Halloween vs. obyvatelé hradu

| Vydáno:
Rok s rokem se sešel a do Bradavic opět zavítal Halloween. Ve Velké síni létaly vzduchem Dýňové bomby, v Godrikově Dole se vařila dýňová polévka, sklepením se potuloval proslulý Jack O’Lantern a jako každý rok na Příčnou ulici zavítal krámek U Veselé dýně, na který se zajisté těšil každý příznivec tohoto kouzelnického svátku.

Hned po slavnostním otevření se do malého obchůdku nahrnuli první kouzelníci a netrvalo dlouho a my jsme mohli začít obdivovat jejich neobyčejné kreace z halloweenských doplňků téměř na každém kroku. Proto jsem příliš neváhala, kolem krku si zavěsila slídivé kukátko a vydala se pro vás najít ty nejzajímavější modely, na které jsem ve studených chodbách hradu narazila.

První, koho jsem potkala, byla Mia Scream


Tento model je velice prostý, protože se jedná o šaty Róba královny Halloweenu a doplňky. Ovšem jak tomu bývá i v kouzelnickém světě, v jednoduchosti je krása, a tak Mia opravdu vypadá jak královna Halloweenu, v čemž dojem ještě umocňuje její létající škrkna, která je laděná do stejných barev, jako celý model.

Druhý kouzelník, koho má patrola zahlédla, byla Jane Mooren, která si také oblékla šaty Róba královny Halloweenu, stejně jako Mia.

Tento model je velice podobný tomu předchozímu, přesto byste si tyto dvě dámy kvůli stejným šatům nespletli, protože každá je nosí vlastním způsobem. Jane ty své doplnila pláštíkem s netopýrem, čímž ještě více umocnila svůj halloweenský vzhled.

Další, kdo mě svým outfitem zaujal, byla profesorka Betelgeuse Orionis.


Její halloweenskou variaci považuji za jednu z nejlepších a nejoriginálnějších. Zde bych zejména vyzdvihla cylindr a šátek, který model ozvláštnil, stejně jako kotlík na zemi, ten zase považuji za velmi tajemný, takže se k celé vizáži hodí. Za tento model palec nahoru.

Ale abychom nezapomněli i na pány, máme tu profesora Midara Kilahima, který je důstojným zástupcem pánské módy na hradě a kterému to ve svátečním neobyčejně slušelo.


Zde není naprosto co vytknout, celý model působí strašidelně, vše je doplněno tradičními dýněmi a jako třešnička na dortu se profesorovi tyčí na hlavě Klobouk z Obludária, no zkrátka nádhera!

A dámy, pokud nerady nosíte sukně, je zde model Ywy od Roztodivných, která tuto slavnostní událost pojala velmi sportovně, přesto s elegancí.


Ywa – na rozdíl od ostatních – se nedržela tradiční černo-oranžové kombinace, ale vsadila na jemné bílo-hnědé odstíny… a udělala dobře. Její outfit působí originálně, přesto halloweensky.

A to je z naší procházky hradem zatím vše. Doufám, že jste zde našli alespoň špetku inspirace a že vás závan halloweenské nálady nenechal chladnými. Ačkoliv Halloween již skončil, dušičky jsou ještě před námi a proč se kouzelně nevyzdobit i na tyto tajemné svátky…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *