OVCE se blíží

| Vydáno:

Školní rok ještě ani pořádně nezačal, přesto si myslím, že je načase představit si letošní sedmáky. Ve školním roce Zima 2013 bude mít možnost skládat OVCE celkem 16 studentů.

Jedná se o čtyři studentky Havraspáru: Cassiopeiu Sagittu, Estrele Večerníčkovou, Katherine Angel a Madidess Leevian. Z Mrzimoru jsou to Piper Jarwealth a Ywa od Roztodivných. Nebelvír reprezentuje hned sedm statečných: Elbereth Gilthoniel, James Denny Freedom, Jassem Rinal, Mark Petersvood, Narcissa Teacherová, Niane z Libelusie a Peter Sviter. Zmijozel zastupují tři studentky: Lili Smeaglová, Marissa Alvarado Risa a Riannon Evansova. Někteří z výše uvedených jsou však v sedmém ročníku již několikátým rokem a není jisté, jestli se letos vůbec do OVCí pustí.

Na OVCE se letos určitě chystá slečna Narcissa, ale ještě váhá mezi Kouzelnickými počty a Barvokouzlením. Pan James přemýšlí o Teorii famfrpálu, Létání na koštěti a Lektvarech. Slečna Piper to vidí letos takto: „Vzhledem k tomu, že jsem v sedmém ročníku už asi potřetí a tento hogrok bude v mudlškole o něco méně náročný než předešlé i nadcházející, ráda bych letos OVCE konečně absolvovala. Konkrétně asi z předmětu Kouzelnické počty, který mi je nejbližší. Zároveň mám u něj vystudováno nejvíce ročníků.“ Slečna Estrele zvažuje Lektvary a Strašidlologii, ale zatím definitivně rozhodnutá není, i když si uvědomuje, že už zase tolik času do OVCí nezbývá. Slečna Marissa se letos na OVCE chystá, ale ještě zvažuje volbu předmětu. To slečna Cassiopea si letos OVCE neplánuje, protože ji něco podobného čeká u mudlů. Slečna Madidess také neví, jak to letos dopadne. „Upřímně, zatím si vůbec nejsem jistá. Již loni jsem ovcovat z časových důvodů nemohla a mám pocit, že letošní rok pro mě bude z mudlovského hlediska ještě horší.“ Každopádně slečna prozatím hypoteticky uvažuje o Zvěromagii.

A co ovčákům poradit? Z mého pohledu je nejdůležitější vybrat si předmět, který vás baví, a v pozdější fázi nepodcenit dodržování termínů (na úvodní stránce se neobjevuje upozornění, že termín se již chýlí ke svému konci) a samozřejmě nenechat si psaní OVCí na poslední den. U OVCí není přesně stanoven požadovaný rozsah, ale mějte na paměti, že vaše práce završuje vaše zdejší studium a bude veřejně vystavena, takže pěti palci nikoho neohromíte. Na škodu nebude ani přehledné členění práce a citace použitých zdrojů. Však se podívejte, jak si s OVCEmi poradili vaši předchůdci.

Komentáře

  1. 🙂 – Moc pěkné shrnutí, hned vím, komu mám letos přijít držet palce! 🙂
    Nebojte, to zvládnete všici! 🙂

  2. Další info – Ještě se mi podařilo vyzjistit, že slečna Ywa se letos hodlá psychicky připravovat na OVCE, které plánuje skládat příští školní rok. 🙂

    Slečna Elbereth letos plánuje OVCE z Tarotů.

    A slečna Riannon zatím neví.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *