Druhý famfrpálový zápas před námi

| Vydáno:
V sobotu 17. listopadu 2012 se uskuteční utkání mezi Havraspárem a Nebelvírem. Nebelvír je nejúspěšnější famfrpálovou kolejí na škole – získal již sedm pohárů. Havraspár prozatím dosáhl na jeden.


Poprvé spolu obě koleje hrály 3. prosince 2005. Tehdy zvítězil Nebelvír 150 : 40 a zápas trval 0:28:26. Jak vidno, v těch dobách se zlatonka vypouštěla hned na začátku zápasu a Nebelvír vyhrál jen díky jejímu chycení, aniž by vstřelil jediný gól. Bohužel nevíme, kdo byl úspěšným chytačem. Z dosavadních třinácti zápasů dvanáct vyhrál Nebelvír. Havraspár dokázal zvítězit v Zimě 2007, kdy ukořistil svůj zatím jediný famfrpálový pohár. Tento zápas se konal 18. listopadu 2006 a skončil 420 : 50. Nejvyšší bodový rozdíl mezi kolejemi nastal 20. listopadu 2010, kdy Nebelvír zvítězil o 3 840 bodů, 4 180 : 340. Nejdelší utkání mezi těmito kolejemi trvalo 26:35:30, začalo 3. listopadu 2007.

Celkové skóre ze všech zápasů je Nebelvír 21 120 : Havraspár 3 650. Nejúspěšnějšími zaznamenanými chytači zlatonky jsou v soubojích těchto kolejí Kate Resea a Nebelbrach Mechacha, oba chytili zlatonku třikrát. Filiusovi Orionis se to povedlo dvakrát. Z nebelvírských chytačů se jedním zásahem může ještě pyšnit Rebecca Shadowfang. Za Havraspár zlatonku chytila ve vítězném zápase bibi střeštěnka. Zatím poslední utkání mezi oběma kolejemi proběhlo 2. června 2012. Zvítězil v něm Nebelvír 1600 : 220, zlatonku však chytila členka poraženého týmu Eressiel de Naso, toho času v mrazákolandu. Možná, že ke stejné situaci došlo i při druhém zápase obou kolejí, pravděpodobnou úspěšnou chytačkou byla Ewelina Budget, nemůžeme však ani vyloučit, že tento zápas ukončila Kate Resea.

Favoritem utkání je Nebelvír, vítězství Havraspáru by bylo velkým překvapením. Přesto však bude jistě na co koukat. Zápasy těchto kolejí se vyznačují skvělou atmosférou a dobrou zábavou na obou stranách. A pokud chcete vidět létat bomby hnojůvky, je toto utkání zřejmě jedinečnou příležitostí.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. … – Tak uvidíme, jestli papírové předpoklady ani tentokrát nezklamou, nebo se dočkáme famfrpálového překvapení.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *