůrčí a oddechové, moc Mrzimorských se nenachází v těch složitých. Z těch, které jsem dostudoval, by se žlutým asi podle mě nejvíc líbily tyto: Barvokouzlení, Bylinkářství, Flákání pro pokročilé, Mudlovská antropologie.
A z těch, o kterých jsem jen něco slyšel nebo soudím podle názvu, bych vybral tyto: Jak se oblíbeným státi, Nauku o fobiích (i když ta byla oblíbená spíš kvůli profesorce), Strašidlologii, Péči o kouzelné tvory.
Vybíral jsem to podle toho, jak vnímám vlastnosti Mrzimoru teď, ne podle knihy. Stejně to jde těžko takhle generalizovat v počtu pětaosmdesát lidí v koleji a podle mě se to nebude nějak výrazně lišit.

Cherrolein Karamelka Scharly
Tak určitě si myslím, že Literární seminář – poezie. Jsme taková poeticky vyrovnaná kolej. Hýříme vtipem a smyslem pro zábavu. Dokážeme se poskládat a sjednotit, jako jednotlivé verše, a ani rým nám nedělá problémy, vždy když se spojíme vzejde s toho minimálně velké dílo. 😀
Poté bych asi řekla Bystrozorství. Již několikrát jsem na človíčcích z Mrzimoru pozorovala, jak si umí všímat mnohdy velice důležitých detailů a dokážou pomoci, poradit a zbavit kolej špatností. Práce v týmu je pro nás stejně důležitá. Tak jako to bystrozorové dělají.
No a samozřejmě flákání pro pokročilé. Razím heslo, že nic se nemá přehánět, a i když Mrzimor je známý především svou zapáleností do práce, i my si potřebujeme dopřát trochu odpočinku. Nejkrásnější jsou sobotní večery, které přesně vystihuje právě tento předmět. Není nad teplo rodinného žlutého krbu. 🙂

Oresta Vianueva
Barvokouzlení – tohle sem vybrala z důvodu, že je to původně předmět mdm Leti. A ať je to tak nebo tak, tohle prostě k Mrzimoru patří. Vždycky nás v tvorbě podporovala a pomáhala, a i když už v koleji není, stále se tvorby držíme. A myslím si, že nám to jde skvěle. Proto barvokouzlení, protože je to zaměřené tak říkajíc na tvorbu pomocí kouzel.
Péče o kouzelné tvory – kdo zná naši kolej, ví, že ta praská ve švech, pokud jde o zvířecí mazlíky. Takže je skvělé, že se tu něco takového učí. Aspoň víme, jak se o všechny ty mazlíky starat, aby nestrádali a měli se dobře.
Kouzelné korálky – Co dodat. Jsme tvořivá kolej, jde nám to skvěle a rádi zkoušíme nové tvořivé věci. A ty korálky ve mě pořád tak nějak hlodaly, když projíždím seznam, pořád se vracím ke korálkům. Asi mají v sobě nějaké kouzlo. 🙂

Ywa od Roztodivných
Drobnohled – Mrzimor se snaží při sporech nahlížet z různých stran a ne impulzivně zastávat jen jeden názor, tudíž by to pro nás nemusela být látka tohoto předmětu těžká k pochopení.

Bodohrotičství – Mrzimorští bodohrotiči jsou, když chtějí, ale vždycky jim kousek chybí. A ten by se měli přiučit.
Bylinkářství a Léčivé rostliny – určitě pomůžou při snaze někomu pomoci.
Jak se oblíbeným státi – Mrzimorští hodně drží při sobě, ale ještě by možná při porovnávání s ostatními kolejemi potřebovali vylepšit „prestiž“.

Můj návrh předmětů vhodný pro Mrzimor:
Bylinkářství – přijde mi, že mrzimorské ručičky umějí o bylinky pečovat s tou největší láskou a že jim tato němá příroda nejvíce přirostla k srdci.
Kouzelnické kulinářství – myslím si, že Mrzimorští mají také výborné kuchařské schopnosti. Hlavně mají také kolejní místnost nejblíže kuchyni, tak se není čemu divit.
Psychologie – žluté hábity se dle mého názoru v tomto oboru opravdu uplatní, protože se umí i vcítit do ostatních, jsou citliví a dokážou odhadnout dané osoby a těm pak umějí také nejlépe pomáhat.

Trocha statistiky na závěr:

(Bohužel žlutá podoba struktury grafu není možná, snad tu oranžovo-hnědou mrzimorčátka pochopí a omluví.)


U Mrzimorských se názory celkem rozcházejí. Z šesti lidí se tři shodli na Péči o kouzelné tvory. Ten se k Mrzimoru určitě hodí, protože péče je jejich třetí jméno, a když se mají postarat dokonce o magické stvoření, je to pro ně hračka. Po dvou hlasech dostaly hned tři předměty – Barvokouzlení, Bylinkářství a Flákání po pokročilé. Barvokouzlení jim většinou připománá ještě dobu, kdy ho vyučovala madam Leti. Bylinkářství je také předmětem, jenž vyučovala Pomona Prýtová, kolejní ředitelka Mrzimoru v éře Harryho Pottera. A ani mrzimorští nejsou pozadu, když se jich někdo zeptá, jestli se rádi flákají.

Předměty, jež volili studenti, určitě mají něco do sebe a danou kolej by opravdu mohly charakterizovat. I když se názory docela různí, v každém z nich se dá najít kus mrzimorského.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *