Předměty podle kolejí? – 3./4. – Nebelvír

| Vydáno:

Je tady třetí část ankety o tom, jaké předměty se hodí pro kterou kolej. Tedy s ohledem na to, jakými charakterovými vlastnostmi se studenti dané koleje vyznačují. Nedalo mi to a zeptala jsem se v každé koleji několika studentů. Jaký názor měli Nebelvírští?

Položila jsem všem jednoduchou otázku:

Jaké tři předměty z možných nabízených v letošním roce by se dle povahových a charakterových rysů a vlastností hodily pro tvou kolej?
A jaké byly jejich odpovědi?

Oliver McCollin
Obrana proti černé magii – logická úvaha, na boj proti zlu je potřeba umět pořádně se bránit.
Nauka o fobiích – protože to chce pořádnou dávku odvahy a odhodlání, čelit své fobii, a tuším, že ještě větší se o různých fobiích učit.
Démonologie – z důvodů stejného, jako je to první, potřebujeme přece znát své soupeře dokonale, když proti nim chceme bojovat.
Ovšem to třetí bylo docela těžké, ještě mne napadala Strašidlologie.

Narcissa Teacherová
Pro Nebelvír asi Bystrozorství, tam je potřeba nějaké té odvahy, rytířskosti a dokonce i červená se tam čas od času zjeví. Pak mi tam nějak sedí Artušovské legendy a Strašidlologie. Legendy jsou taky takové rytířské, skoro jako bychom se učili o historii Nebelvírů, a na studium Strašidlologie musíte mít pro strach uděláno…

Nebelbrach Mechacha
Zdá se mi, že by to mohly být tyto: Bodohrotičství, Kouzelnické kulinářství a Létání na koštěti. Bodohrotičství a Létání na koštěti asi nepotřebují zdůvodnění, stačí spočítat poháry na našem krbu. Naše kolej se vyznačuje také velkou mlsností, každou chvíli někdo přinese nějakou dobrůtku všeho druhu, jen se olizujeme a baštíme. Vegetariánská hradní kuchyně proto nevadí ani masožravým lvům, ukojí si své choutky jinde. I když bůčky pana Papulky už na našem stole nějakou dobu chybí.

Mia Lesní
Artušovské legendy a Drakověda mi přijdou dost statečné, přijde mi, že se v nich hovoří o ušlechtilých a odvážných činech a ušlechtilý a odvážný Nebelvír je.

K Létání na koštěti je zase potřeba trochu té odvahy a chrabrosti. Totéž je potřeba, pokud chceme do Nebelvíru.

Bilkis Blight
To je těžká otázka, protože každý z nás upřednostňuje něco jiného a každý chodí na předměty podle svého, ale kdybych měla vybrat tři předměty, které by nám seděly, volila bych asi takto:
1) Bodohrotičství – protože jsme kolej plná nadšených studentů a sběračů bodů, kteří se nezaleknou žádné výzvy, žádný úkol pro ně není dost těžký a žádný bod nepřijde nazmar.
2) Pokladničení – protože máme rádi peníze, ale zase ne tak moc, abychom je neustále hrotili. Někdy je potřeba se v nich prostě jen vykoupat, vyspat se na slamníku vycpaném galeony a tak. Ale hlavně proto, že Pokladničení je sranda a i když jí máme dost mezi sebou, nikdy se nám nemůže přejíst.
3) Létání na koštěti – protože potřebujeme adrenalin a občas vyčistit mysl nějakou aktivitou. A co by mohlo být lepší než cítit vítr v hřívě a pevně se zadrápnout do koštěte?

Jessica Brownová
To je pěkně záludná otázka. No vzhledem k tomu, že lvi mají blízko k ochranářství a hledají vyšší smysl, tak určitě Bíla magie, OPČM a Nitročáry.

Nerys Heliabel Ghostfieldová
1. Bystrozorství – přípravný kurz: především proto, že bystrozorství jako obor vyžaduje dobrou přípravu jak psychickou, tak fyzickou, naplňuje nebelvírskou touhu po statečnosti a síle ducha i těla, po šlechetnosti a vzájemné spolupráci „smečky“.
2. Artušovské legendy: seznamují nás s rytířskou dobou, etiketou a vůbec s historií nejznámějších rytířů, Rytířů kulatého stolu; nechávají nás nahlédnout do světa mýtů o bojích za dobré věci a do světa kouzel i kleteb, kterým je třeba se postavit.
3. Nauka o fobiích: nebelvírská duše by se měla umět postavit nejen kouzlům a soupeřům, ale také strachu ve své vlastní duši, aby pak nedopadla jako ten slavný lev, který se bál myši; je dobré svůj strach pochopit, protože i statečný lev se má právo bát.

Můj návrh předmětů vhodných pro Nebelvír:
Bystrozorství – přípravný kurz: Mám za to, že studenti nebelvírské koleje jsou povahy statečné, mají sklon ochraňovat a jen tak se ničeho nezaleknou. Proto mi přijde, že je Bystrozorství to pravé pro ně. Najdou tam vše, po čem touží a mohou se báječně seberealizovat.
Bodohrotičství – neznám nic jiného, než to, že se nebelvírská šelmy umějí pořádně o školní pohár poprat a snaží se ukořistit každý bod, který se jim namane. Dělají to rádi, baví je to a jsou z toho šťastní, když přispějí body do rubínových přesýpacích hodin.
Létání na koštěti – Nebelvírští jsou podle mne až moc živá a energická smečka, která svou aktivitu skvěle dokáže zúročit právě na koštěti. Nadšení, elán, síla a spolupráce, to vše se najde v nebelvírském famfrpálovém družstvu, když létá na košťatech, ať už při zápasech nebo při trénincích.

Trocha statistiky na závěr:


Jak je vidět, v Nebelvíru vede se čtyřmi hlasy Létání na koštěti. Tady se není čemu divit, protože je to jedna z kolejí, která má famfrpálových pohárů docela dost. Tři hlasy získaly hned tři předměty – Artušovské legendy, Bodohrotičství a Bystrozorství. Legendy o rytířích se dají naprosto chápat, protože je kolej popisována jako chrabrá a s rytířským srdcem. Bodohrotičství je často přisuzováno tomu, kolikrát vyhrála kolej školní pohár na naší škole a Bystrozorství je zmiňováno především s tím, že je se lvi snaží ochraňovat ostatní a jen tak se něčeho nezaleknou. Další volby předmětů nejsou zase tak jednotné, ale všechny zmíněné předměty se v určité míře opravdu dají k Nebelvíru připojit také.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *