Jaký byl Halloween 2012?

| Vydáno:
Všichni jsme si při Halloweenu zvykli na jisté události, které s ním jsou na naší škole spojeny. Správce PU však určitě všechny mile překvapil, když mohl uvést několik nových kousků doplňků a nechybělo ani překvapení pana ředitele.

Už při odbití první minuty Předvečera všech svatých jsme se mohli zdržet v Příčné ulici a vybírat si, co za oblečení nebo doplňky si vybereme na letošní Halloween. Během chvilky jsme si mohli všimnout krásné halloweenské výzdoby, která se objevila v různých koutech hradu i na pozemcích. V kolejních místnostech se objevila tradiční dýně vedle krbové římsy, ve Velké síně bylo nespočet dýní i barevných světýlek, stejně tak, jako i Příčné, kde se to hemžilo také netopýry a lebečkami. Pozadu nezůstal ani Godrikův důl a mnoho zámožných obyvatel zvalo během celého dne na návštěvu nemajetné studenty i ostatní, aby si přišli smočit své fazolky do Dýňové polévky a mohli se ve Velké síni pustit do Dýňové přestřelky, při kterých nejedna hlava zůstala nedýňová. Osobně nevím, komu všemu to bylo posláno, ale mně udělaly radost i Dýňové sušenky, které mi poslal sám pan Správce Příčné ulice.
Zde se můžete podívat na výzdobu Příčné ulice a Velké síně (i s mým bonusem – vrhání bomb na ostatní), pokud jste ji prošvihli:



A co nového vlastně v Příčné ulici bylo? Nechyběly žádné klasické kousky z Halloweenské kolekce, která je ač sice staršího data, stále je oblíbená. Dýňové sukně, halenka, košile, pláštíky, dokonce i ona krásná Róba královny Halloweenu a rozevláté šaty, to všechno jste si mohli koupit. Nově se však na pulty dostaly Pavoučí náušnice kolejní a profesorské, stojánek s netopýrem anebo netopýří přívěšek, nechyběly však ani pavoučí punčocháče. Mezi dalšími novými věcmi byla ale například (pro mě trošku výstřední) dýňová čepice.
Na malé náhledy několika věcí se můžete podívat:

Nezapomněla jsem se však jít projít po hradě a obhlédnout, kdo se jak vyšvihl. Vybrala jsem si náhodně několik lidí, které jsem svým kouzlofoťákem zachytila a kteří měli alespoň něco svátečního na sobě. Pojďme se na ně podívat:

(kliknutím zvětšit)


A koho jsem to zachytila? První osobou byla nebelvírská prefektka Emily Smithová, na kterou zrovna někdo hodil Dýňovou bombu, poté se mi podařilo vyfotit i zmijozelskou ikonu Cerridwen Lowra Antares (s velmi odvážným „vrškem“ oblečení, pokud se to tak dá říct – pozor na nastydnutí), hned vedle ní se procházela její kolejní, madam Sutherland. Minula jsem se také s nebelvírskou kolejní, madam Betelgeuse Orionis, která měla velmi krásně sladěné nehalloweenské oblečení s halloweenským; i s kolejním Havraspáru, panem Midarem Kilahimem, který byl zase jak se patří naladěn. Zaujaly mne také zmijozelské studentky – kapitánka Barbara Arianne Lecter v róbě a s kebuláčkem i novými náušnicemi a také šéfredaktorka Hadího krále, Tydynka Flyová s novou Dýňovou čepicí a pavoučími punčochami. Všem jmenovaným se omlouvám, pokud jsem je zachytila v citlivé situaci, ale na druhou stranu doufám, že jim nevadí, že jsem je zveřejnila a zviditelnila, protože mne jejich Halloweenské modely zaujaly.
A co že to měl pan ředitel pro nás (starší) připravené za překvapení? Inu, každý, kdo si šel zasoubojovat do sklepení (a mohl tam), možná sice při výzvě viděl svého normálního nepřítele, ale když se proti vám postavila potvůrka, nebyla to ona, ale Jack’o’Lantern. Jeden ze symboll Halloweenu. Tento nepřítel však nebyl ani moc nebezpečný, porazili ho i někteří začátečníci soubojového klubu. A hlavně – za jeho poražení se dal získat nový sezónní magík – Porazit Jacka’o’Lanterna. A takhle to vypadalo:


A jak se na letošní svátek Halloween dívali obyvatelé? Nezapomněla jsem se jich zeptat a udělat průzkum:
Mé otázky (pro rozepsání dotazovaných) zněly: „Koupil/a sis něco nového? Co tě nejvíce zaujalo? Házel/a jsi dýňové bomby a plnil/a magíka s Jackem? A co říkáš na výzdobu? Klidně se zmiň o čemkoliv, co tě o způsobu oslavy svátku napadá.

Cassiopeia Saggitta:

„Ano, koupila, ale nebylo to z dýňové kolekce. smích Většinu věcí, které se mi líbily už vlastním, a na ostatní nemám srpečky. Jinak, co se týče výzdoby, byla moc pěkná, stejně jako většina domečků v Godrikově dole, kde jsem si byla připravit dýňové bomby, takže zároveň mohu i odpovědět, ano, házela. úsměv Co se magíků týče, jediný, kterého jsem, tuším, ještě neměla, byl za příšeru Jacka, kterého jsem bohužel nedostala, ale o to víc se těším na příští rok, až ho porazím. úsměv Celkově se mi letošní Halloween moc líbil a už se nemůžu dočkat dalšího.“ úsměv

Felicitas Frobisherová:

„Koupila jsem si punčocháče a šedý háv, že mi sluší? smích A zaujal mě halloweenský nábytek v obýváku pana kolejního, kde jsem otravovala kvůli fazolkám v polívce. A bomby jsem házela, naštěstí se mi podařilo naházet všechny, takže mám magíka za jeden večer, což je velice uspokojující. A do sklepení nechodím, tak Jack mě minul.“ úsměv

Nerys Heliabel Ghostfieldová:

„Z letošního Halloweenu jsem v podstatě nadšená, zdá se mi, že proběhl plynule a ideálně. Je to vlastně můj první plně sledovaný Halloween, v minulém roce šel kvůli starostem v mudlsvětě mimo mně. Výzdoba na Příčné ulici se mi zdá skvělá, ostatně i další prostory byly osvěžující – dýně ve VS, na krbu v koleji… Moc prima dva dny, řekla bych. Ach ano, v obchůdku jsem utratila nejeden galeon a nyní můj měšec zeje prázdnotou jako většinu roku. směje se, ale je šťastná Největší radost mám z Halloweenské róby, kterou jsem si už pár let přála, a taky z dalších už drobnějších nákupů, popř. pořízení dárků pro moje blízké na Hogu. Bomby jsem házela umírněně, ale magíka jsem konečně dokončila. Boj s Jackem mě nadchl a radostný byl i poklad, který mi neochotně vydal. Bavilo mě s koledou obcházet ve společnosti kamarádky domy v Godrikově dole, bylo moc fajn zažít zase trochu uvolněnější atmosféru, hravější chvíle a neposednost lidí v hradě. Halloween jsem si tedy vážně užila naplno a se vším všudy!“

Samantha Ulvenová:

„Bohužel letos jsem se moc Halloweenu u nás na škole nezúčastnila. Měla jsem toho hodně u mudlů. Takže jsem se akorát oblékla do halloweenské kolekce, která už je pár let u mě v šatníku. úsměv Nic nového jsem nenakupovala.
Jo ale magík mne mile překvapil. úsměv To jsem koukala, co pro nás pan ředitel zase vymyslel nového. A dokonce se mi Jacka podařilo i porazit, to jsem měla ještě větší radost. úsměv A výzdoba klasika, pěkná. Jinak jsem dýně ani nic neházela, takže pro mne spíše takový normálně pracovní den.“ úsměv

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *