Rozhovor s kolejním ředitelem Mrzimoru

| Vydáno:

Po poradě s naší novou šéfredaktorkou jsem se rozhodla udělat takovou minisérii rozhovorů s našimi kolejními řediteli a ředitelkami.
Dnes je na řadě náš kolejní ředitel, tedy nikdo jiný než hc. Matthew Whitecrow, pr.sp.M.U.
Profesor, lékouzelník, mistr v živlové magii. Všemi známý p. p. Matt.



Studentské vedení je již nějakou dobu určeno. Můžete nám však prozradit, jak jste ho na začátku roku volil?
Na to je poměrně snadné odpovědět. – usměje se – Vedení mrzimorské koleje se z velké části skládá ze členů, kteří se osvědčili v minulých letech. Nové členy jsem pak vybíral podle toho, jak na mě působili. Jak se projevovali v minulosti. Pokud i přes to, že nebyli součástí vedení, projevovali snahu o to pomáhat při organizaci různých kolejních akcí a zapojovali se do dění v koleji, pak to byla snadná volba.

A jste zatím se svým vedením spokojený? Přece jenom na začátku roku jsou nároky na ně asi skoro největší, aby se vše rozjelo, zajelo a tak.
Musím říct, že jsem zatím velmi spokojený. Čas od času se sice vyskytne nějaký menší zádrhel, ale ten se vždy snažím co nejdříve řešit, takže si troufám tvrdit, že by to mohlo i nadále dobře klapat. Pokud by nastala situace, která by nějak ohrožovala správný chod věcí ve vedení, určitě bychom si s ní poradili jako tým.

A co nováčci? Jak se vaší koleji letos povedli? Máte tam nějaké slibné „kousky“?
Z nováčků mám velkou radost. V koleji se rychle rozkoukali. Snad k tomu také letos přispěli jejich patroni. Líbí se mi, jak se živě zapojují do kolejních akcí. Dokonce se mezi nimi už teď rýsuje pár kandidátů na udělení ceny Helgy z Mrzimoru v příštích letech. Což je takto záhy v podstatě výjimečná záležitost. Pokud si ale udrží stávající nadšení a aktivitu v koleji, nebudu mít problém cenu udělit i tak čerstvým přírůstkům do naší žluté rodiny.

Trošku z jiného soudku. Jak vidíte vyhlídky vaší koleje na školní pohár?
Děláme pro to, abychom se letos poháru co nejvíc přiblížili, co můžeme. Samozřejmě asi jako každá kolej sníme o tom, že na něj letos dosáhneme. Myslím si, že s tím počtem motivačních akcí, které jsme letos rozjeli, by se výsledky mohly začít už zanedlouho projevovat. Stačí jen vydržet a věřit.

A jaké jsou vyhlídky vaší koleje na famfrpálový pohár v letošním roce?
Ywa od Roztodivných je skvělá kapitánka a v tomto ohledu má moji plnou důvěru. Věřím, že pokud máme s někým šanci famfrpálový pohár vyhrát, pak je to právě s ní.

Nyní už k vám. Jak vás zatím těší vaši studenti na předmětech? Snaží se nebo jsou to lenoši?
Letos jsem otevřel pouze dvě třídy Lékouzelnictví, ale těší mě, že všechna vypracování úkolů, která mi zatím přišla, měla hlavu a patu, bylo vidět, že se studenti nebojí zamyslet… a to také patřičně oceňuji v hodnocení.

A zas trošku odjinud. Jak jste se vůbec těšil na letošní školní rok?
Začátku roku jsem se nemohl dočkat. Prázdniny jsou příjemné pro odpočinek a nabírání nových sil, jenže pokud už trvají moc dlouho, člověka to přestane bavit a přejí se mu to. Proto mám radost, že už začal další školní rok.

Jak vidíte svoji roli v dění na Hogwarts pro tento rok? Neplánujete něco neočekávaného? Nebo to bude klidný rok?
Letos poprvé vypisuji zkoušky CKÚ a NKÚ. Jsem zvědavý na to, jak budou probíhat. Také jsem se zapojil spolu s ostatními členy vedení do jednoho většího kolejního projektu, a pokud mohu již takto brzy hodnotit odezvu, pak je jednoznačně kladná. Jinak bych rád letos stihl ještě jednu věc, ale tu si ze strategických důvodů zatím nechám pro sebe. – usměje se –

Plánujete vypisovat hodně soutěží a seminářů? Nebo vám stačí vaše výuka a vedení koleje?
Vedení koleje spolu s výukou a tím zmiňovaným projektem mi zabírá v podstatě většinu času, který na škole trávím. Ale samozřejmě se neubráním nějakému zpestření v podobě vypsaného semináře, nebo soutěže. Neplánuji to však dělat příliš často, protože bych pak už neměl vůbec žádný volný čas.

Toť asi vše, snad jen poslední otázka. Co vůbec od tohoto školního roku celkově čekáte pro celé Hog?
Letošní rok se podle všech znamení nese jednoznačně v duchu změny. Proto jsem zvědavý na to, jak z něj Hogwarts vyjdou a co je potká začátkem roku 2013. Já osobně jim přeji, aby to bylo něco příjemného pro všechny.

Moc děkuji za rozhovor!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *