Zmijozel v napínavém zápase udolal Mrzimor

| Vydáno:

Zmijozel 740 x Mrzimor 460

Úvodní zápas sezóny trval 3:29:58. Potvrdily se předpoklady, že bude velmi vyrovnaný a dramatický, nicméně že díky kvalitě chytačů v něm zvítězí favorizovaný Zmijozel.

Na začátku utkání zůstal na každé straně jeden post neobsazený. Zmijozel obětoval chytače, což zřejmě souviselo s malým počtem hráčů, které měl k dispozici. Mrzimor měl chvíli prázdný post střelce, protože Susan Cookové chyběly legíny. Nahradil ji pak proto Chabrakanes Čertovem, excelentní, nikoli mistrovský střelec. To však již Zmijozel vedl po brance Eineann Mag Lasair. Zelená kolej získala malý náskok, který se pohyboval mezi jedním a čtyřmi góly. První půlhodinu vyhrála 90 : 50. Šlo ovšem nadále o velmi vyrovnaný zápas. Krátce poté se podařilo Mrzimoru vyrovnat a skóre pak oscilovalo mezi remízou a malým náskokem Zmijozelu. Zelená kolej nenastoupila v plné sestavě, a tak aby zaplnila posty, museli hrát i hráči s nemnoha chycenými terčíky či minimálními zkušenostmi na postech, Lily Angelina Johnsonová a Donatien Green. Snažili se ze všech sil, Donatien Green dokonce vstřelil tři branky. Obě koleje bojovaly, a tak ve chvíli, kdy byla vypuštěna zlatonka, svítilo na ukazateli skóre 140 : 140.

Zmijozel zareagoval vypitím lektvarů a Mrzimor nasazením nejlepší letkyně na škole, Jane Karen Langley. Všichni věděli, že za takto vyrovnaného stavu může být rozhodující forma chytačů. Za zlatonkou se rozletěly Oresta Vianueva a Cerridwen Lowra Antares. Výhodu prvního pokusu měla díky dřívějšímu střídání mrzimorská chytačka, nicméně žlutí hráči si byli vědomi výkonnostního rozdílu, což bylo zjevné, když jejich kapitánka popřála zelené chytačce k narozeninám: „Ať tu zlatou brzo chytíš.“

Diváci na tribuně, mezi nimiž vynikala zmijozelská kolejní ředitelka Elle Sutherland, mávající imaginárními třásněmi, a – pokud právě nehrál – Donatien Green v hadím oblečku, sledovali i nadále vyrovnané utkání. Ve druhé hodině měl nejprve mírnou převahu Zmijozel, který v čase 1:43 vedl zatím největším rozdílem šedesáti bodů 260 : 200. Nicméně o náskok rychle přišel, tři minuty před začátkem hodiny další vyrovnala Jane Karen Langley a o dvě minuty později poslali Andrew Uroboros a Chabrakanes Čertovem slepenými góly poprvé v zápase do vedení svůj tým. Oba soupeři se ve vedení několikrát vystřídali, v čase 2:43 byl stav 390 : 390, když vyrovnávala Aerith Rigel.

Od tohoto okamžiku však zelený tým přidal a začal si postupně budovat náskok. Druhá nejlepší hradní letkyně Cerridwen Lowra Antares opustila post chytače, kde ji nahradila Marguerita Laux, a začala se věnovat střílení gólů. Uběhly tři hodiny a dvacet minut. Camrál vypustila z ruky Eineann Mag Lasair, prohodila ho obručí a poslala svůj tým do vedení 570 : 410. Při tomto rozdílu by Mrzimoru nepomohla ani chycená zlatonka. Zdálo se, že zápas je rozhodnutý.

Zmijozel však doplatil na malý počet hráčů. Koště se zavařilo odrážečce NaSaŠi Jackson a neměl ji kdo nahradit. Piper Jarwealth toho využila a srazila potloukem Madeline le Ros z postu střelce. Rázem po hřišti létalo jen pět hráčů v zeleném dresu, což se ještě zhoršilo, když Piper Jarwealth zasáhla i další střelkyni Aerith Rigel. Ywa od Roztodivných vstřelila několik gólů a v čase 3:27 snížila na 460 : 590, což vrátilo Mrzimor do zápasu (pokud by chytil zlatonku, vyhrál by 610 x 590). Ale jen na dvě minuty. Pak se za zlatonkou rozletěla Marguerita Laux, bezpečně ji ukryla ve své dlani a ukončila zápas.

Jak utkání viděly kapitánky?

Barbara Arianne Lecter:
KVAký, popravdě řečeno jsem byla „za pět dvanáct“ docela zoufalá. Jen čtyři hráči? A kde byl zbytek?!
Naštěstí jsme se sešli v ideálním počtu jak na hru, tak na střídání, a až na pár drobností ke konci to bylo super.
Sice tu byly i některé větší okolnosti, které se mi zas tak úplně nezamlouvaly, ale myslím, že to fanoušci a atmosféra na hřišti zvládli vyrovnat!
Díky všem za podporu a těším se na další zápas!
Takže závěr? Neviděla jsem to ani černě, ani bíle, ale jednoduše zeleně (a trochu žlutě, aby se neřeklo)!

Ywa od Roztodivných:
Dnešní zápas hodnotím jako dobrý – suprový. První dvě hodiny se mi líbily opravdu hodně, to byl zápas opravdu vyrovnaný, což mě těší. Pak to začalo být horší, protože někteří lidé začali odcházet a já jsem navíc po sovách řešila (dejme tomu) nedorozumění, takže jsem se v tom začala trochu ztrácet a z nějakého důvodu to s námi šlo z kopce. Ale i tak to byl zápas pěkný – neprohráli jsme zas o tolik, vyhráli ti lepší, a pokud budeme hrát vždycky alespoň stejně jako v prvních dvou hodinách, jednoho dne se nás budete bát!
Zmijozelu gratuluju.

Sestavy:

Zmijozel: Aerith Rigel, Barbara Arianne Lecter, Cerridwen Lowra Antares, Donatien Green, Elizabeth Evansová, Lily Angelina Johnsonová, Madeline le Ros, Marguerita Laux, NaSaŠí Jackson, Tydynka Flyová.

Mrzimor: Andrew Uroboros, Annie Sami Criss, Ashaii Naomi Naiad, Elizabeth Gibsonová, Emily Moonová, Chabrakanes Čertovem, Jane Karen Langley, Oresta Vianueva, Peter Warhall, Piper Jarwealth, Sophia Glis Glisová, Susan Cooková, Ywa od Roztodivných.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *