Zahajovací slavnost Bradavické čtyřky

| Vydáno:
Psal se šestý duben roku 2020, odbila sedmá hodina večerní a ve Velké síni se tísnily davy studentů i profesorů, aby si poslechly slova organizátorky Eloise Elvenshade a dozvěděly se, na co se v letošním ročníku Bradavické čtyřky mohou diváci těšit.

Ačkoliv se nová tvář na našem hradě chvíli rozkoukávala a s nalezením vhodné chvíle pro začátek proslovu jí musela pomoct kolejní ředitelka Mrzimoru, začátek nebyl posunut o více než deset minut, což je na tradiční začátky slavností hodno  velké chvály. Nejprve se nám madam představila a zároveň s tím nám odtajnila i téma, které bylo pro letošní klání vybráno.

Eloise Elvenshade: „Jmenuji se Eloise Elvenshade a deset let pracuji na Ministerstvu kouzel, a to na Odboru kouzelnického vzdělávání. V Bradavicích jsem vůbec poprvé. Studovala jsem v Krásnohůlkách. Od studentských let jsem však byla fascinována Bradavickou školou a kolejemi tohoto hradu. To mě přivedlo k tématu Bradavické čtyřky. V průběhu svých výzkumů jsem si přečetla mnohé zajímavé informace o kolejích a jejich zakládání, stejně jako o samotných zakladatelích. Ale některé věci byly pouze okrajově zmíněny. Proto jsem se rozhodla povolat studentské týmy, aby se pokusily zjistit co nejvíce o založení kolejí hradu Hogwarts. Tedy úkoly jsou směřovány na tento hrad a na jeho koleje.“

Po mohutném potlesku nyní již známé tváři se začaly vyhlašovat jednotlivé soutěžící, které byly vždy také krátce představeny. První čtveřici otevřela pokladnice a studentka šestého ročníku Myker Fae McGarden, následována byla mladou, ale nadanou prefektkou Klotyldou Malíkovou, loňskou snaživkyní roku s celohradním rekordem v nejvyšším počtu bodů Newikou Shelley Lovecraft a studentkou rozšiřujícího studia Veronicou Narcissou Williamsovou, která se hlásila do posledního Sedmiboje a nebyla vylosována pohárem. Představena byla i první porotkyně, a to profesorka Lilien Emity Meissed pocházející z Havraspáru, která dokonce byla v poslední čtyřce ve vítězném týmu.

Druhou čtveřici otevřela zástupkyně nejmladších soutěžících, a to letošní aspirantka na snaživce roku, Ver Loren Vysvobozená. Bude jistě zajímavé ji sledovat, neboť svých 30 předmětů stále úspěšně drží. Mrzimor do boje vyslal bývalou primusku Susan Cookovou, mimo jiné také účastnici Sedmiboje z roku 2016, Nebelvír zase vsadil na ostřílenou kapitánku Esmeraldu Milagrosa a Zmijozel představil Ninu Yozhinskou, prvačku bez těla, která by byla víc slyšet než vidět, i kdyby ho měla. Za nebelvírské barvy pak do poroty zasedla současná šéfredaktorka Denního věštce Theresa Veilin Brendi.

Třetí čtveřici opět začali od Havraspárských. Jejich další zástupkyní se stala nadaná kreslířka, kterou zná celý hrad hlavně pro enormní konzumaci čokolády… do týmu se dostala bývalá primuska Lessien Posie. Za žluté barvy byla nominována druhačka Cassiopea Zmlklá, červený tým rozšířila správkyně obrazárny Christina Elizabeth Stark, která se společně se Susan účastnila Sedmiboje v roce 2016. Zmijozelský tým byl rozšířen o další prvačku, tentokrát Noah Limbani, o které není známo téměř nic kromě toho, že studuje Literární seminář. Porotkyní pocházející z Mrzimoru byla jmenována oblíbená, velmi akční vypisovatelka soutěží a zaměstnankyně Kim Sarah Reevesová.

Celou sestavu uzavřela sedmačka Grace Annabeth Reatcher za modré, dvojnásobná držitelka ceny Helgy z Mrzimoru, bývalá pokladnice a účastnice Sedmiboje Patricia Baloure za žluté, páťačka a současná primuska Tessa di Maristella za červené a další prvačka Edith Joan za zelené, o které je toho známo stejně jako o Noah. Poslední jméno, které v tento večer padlo, bylo Sally-Ann Olson. Ta se stala porotkyní, která je původem ze zmijozelské koleje.

Tím byla celá zahajovací slavnost ukončena. Teď už nezbývá než se těšit na jednotlivé úkoly. Ten první bude zadán 8. dubna. Přejeme všem účastníkům mnoho štěstí, pevné vůle a všudypřítomnou férovost. Divákům pak také to, aby bylo klání atraktivní.

Pro Denní věštec
Saiph Lacaille

Komentáře

  1. První! 😀 A kromě toho výborně shrnutý článek se všemi důležitými informacemi! Nemůžu se dočkat zahájení turnaje! <3

  2. Skvělý souhrný článek napsaný opravdu bleskově. Kdyby všichni redaktoři měli takové nasazení jako vy,… 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *