Našli jsme dvojice – První část

| Vydáno:

Nedávno jsem vypsala soutěž s názvem „Dvojice – HP svět x Hog svět“ a slíbila jsem, že se s vámi podělím o to, jak to dopadlo, pokud šéfredaktorka dovolí… Dovolila, a tak vám přináším první várku, ve které na nás čekají duchové, zakladatelé, pár studentů, a dokonce i Merlin!

Hned na začátek začneme samotným Merlinem. Kdo je jím na našem hradě? Poté se přehoupneme k zakladatelům Bradavic ze světa Harryho Pottera… a dál… Inu, sami uvidíte.

Merlin
Sefrenie z Ylary – Merlin je pojem ve světě kouzelníků obecně, Sefrenie je pojem v kontextu naší školy. I když už dlouho nejsou mezi námi, nikdy na ně nezapomeneme. Většina z nás neměla tu čest setkat se ani s jednou z těchto osobností, ale i tak k nim mnozí vzhlížíme. Mimochodem, věděli jste, že jsou obě tyto osobnosti spojené se zmijozelskou kolejí?

Rowena z Havraspáru
Anseiola Jasmis Rawenclav – Navzdory tomu, že má Ansí to „Rawenclav“ přímo ve jméně, mým prvním instinktem bylo k Roweně přiřadit Larrie. Inteligence + kreativita + Havraspár? To je přece Larrie jak vyšitá. Potom jsem se ale dočetla, že Rowena působila i trochu přísně, a to už mi k Larrie tak nesedělo. Ale kdo je modrý, moudrý, vysoce kreativní a k tomu navíc vzbuzuje respekt? No přece Ansí! Ravenclaw tak nakonec není nikdo jiný než Rawenclav.

Lilien Emity Meissed – Obě dámy jsou modré duší i tělem. Sečtělost je jejich druhým jménem. Lásku ke koleji kdyby chtěl někdo nakrájet, tak krájí nekonečně dlouho. Slovo „matka“, „duše“ a „láska“ by se dalo skloňovat nekonečně dlouho. Obě patří mezi havraspárské ikony, na které se nezapomíná.

Helga z Mrzimoru
Letitia te Tiba – Ztělesněním odkazu Helgy z Mrzimoru pro mě vždycky byla a bude Leti. Helgu si představuji jako pracovitou ženu, se srdcem na pravém místě, která kolem sebe šířila dobro. U Leti si to představovat nemusím, protože ona taková byla. Vždy vlídná a ochotná pomoci. Moudrá, laskavá a dobrotivá. Fialová na povrchu a žlutá uvnitř.

Godrik Nebelvír
Betelgeuse Orionis – Dvojice ke Godrikovi se mi nehledala úplně snadno. Těch kandidátů bylo víc a nezdálo se mi, že je někdo z nich jasným vítězem. Nakonec ale moje volba padla na bývalou červenou kolejní ředitelku. Bete i Godrik jsou podle mě skvělou reprezentací Nebelvíru. Mají správně postavené hodnoty a odvážné srdce na správném místě. Nedělají rozdíly mezi studenty různých původů. Jsou to osobnosti hodné obdivu a v mnohém i následování.

Salazar Zmijozel
Ashante Justy Forsyth – Oba zakladatelé slavných zmijozelských kolejí. Osobnosti, bez kterých by tu Zmijozel nebyl na jedné či druhé straně. Stateční muži, kteří ctili vlastnosti jako je „čest, síla a odvaha“. A za jejichž charisma by byli ochotné zástupy kouzelníků jít přes překážky dál a dál. Muži, kteří ctili zelenou barvu až do konce svých aktivních kouzelnických let.

Nekro The Gravedigger – Dvojník Salazara se mi hledal celkem lehce. Zmijozel až na kost byl totiž i bývalý ředitel zelené koleje, Nekro. A co mají ještě společného, kromě toho, že oba vlastnili baziliška? To, že oba byli dlouhou dobu nedílnou součástí školy, ale že ji po čase opustili. A oba za poněkud nešťastných a neslavných okolností, které na jejich minulé působení vrhá poněkud temnější stín.


Níže už na vás čeká několik dvojic, které byly složeny z duchů a jednoho poltergeista ze světa Harryho Pottera a obyvatel našeho hradu. Jde překvapivě převážně o naše duchy a jedno zlobidlo… Jen se podívejte, kdo je náš hradní Protiva.

Skoro bezhlavý Nick
Marguerita Laux – Tím nejzásadnějším pojítkem mezi Márč a Nickem je pochopitelně posmrtný životní stav. Na tělech každého z nich ale nechala smrt jisté specifičnosti, a i proto je trochu ošidné s nimi o podrobnostech jejich úmrtí či jeho následků mluvit. Zároveň jsou to oba v zásadě dobráci a příjemná společnost, jen si na ně člověk musí trochu zvyknout.

Martin Matýsek – Oba jsou duchové, to mají společné. Oba se smyslem pro humor. Jejich láska ke studentům je téměř legendární. Žádný z nich nechce záměrně nahánět strach. Oba se pozitivním způsobem podílejí na chodu obou hradů. Bez nich by to nebylo ono.

Nina Yozhinski – Co má společné mladá slečna a starý duch? Jejich jména začínají na N! Ale to není to Nejdůležitější. Nejpodobnější jsou si v tom, že jejich hlavy mají poněkud nevyjasněný vztah ke svým tělům. Navíc jsou oba tak trochu bezhmotní, takže se jimi dá projít. Ale hlavně jsou oba nezapomenutelné osobnosti. No vážně, najde se snad někdo, kdo by Nicka nebo slečnu Ninu neznal?

Tlustý Mnich
Martin Matýsek – Nejen neživé a průhledné tělo tyto dvě osoby spojuje, ale také láska k jídlu. Matýska zabil řízek, kterým se udusil, a Tlustého Mnicha i po jeho smrti většinou uvidíte s pohárem vína v ruce, jak se motá kolem jídla.

Ufňukaná Uršula
Ankaret Riannon Sarkany – Jedna mňouká a druhá fňuká. Oboje je dosti náročné pro okolí a pro ušní bubínky všech. Obě jsou ale vlastně roztomilé a jsou naprosto jasnou součástí hradu. Jenom jimi prosím NIC neházejte.

Nina Yozhinski – Tyto dvě dámy jednoznačně spojuje absence fyzického těla, přestože u Uršuly jde o důsledek smrti, zatímco u Niny zatím nebyla spolehlivě vysvětlena. Obě umí být velmi nepřehlédnutelné, nebo v jejich případě spíš nepřeslechnutelné, jakkoliv je Nina mnohem méně uplakaná a celkově méně hysterická než Uršula.

Protiva
Ankaret Riannon Sarkany – Protože oba rádi zlobí ostatní. Protiva tedy ve větší míře a s většími následky kolem. Ale jsou to oba neposední duchové, co mají vždy něco za lubem.

Nina Yozhinski – Mezi společné charakteristiky těchto dvou neřádů patří záškodnictví, protivný smysl pro humor, drzounství a jakási prapodivná forma existence. Protiva je poltergeist. Studentka Zmijozelu je sice člověk, ale ne tak docela. Oba dva rádi provokují a jsou mnoha lidem k zlosti. Často je jim vyhrožováno vyhazovem z hradu, přitom to jsou tak mírumilovné osoby!

Nina Yozhinski – Věčně není vidět, ale je o ní slyšet v podstatě všude. Člověk aby se bál, kde mu zase co vyvede, je to stejná držka jako Protiva a navíc na ni opravdu nechcete narazit na chodbě nebo v kolejní místnosti. Na druhou stranu ve svých neplechách je velmi kreativní a umí se ze všeho efektivně vymluvit.

Nina Yozhinski – Nina rozhodně není protivná, ale přesto ji k tomuto poltergeistovi přirovnat zkrátka musím. Nejen proto, že tak nějak nemá tělo, prochází zdmi a až příliš často hází ve Velké síni vajíčka a provádí další neplechu. Je na ni spolehnutí, že vás rozesměje, nebojí se žádné špatnosti a dokáže být až neskutečně kreativní. Občas se člověk děsí, kde a v jaké náladě ji potká, ale narozdíl od Protivy nemá v úmyslu způsobit vám nějakou škodu. I když… žaluje a je drzá! – směje se –

Nina Yozhinski – Nejsou moc vidět, ale je jich všude plno. Létají po hradě a přemýšlejí, z koho si udělat srandu nebo kde co provést. Každého trochu provokuje, ale vlastně ji všichni mají rádi, stejně jako Protivu. Každá škola a každý hrad takové rozptýlení potřebuje.


A vzhledem k tomu, že spousta studentů ze světa Harryho Pottera byla přiřazována k našim obyvatelům, trochu si je rozdělíme a pár dvojic si prozradíme už v tomto článku. Asi se nikdo z vás nebude divit, že začneme hlavními hrdiny… tedy Harrym, Ronem a Hermionou… A když tak na to koukám, mám dojem, že máme vlastní Hermionu!

Harry Potter
James Kelly Johnson – Nejdřív jsem si všimla, že James Kelly Johnson vypadá trochu jako Harry Potter. Má stejně vytvarované brýle, přestože jsou zatmavené, a vlasy vypadají přesně tak neuspořádaně, jak by si každý u Harryho přál. Taky je celkem soukromá osoba, jen tak ho ani na Hogu nepotkáte ve Velké síni. Jeho jméno je druhým jménem Harryho Jamese Pottera, což nás přivádí k otázce, jestli to není sám slavný Potter v přestrojení! No a taky byl zařazen do Nebelvíru, takže i z tohoto pohledu si budou charakterově podobní.

Trevor Ztřeštěný – Když jsem na Hog nastoupila, byl současně náš primus a famfrpálový kapitán. Byl vtipný a rozhodný. Byl pro mne vzorem, pro kterého bych se „přetrhla“. Nikdy osobně jsem ho nepotkala, ale po Skypu měl úžasný hlas a hlavně „měl psa“. Moc ráda na něj vzpomínám a z „mužských“ postaviček na Hogu bych ho k Harrymu zařadila nejvíce.

Hermiona Grangerová
Barbara Arianne Lecter – Dvojice není primárně opřená o mimořádnou inteligenci či studijní talent, jakkoliv o nadání madam Barb nepochybuji, ale o ochranu tvorů opomíjených jinými. Zatímco madam Barb intenzivně zachraňuje čokoládové žabky a už se jí povedlo nadchnout pro svou iniciativu nejednoho dalšího obyvatele hradu, Hermiona získávala spřízněné duše usilující o lepší postavení domácích skřítků. V obou případech se také našli jednotlivci zásadně neschvalující takovéto aktivity.

Bibi Anne – Možná děvčata nepatří do stejné koleje, ale věřte, že toho mají mnoho společného. Hermiona je známá svým důvtipem, bystrostí, pečlivostí a především pracovitostí. Bodohrotičů máme na hradě víc – tak proč k Hermioně párovat zrovna Bibi Anne? Není žádným tajemstvím, že Zmijozel letos nejede na vítězství. Podíváme-li se však do statusu naší drahé Bibi, s vytřeštěnýma očima zjistíme, že má zapsaných neuvěřitelných 31 předmětů. Opakuji, TŘICET JEDNA PŘEDMĚTŮ. Takže je jasné, že má někde pod trikem schovaný obraceč času, protože jinak tohle přeci nejde. A to studuje zjevně čistě ze zájmu o vzdělání, protože body jí tento školní rok k ničemu nebudou!

Indris Elwinor – Obě jsou to perfekcionistky. Chtějí vědět všechno a uspět ve všem, co dělají. Když se do něčeho pustí, nenechají toho, dokud toho nedosáhnou. Jsou cílevědomé, racionální a přátelské.

Narcisse Cinerea – Obě měly společnou lásku ke studiu a píli. Obě se rády zúčastnily jakýchkoli úkolů, soutěží a soubojů, aby z nich vyšly vítězně. Obě byly občas otravné svou pílí, aby si ale nakonec člověk připustil, že jsou tím, co ho inspiruje. Oběma se dařilo a slušelo jim to. A na obě ráda vzpomínám a snažím se jít v jejich stopách.

Newika Shelley Lovecraft – Jedna z dvojic, která se hledala opravdu snadno a skoro sama. Obě slečny spojuje píle, inteligence a ochota podat pomocnou ruku druhým. Mají hlavu hodnou Havraspáru, kuráž hodnou Nebelvíru a srdce, za které by se nemusel stydět nikdo z Mrzimoru. A to, že obě patří k nejlepším studentkám? To už je takový drobný, nepatrný bonus, který potvrzuje, že toho mají hodně společného.

Newika Shelley Lovecraft – Obě slečny jsou z Nebelvíru a obě dvě jsou neuvěřitelně pracovité a chytré. V prvním ročníku Newika předvedla neuvěřitelný výkon, kdy zlomila po dlouhé době bodovací žebříček a stala se tak nejlepším bodohrotičem všech dob (dosáhla neuvěřitelných 14 052 bodů). Obě dvě vynikají ve všech ohledech, je na ně spoleh a jsou velmi milé. Nebelvír je a byl za tyto dvě studentky vždycky nehorázně vděčný a ostatní koleje mohou jen s hrůzou přihlížet a obávat se roku, kdy jejich kolej pojede bodový rok.

Newika Shelley Lovecraft – Nejenže zvládla vystudovat desítky předmětů během jediného ročníku, ale ještě k tomu se nezbláznila! Navíc jí záleží na domácích skřítcích, má bystrou mysl a všechen ten zájem o vědění a zapojení se je u ní upřímný. Plus jsou obě dívky z Nebelvíru a vypadá to, že to dotáhnou daleko.

Ver Loren Vysvobozená– I když byla Hermiona z Nebelvíru a Ver je z Havraspáru, spojila jsem je jako podobající se dvojici, neboť jsou obě světlovlasé a velmi chytré a pilné žákyně. Hermiona se velice vytrvale učila a její znalosti poukazovaly na fakt, že dlouhou dobu stráví u knížek, stejně jako Ver.

Ron Weasley
Kate Reed – Tyto dvě duše nespojuje jen kolejní příslušnost k Nebelvíru. Ronald Weasley vynikal v jedné disciplíně – jak jsme si ostatně mohli zapamatovat v prvním díle kronik. A tou disciplínou není nic jiného než šachy! Má soupeřka Kate Reed v nich evidentně vyniká také. Dle svých slov je hraje již od šesti let a můžu vám říct, že ta porážka byla krutá. Otázka je, kdo by vyhrál, kdyby se tito dva šachisté pustili do partie proti sobě.

Mark William Callaway – Oba mají společné neustálé hledání smyslu života. Oba jsou trošku smolaři, ale zároveň mají velký smysl pro humor. Oba mají vlažnější vztah ke studiu, ale zároveň velmi milují svoji kolej. A stejně jako si nedokážu představit HP bez Rona, tak si nedokážu představit Hog bez Marka. A v srdci mají kořeny svých rodin.

Woody Crash – Tento student je velmi zbrklý, stejně jako samotný Ron. Vždy byl myšlenkově lehce pozadu, ale naopak byl velmi věrným kamarádem. Taktéž Woody je velmi věrným kamarádem a k nikomu se jen tak zády neobrátí. Jeho smysl pro módu by se dal přirovnat k Ronaldovu hábitu ve čtvrtém díle, který mu matka poslala na ples.


Toť vše, vážení. Nechme si něco na příště! Jak už jste pochopili, budeme pokračovat bradavickými studenty.

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Komentáře

  1. Je to pro mne velká čest, že si na mne někdo v této souvislosti vzpomněl. Děkuji, jsem dojatá. 🙂

  2. Jejdamane! +ofoukne ji vitr, kdyz vidi cetnost sveho jmena+ to abych se dala do cteni 😀

    1. +nehmotna slza se ve virivych pohybech snese do cerne diry+ ach, to jsou moc krasna slova! Dekuji ❤

  3. Jsem ráda, že se vám soutěžící trefili do noty. i když pravda… Ankaret nevypadá moc nadšeně… 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *