Kolejní časopisy – novinky

| Vydáno:

Jak všichni jistě víte, máme čtyři kolejní časopisy – havraspárský Corvinus Declaratio, mrzimorský Žlutý Trimeles, nebelvírský Lví tlapou a zmijozelský Hadí král. Rozhodla jsem se poslat všem šéfredaktorkám sovu s prosbou o malý rozhovor, který nám objasní, co je u nich v časopisech nového a jak jsou s ním spokojené.

Otázky byly následující:

1. Jak dlouho jste šéfredaktorkou?

2. Kolik má váš časopis redaktorů?

3. Jste spokojená s aktivitou vašeho časopisu?

4. Chystáte nějaké novinky?

Lilien Emity Meissed

1. Jejej, tohle je zákeřná otázka! – směje se a začne počítat na prstech – Ha! Mám to, to byly ale počty! Přesně 6 dní! – usměje se – V sobotu to bude týden. Ovšem do Corvina přispívám už nějaký ten rok, takže kromě křesla se toho snad moc nemění… – nervózně se kousne do rtu –

2. Ehm, zase počty? Chm… máme několik stálých redaktorů a několik žurnalistů. – nahlíží do papírů – V tuto chvíli máme 12 redaktorů, kteří mají v držení i Havraspárský safírový brk, několik žurnalistů, kteří přispívají, jak jim to čas a inspirace dovolí, a také 3 nové tváře. Takže celkem to zatím skýtá asi 30 lidí, kteří mají přístup do redakce Corvina Declaratio.

3. – zamyslí se – Tohle se teď špatně soudí. Corvinus Declaratio byl velice aktivní časopis, po mnoho let, co jej vedla bývalá šéfredaktorka, nyní již profesorka, Larrie Larstonová. Modří na něj byli pyšní a myslím, že neustále jsou. Ovšem i on si vybral své černé období už v tak dost divném minulém roce. Tedy abych byla konkrétní, moc vydání světlo světa nespatřilo, a tak se těžko mluví o aktivnosti. – usměje se – Ovšem nyní bychom ho opět rádi probudili a se všemi úžasnými redaktory a žurnalisty již pracujeme na novém vydání, které je možná v době vydání tvého článku na světě, kdo ví, jak se nám to povedlo… – usmívá se –

4. Novinky… Myslím, že něco se určitě objeví, avšak momentálně se v této funkci teprve rozkoukávám, a tak ani sama nevím, co přesně to bude. Ráda bych obnovila jednu soutěž, ale v jaké podobě tentokrát bude, to ví snad jen Rowena. – směje se – Určitě chceme uvést Corvina do chodu, ale jakými prostředky to bude, to se nechte překvapit. Ono by to pak nemuselo klapnout, kdybych tu prozrazovala své tajné myšlenky. – trochu se ušklíbne –

Sophia Glis Glisová

1. Šéfredaktorkou Žlutého Trimela jsem od února 2009.

2. Členů redakce je celkem v tuto chvíli teoreticky 19 včetně zmražených, ale doopravdy aktivních je v současnosti jen asi třetina.

3. Samozřejmě by aktivita mohla být daleko větší, zejména mě mrzí odmlčení se některých osvědčených redaktorů, ale musíme respektovat časové možnosti studentů. V zásadě bych řekla, že náš časopis patří v rámci školy spíše mezi ty aktivnější. Spokojená jsem řekněme na 60 %.

4. Domlouváme se o nějakých nových soutěžích a již dlouhodobě i o vylepšení grafického designu, ale nechte se překvapit.

Kirsten Woodová

1. Šéfredaktorkou dlouho nejsem. Vlastně to byl nedávno měsíc od doby, kdy mi bývalá šéftlapka Niane vedení předala.

2. Momentálně je nás v redakci 19. Někteří jsou aktivnější, jiní méně. Sem tam někdo odejde a někdo zase přibude. To nejstálejší jádro tvoří asi 15 zasloužilých redaktorů, kteří celou LT drží nad vodou a díky kterým můžeme fungovat jako solidní časopis. Nicméně dobrá je každá síla a pomocná ruka, která se připojí a pomůže nám zvednout LT ještě o kousek výš.

3. Jsem spokojená s tím, jak LT vypadá navenek. Redaktoři píší rozmanité články se zajímavými náměty a tématy a zatím jsem se nepotkala se situací, ve které by nebylo co tisknout. Doufám, že si naši pravidelní čtenáři přijdou na své. A ano, určitě by se našly i nějaké slabé stránky. Kupříkladu se mi zdá, že v poslední době vázne komunikace mezi samotnými redaktory. V největším měřítku je to moje vina a můžu slíbit, že se vynasnažím chyby napravit.

4. Kromě další várky článků a perliček se čtenáři můžou už teď těšit na velkou jarní soutěž, která proběhne podle předběžných plánů v dubnu. Podrobnosti jsou prozatím redakčním tajemstvím. Doufáme, že se zavděčíme.

Tydynka Flyová

1. Už od nepaměti s drobnými přestávkami.

2. Příležitostně do něj píše celá kolej.

3. Ano, jsem.

4. Ne, nechystáme, náš nepravidelník zůstává stejný.

Jak vidíte, máme se na co těšit, protože většina má velkou chuť do práce s novinami a vypadá to tedy, že snad kolejní časopisy jen tak neupadnou v zapomnění. Chci poděkovat všem šéfredaktorkám za odpovědi a přeji jim mnoho úspěchů a inspirace.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *