Velikonoční soutěžení

| Vydáno:
Milí čtenáři Denního věštce,
ačkoliv jsme v našem kouzelnickém světě ponořeni do pergamenů bez ohledu na svět venku, Velikonoce si k nám našly cestu. Ne každý to však kvituje s nadšením – někteří se opačnému pohlaví po celý den vyhýbají, protože se nechtějí setkat s pomlázkou či ledovou vodou. Přesně pro ty jsme si připravili letošní oddechovou aktivitu – tradiční věšteckou soutěž.

Vaším prvním úkolem bude si pohrát s obrázkovým sudoku. Abyste seřadili kraslice a připravili je pro koledníky, musíte vzít v potaz, že na každém řádku, v každém sloupci a v každém obdélníku musí být vždy po jednom vzoru, žádný se nesmí opakovat.

Jakmile budete s kraslicemi hotovi, čeká na vás ještě několik zákeřných velikonočních přesmyček. Háčky a čárky byly při tvoření odstraněny, počet slov je stejný jako původní. Abyste to však neměli tak složité, je v závorce vždy nápověda, která by měla vaši snahu ulehčit.

Přesmyčky:
1. akcie vojsk (magík)
2. utoczajmi (předmět, jde získat z puntíkatého vajíčka)
3. netrap velebne (věc, dá se koupit v obchodě pana Ušáka)
4. kapnisyr (souvisí s kurníkem)
5. koncovky nemilosti (věc, dá se koupit v obchodě pana Ušáka)
6. propad skoku (magík)
7. cilene prevodne (den v týdnu se specifickým označením)

Na vámi vyplněné sudoku a rozluštěné přesmyčky se budeme těšit až do 15. dubna včetně v externím sovinci saiph.lacaille@gmail.com. Držíme vám palce a přejeme vám nejen políbení soutěžní múzou, nýbrž také příjemně strávené velikonoční svátky v okruhu vašich nejbližších.

Pro Denní věštec
Saiph Lacaille

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *