Blíží se první zápas famfrpálové sezóny

| Vydáno:
Již tuto sobotu 10. listopadu 2012 nás čeká první famfrpálový zápas sezóny. Utkají se týmy Mrzimoru a Zmijozelu. Zmijozel se může pyšnit již pěti famfrpálovými poháry, Mrzimoru se prozatím Školní famfrpálové mistrovství vyhrát nepodařilo.


Jejich vzájemná utkání se datují od 26. listopadu 2005. Tehdy zvítězil Zmijozel poměrem 740 : 650 a zápas trval 17:16:37. Celkově do dnešního dne se uskutečnilo zápasů třináct. Ve dvanácti zvítězil Zmijozel, Mrzimoru se podařilo vyhrát jednou, a to 11. června 2011 poměrem 4 670 : 530, tedy o 4 140 bodů. Jde zatím o největší bodový rozdíl v jejich vzájemných zápasech. Zmijozel si nejvyšší výhru odnesl 9. června 2007. Porazil Mrzimor o 3 150 bodů, 3 370 : 220. Toto utkání trvalo 29:54:8 a bylo nejdelší ze všech mezi oběma kolejemi.

Celkové skóre ze všech zápasů je Zmijozel 21 390 : Mrzimor 8 660. Nejúspěšnějšími zaznamenanými chytačkami zlatonky jsou v soubojích těchto kolejí Merrisa Newman a Marguerita Laux, obě ji chytily čtyřikrát. Merrisa však již na hradě není. Dalšími úspěšnými chytačkami byly s jednou zlatonkou Jean Molliacová, Cerridwen Lowra Antares a ve vítězném mrzimorském zápase Ellka Willowa, která však nyní přebývá mezi tučňáky. (Není bohužel známo, kdo chytil zlatonku v prvních dvou utkáních. Ve druhém z nich pravděpodobně Merrisa Newman, o prvním neexistuje žádný záznam, z něhož by se to dalo alespoň odhadnout.)

Zatím poslední utkání mezi Zmijozelem a Mrzimorem se uskutečnilo 26. května 2012. Zmijozel v něm zvítězil těsným rozdílem 180 bodů, 340 : 160, po jedné hodině, čtyřech minutách a třech sekundách.

V nastávajícím souboji můžeme očekávat skvělou hru. Favoritem je Zmijozel, který má nejsilnější tým na škole, Mrzimor ale určitě neprodá svou kůži lacino. Dá se předvídat, že po hodině hry, kdy se vypouští na hřiště zlatonka, ještě utkání nebude rozhodnuto. Nicméně vzhledem k tomu, že nejlepší mrzimorská chytačka (když nepočítáme dočasně zneaktivněnou Ellku Willowou) Oresta Vianueva má zatím na tomto postu jen 37 % zkušeností, kdežto Zmijozel má k dispozici několik mistrovských chytačů, stěží se Mrzimoru podaří ukončit zápas dříve, než Zmijozel dosáhne rozhodujícího náskoku.

Nicméně sport je sport a stát se může cokoli. Rozhodně nás čeká kvalitní zážitek, nenechte si ho ujít!

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. Statistika, statistika… – U mudlů se říká, že statistika je nuda, ale v tomto článku je tak bravurně použitá, že jsem si s chutí zrekapitulovala jednotlivé úspěchy i přehmaty a závěrem musím říct, že bylo načase, aby se sportovní rubriky chytila nějaká skutečně bravurní ruka.
    Očividně máte výtečně natrénováno, pane Nebelbrachu. Jen tak dál.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *