Pár žlutozelených famfrperliček

| Vydáno:
Seriózní reportáž ze sobotního napínavého zápasu Mrzimor vs. Zmijozel již přinesl můj hbitý kolega ze sportovní redakce Nebelbrach Mechacha, který za pomoci svého bleskobrku zaznamenal všechna důležitá fakta. Na mě tedy zbývá trocha toho odlehčení: nabízím vám pár střípků ze hřiště.

K prvnímu zápasu sezóny a správné fanouškovské atmosféře zajisté patří i povzbudivé transparenty. První mě zaujal kouzlem homonymie, druhý pak kouzlem stupňování: Oresta > Oříška > Vořech. Nu a když mrzimorské transparenty někoho nudí, řešení je nasnadě.

Že bylo mužstvo Zmijozelu v tomto zápase favorizovaným týmem, to samozřejmě může málokdo popřít – přece jen na famfrpálové poháry vede nad Mrzimorem 5 : 0. To ovšem neznamená, že bychom my, žlutí, nastupovali k utkání odevzdaně jako ovce na porážku. Kdepak, takové časy jsou již pryč a myslím, že až na chytače šlo o střetnutí dvou prakticky rovnocenných týmů. Avšak nejen, že Mrzimor dnes disponuje mnoha hráči mistrovské úrovně, ale rovněž má kapitánku Ywu od Roztodivných, která své podřízené diriguje přímo telepaticky, takže její pokyny jsou splněny dříve, než je vůbec vysloví nahlas.

S chytači má žlutý tým sice stále potíže – když už se některý vypracuje, vzápětí někam záhadně zmizí. Poslední nejlepší chytačky Ellka a Vicky jsou naštěstí „jen“ na stáži v Mrazákolandu… Nicméně výše zmíněná Oresta, řečená Oříška, se již také dostává do slušné formy – a především je to dívka nanejvýše vynalézavá. Takto si poradila s mimořádnou kluzkostí zlatonky, po které se dokonce i fenomenální Cerridwen Lowra Antares přes tři hodiny marně vrhala. Inu, taková zlatonka, to je vlastně něco jako rybka, jenom zlatá!

Důmyslná taktika byla v tomto zápase skutečně základem úspěchu. Že se ale děly věci záhadné, to je taky fakt: ačkoli komentátor konstatoval převahu žlutých hráčů, do našich branek padaly góly. S originálním nápadem přišla Ashaii

Mrzimor ovšem odvážně střílel také, sama kapitánka Ywa vystřihla jubilejní 40. gól, který si předem zamluvila (jubilejní góly jsou taková její roztomilá úchylka).

U zelených se kromě osvědčených kádrů prosadily i nové posily:
začátečníkovi Donatienovi se doopravdy dařilo na postu střelce, neváhal si to ale vyzkoušet i jako chytač. Tak velkou kliku, aby chytil zlatonku, ale přece jen neměl.

Extrovní byl Don také jako fanoušek. V případě potřeby se ovšem byl schopen operativně bleskově převlékat z hadího oblečku do famfrpálového dresu, a to přímo na hřišti.

Následující snímek pak nese výstižný název „Mrzimor vede, i když Ein jede!“ Také Eineann v tomto zápase na sebe upozornila lovce talentů.

V poslední půlhodině se ale favorité začali víc a víc prosazovat a postupně zvyšovali náskok. Určitě to bylo především proto, že jako chytačka nastoupila Marguerita Laux a Cerridwen se tak mohla ujmout střelby. Přesto se Mrzimoru podařilo náskok zelených postupně stahovat a v čase 3:29 byl stav 460 : 590. Kdyby v tuto chvíli polapila zlatonku Oresta, vyhrál by Mrzimor 610 : 590.

Když se na hřišti náhle zablesklo a na okamžik setmělo, všichni strnuli: kdo tedy vlastně zvítězil?

Nakonec se ale překvapení nekonalo – když se světla zase rozsvítila, zlatonka se bezmocně třepetala v ruce Marguerity Laux a Zmijozel si připsal na své konto další vítězství. Závěrečné skóre bylo 740 : 460.
A tak tedy sláva vítězům a čest poraženým! Byl to krásný zápas, napínavý do poslední vteřinky.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *