Síň Superator

| Vydáno:

Zná ji každý, kdo navštěvuje Soubojový klub. Ukazuje pořadí jeho nejúspěšnějších členů. V síni neexistuje jen jeden žebříček, ale hned čtyři. Pojďme se s nimi seznámit a podívejme se zároveň na stupně vítězů v každém z nich.

Počet vítězství
Zde není co vysvětlovat. Žebříček ukazuje pořadí všech členů Soubojového klubu podle toho, kolikrát kdo z nich vyhrál. Můžeme z něj zjistit i to, že Soubojový klub má 157 členů, kteří alespoň jednou vyhráli.

Míra nebezpečnosti
Míra nebezpečnosti zohledňuje nejen počet vítězství, ale také jeho poměr k počtu absolvovaných soubojů. Z tohoto pohledu je tedy průkaznější než pouhý počet vítězství. Nezohledňuje ovšem sílu soupeřů. V tomto žebříčku lze nalézt dvacet nejlepších.

Počet zkušeností
Zkušenosti získává soubojník za vítězství či prohry v soubojích. Jejich počet za vítězství je dán tím, zda bojuje se srovnatelným, lepším nebo horším protivníkem. Za prohru se získává obvykle jeden bod, byla-li však s výrazně slabším protivníkem, mohou se zkušenosti i odečítat. Počet získaných zkušeností za souboj je snižován, pokud se člověk střetává dlouho jen se stejným soupeřem.

Explorace
Tato kategorie je spjata s průzkumem hradního sklepení. Jelikož nechci jeho budoucí návštěvníky připravit o překvapení s úžasnými dobrodružstvími v něm, prozradím jen tolik, že je úzce spojeno se Soubojovým klubem a má dvě poschodí. Po průchodu prvním z nich získá průzkumník průzkumnickou přilbu a může začít zkoumat poschodí druhé. To sice ještě není zcela dokončeno, dá se v něm však již dnes najít klíč od Mauzolea. V něm pak na člověka čekají další překvapení, může tam například získat průzkumnickou rukavici.
Pořadí této kategorie v Síni Superator určuje počet získaných zkušeností ve sklepení.
Zde stupně vítězů nenalezneme. Na prvních třech místech žebříčku se nacházejí Filius Orionis, Mintaka Orionis a Cerridwen Lowra Antares.

Co udělat, chcete-li se umístit v těchto žebříčcích?

  1. Dostat se to třetího ročníku, dřív do Soubojového klubu nemůžete.
  2. Skutečně tam chodit.
  3. Bojovat nejlépe se srovnatelnými soupeři.
  4. Zvyšovat své schopnosti, učit se nová kouzla, zvýšit si maximum energie atd.
  5. Navštěvovat sklepení.
  6. Mít štěstí.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *