Nebelvír si poradil s Havraspárem

| Vydáno:
Nebelvír 860 : Havraspár 30

Po dvou hodinách, třiceti pěti minutách a dvaceti čtyřech sekundách zvítězil v druhém famfrpálovém zápase sezóny Nebelvír nad Havraspárem. Ukázalo se, že mezi oběma kolejemi stále existuje výkonnostní rozdíl.

Začátek zápasu začaly oba týmy v neúplných sestavách. Nebelvíru chyběli dva střelci a Havraspáru střelec, odrážeč a chytač. Ukázalo se, že s jediným odrážečem se hrát nedá. Esperanza Milagrosa toho ihned využila a srazila potloukem jedinou modrou odrážečku Lilien Emity Meissed. Nahradil ji Justin Angel Sane, ale dopadl stejně. Bylo jasné, že další modří hráči se na košťatech dlouho neudrží. Potloukem dostala ještě Nicole Landin a zbytek týmu raději hřiště na chvíli opustil.

To již naskočila do utkání nebelvírská střelkyně Narcissa Teacherová a začala své parádní představení. Střílela gól za gólem. V čase 0:33, kdy Nebelvír dosáhl náskoku 160 : 0, měla na svém kontě již jedenáct gólů a v úspěšné střelbě pokračovala. Na chvíli vrátila svým gólem Havraspár do zápasu Linn Rose Lairová, ale pak následovaly další červené průstřely obručí.

Nebelvír konsolidoval svou sestavu už v desáté minutě. Havraspár byl na hřišti v šesti (bez chytače, až v čase 0:35 doplnila tým na sedm hráčů Cecília de Chevruse) až po půl hodině hry. I to přispělo k jednoznačnému vývoji utkání. Nebelvír měl navíc převahu na odrážečích a často srážel své soupeře z košťat. Havraspáru pak někdy nezbylo nic jiného, než hřiště ze zdravotních důvodů opustit. Přes špatný začátek se však modré koleji nedá upřít snaha a bojovnost, na rozjetý červený tým to však nestačilo.

Po dvou hodinách zápasu začaly oba celky myslet na magíky za házení bomb hnojůvek. Nejžádanějšího z nich „Zvednout se a hrát“, tedy přestát zásah hnojůvkou bez zranění, se nikomu získat nepodařilo. Magíka „Chytej!“ za obdržení zásahu hnojůvkou získali Michael Jones a Annie Reprobate, Jane Mooren se může pyšnit magíkem „Tři mouchy jednou ranou“ za sražení tří protihráčů jednou hnojůvkou. Kapitánky se mohly seznámit i s novým famfrpálovým zraněním, vosími bodanci, které utržil Michael Jones, a se způsobem, jak ho vyléčit.

Oba týmy nasadily do hry překvapivé chytačky, tedy hráčky, které mají na tomto postě přes 61 % zkušeností: Lilien Emity Meissed a Narcissu Teacherovou. Utkání ukončila svým prvním zápasovým úspěšným lapením zlatonky Narcissa Teacherová a získala magíka „Chytač roku“. Magíka „Veni, vidi, vici“ si připsali Michael Jones a Oliver McCollin.

Jako obvykle při zápase mezi těmito kolejemi vládla na hřišti přátelská atmosféra a hráči se dobře bavili. O tom však již informovala má kolegyně ze sportovní redakce Denního věštce Sophia Glis Glisová.

Jak utkání viděly kapitánky?

Rebecca Shadowfang:
Já jako kapitánka jsem spokojená se zápasem. Hráči byli skvělí. Zahráli jsme si, zablbli jsme si a vyhráli jsme. Co víc si přát.
Naše vítězství asi nikoho nepřekvapilo a troufám si tvrdit, že na hradě asi není nikdo, kdo by na vítězství Havru vsadil, ale hraje se nám s nimi skvěle a užijeme si legraci. A možná i tím spíš, že většinou o nic nejde.
Jediná drobná chybička na kráse asi bylo málo hráčů na vystřídání, ale chápu, že ne vždy je možné si udělat čas a přijít.

Eliah Tailesová:
Co se týče mě, hrozně se mi líbila atmosféra na zápase, která bývá s Nebelvírem vždycky fajn. Párkrát jsem létala opravdu s širokým úsměvem na tváři. Od počátku byl zápas rozhodnut, hlavně kvůli našemu obsazení. Sice jsme často hráli plní, ale ti nejlepší hráči nám chyběli. Snad to nezkazilo nic na náladě a obě strany si zápas užily. Jen je škoda, že se nepodařili vytoužení magíci, ani se nestihlo tolik hnojůvek hodit. Červená Cissy nám zkazila masakrování se navzájem moc rychle. – usmívá se –

Sestavy:

Nebelvír: Esperanza Milagrosa, Jane Mooren, Michael Jones, Narcissa Teacherová, Nebelbrach Mechacha, Nerys Heliabel Ghostfieldová, Oliver McCollin, Olivie Windy a Rebecca Shadowfang.

Havraspár: Annie Reprobate, Baziii von Schlegels, Cecília de Chevruse, Eliah Tailesová, Elysion Blackmoorová, Jessie Athara, Justin Angel Sane, Lilien Emity Meissed, Linn Rose Lairová a Nicole Landin.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *