Rozhovor s kolejní ředitelkou Zmijozelu

| Vydáno:

Po poradě s naší novou šéfredaktorkou jsem se rozhodla udělat takovou minisérii rozhovorů s našimi kolejními řediteli a ředitelkami.
Dnes je na řadě dáma, která se na naší škole zasloužila o mnoho – o Sedmiboj, o řád ve výuce a nespočet dalšího. Nyní je však její hlavní úlohou řídit Zmijozel a já jsem zvědavá, jak jej změní k obrazu svému – Mg.Č. Elle Sutherland, pr.sp.M.u!


Studentské vedení je již nějakou dobu určeno. Můžete nám však prozradit, jak jste ho na začátku roku volila?

To bych si ještě měla pamatovat, že? – uculí se – Inu, na post primuse jsem chtěla dát někoho, kdo měl již odznak a tedy zkušenosti s ním spjaté, ovšem také bylo důležité, aby hlavní trio fungovalo jako jeden celek. Tudíž jsem ke slečně Kristie zvolila slečnu NaSaŠí nejen proto, že jsou kamarádky a rozumí si, ale obě jsou velmi schopné, však i slečna NaSaŠí měla dříve odznak. Tyto dvě slečny pak doplnila slečna Aerith, která má skvělé nápady a společně si sedly nejen coby lidé, ale i co se spolupráce týče, neb se navzájem pěkně doplňují. Zbytek vedení je pak složen nejen ze starých kmetů se zkušenostmi, ale i mladé krve, která se nejen učí vedení, ale hlavně přináší nové nápady a novotu coby takovou.

A jste zatím se svým vedením spokojená? Přece jenom – na začátku roku jsou nároky na ně asi největší, aby se vše rozjelo, zajelo a tak.

Jsem velmi spokojená, neboť začátek, kdy – jak jste sama řekla – jsou nároky největší, zvládlo bravurně, ba ještě lépe vzhledem k tomu, jak vše bylo nakvap.

A co nováčci? Jak se vaší koleji letos povedli? Máte tam nějaké slibné „kousky“?
Kousky jsou to opravdu povedené. – směje se – Ale teď vážně – máme mnoho slibných nováčků, kteří jsou akční, čehož je nejen výtečný famfrpálový trénink důkazem, ale i jejich aktivita samotná je úžasná, jako třeba u slečny Adléty, pana Donatiena, slečny Alayay, Neny, Madeline, pana pasekuse, slečny Skaduwee, Cley, Alexy, pana Akira, slečny Amélie, Helen a mohla bych ještě pokračovat, ale tolik času nemáme.

Trošku z jiného soudku. Jak vidíte vyhlídky vaší koleje na školní pohár?
Vyhlídky by mohly být vždy lepší, třeba takový 10 000 bodový náskok, že? Ale my se rozhodně poháru vzdát nehodláme, neb každý had je schopen protáhnout se i tou nejtěsnější skulinkou, jen aby se ke svému cíli dostal!

A jaké jsou vyhlídky Zmijozelu na famfrpálový pohár?
Jak jsem již říkala, máme velmi nadějné nováčky, kteří se do famfrpálu vrhli po hlavě. Doslova ukázková Vronského finta, neboť chtějí pohár stejně jako celá kolej.

Nyní už k vám. Jak vás zatím těší vaši studenti na předmětech? Snaží se, nebo jsou to lenoši?
Mám zatím štěstí, úkoly se čtou jedna radost a studenti se snaží až tak, že nevím, komu dát bonusové body dřív. Ale najdou se i tací, kteří si dají volno a hodí mi omluvu. – zakření se – Ale ne, omluvy jsou většinou z časových důvodů, což naprosto chápu a přiznám se, že mi dělají i radost, neboť jsou tak tyto úkoly rychle opraveny.

A zas trošku odjinud. Jak jste se vůbec těšila na letošní školní rok?
Těšila jsem se, neb mě čekala nová zkušenost. V koleji jsem totiž nikdy nebyla, přišla jsem na tento hrad již coby profesorka, každopádně být její součástí je zatím moc pěkný pocit.

Jak vidíte svou roli v dění na Hogwarts pro tento rok? Neplánujete něco neočekávaného? Nebo to bude klidný rok?
Inu, já plánuji pořád něco – třeba školní slavnosti, ovšem uskutečnit tyto plány, tam je zakopaný hafoň. Tedy pokud bude něco neočekávaného, tak to, že nějaký plán uskutečním.

Plánujete vypisovat hodně soutěží a seminářů? Nebo vám stačí vaše výuka a vedení koleje?
Již dlouho, opravdu dlouho jsem žádné soutěže nevypsala. Naposledy v polovině roku 2011, tedy není divu, že jsem z té vypisovací rutiny nějak vypadla a opět do ní naskočit není tak snadné, jak jsem si myslela. Ovšem plánuji soutěže, nebude jich asi tolik, jako jsem vypisovala v minulosti, ale k dvoucifernému číslu se jistě dostanu. I když raději plánovat nebudu – víme, jak to dopadá… – culí se –
A ohledně seminářů – vzhledem k tomu, že čtu semináře ostatních fialových, abych je mohla schválit, nějak mi chybí nápady o čem psát. Avšak nyní mě inspirovali studenti, tudíž jich mám pár rozepsaných, takže to s nimi jistě nedopadne jako se školními slavnostmi!

Poslední otázka – co vůbec od toho školního roku čekáte pro celé Hog?
Inu, neočekávám nic, pak člověk není zklamaný. I když možná nečekám nic dobrého, protože pak mohu být jedině mile překvapena. – usměje se–

Souhlasím a děkuji za rozhovor!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *