Který sport provozuje Nebelbrach Mechacha vedle famfrpálu?

| Vydáno:
Šéfredaktorka Elennar Hollkin mě požádala o to, abych ve svém „křížovém výslechu“ představila postupně členy naší redakce. Jako prvního jsem si vybrala kolegu Nebelbracha Mechachu, nebelvírského studenta rozšiřujícího studia, který se v poslední době soustřeďuje na sportovní tematiku a podává nám z této oblasti zajímavé zprávy.


Pane Nebelbrachu, vy v současné době píšete hlavně do sportovní rubriky. Chápu, že k tomu máte jako bývalý velmi úspěšný kapitán červeného famfrpálového družstva blízko. Jak si myslíte, že letos famfrpál dopadne? Kdo získá famfrpálový pohár?
První dvě utkání potvrdila, že si to o pohár zřejmě opět rozdají Zmijozel a Nebelvír. Obě koleje své úvodní zápasy vyhrály, mají silné týmy a jsou dobře motivované. Mrzimor sice podal velmi kvalitní výkon, ale dokud nemá mistrovského odrážeče, nemůže na nejvyšší příčky myslet.

Překvapilo vás zatím něco v průběhu famfrpálového turnaje na naší škole?
Ano. Překvapila mě poměrně malá hráčská účast na utkáních. S výjimkou Mrzimoru měly všechny kapitánky plné ruce práce s tím, jak efektivně střídat, aby týmy neskončily kompletní na střídačkách se zavařenými košťaty. Uvidíme, jak to bude pokračovat dále.

Sledujete i nějaké mudlovské sporty? Nebo jste jen čistokrevný kouzelnický „sporťák“?
Sleduji mnoho mudlovských sportů, ale o nich nepíšu. Mezi mé nejoblíbenější patří hokej, florbal, tenis a rugby, podívám se ale i na řadu dalších.

A sportujete sám aktivně (krom famfrpálu)?
Chodívám si pravidelně každou středu zahrát s mudlovskými přáteli florbal. Dříve jsem se ho pokoušel hrát i závodně, to však nakonec ztroskotalo na nedostatku času.

Jaký post je vám při famfrpálu nejbližší? Kde se vám osobně hraje nejlépe?
První post, na kterém jsem dosáhl mistrovské úrovně, byl chytač. Jsem tím asi docela výjimečný, řekl bych. Samozřejmě chytám zlatonku pořád rád. V dobách, kdy jsem byl kapitánem, mi navíc usnadňovalo práci, že je tam dost času na plnění kapitánských povinností. Nemám nic ani proti ostatním postům, jen brankář je na mne příliš rychlý.

Souhlasíte s tím, že famfrpál tmelí kolej? Já osobně jsem aspoň takový pocit kdysi v Nebelvíru určitě měla.
Ano, bývá tomu tak. Řada lidí se navzájem pozná při tréninzích, a tak se zapojí do kolejního dění. Pomáhá to zejména nováčkům, kteří jsou příliš stydliví na to, aby se projevili v kolejní místnosti.

A máte vy osobně rád spíše delší, nebo kratší famfrpálové zápasy? (Ať už jako hráč, redaktor, či divák.)
Než jsem získal mistrovskou úroveň na chytači, rád jsem hrál dlouhé zápasy, při nichž jsem mohl získávat zkušenosti. Ale od té doby preferuji zápasy kratší. Je náročné strávit s famfrpálem celý den, zvláště když to často bývá dohrávání zápasu, který byl rozhodnutý už před hodinami.

Myslíte, že je reálné, aby se mužstvo profesorů opět zapojilo do boje o famfrpálový pohár?
Obávám se, že přinejmenším v současnosti to reálné není. Záleží samozřejmě na zaměstnancích hradu, zda se jsou schopni stmelit a vytvořit konkurenceschopný tým. Domnívám se, že nikoli. Jsem skeptický i do budoucna, ale uvidíme.

Co vás kromě famfrpálu baví dělat ve volném čase? V LT byla kdysi zveřejněna Vaše sbírka dýmek.
Ach, ano, mé dýmky, ty mě baví. A také florbal, literatura a vůbec umění, pití čajů… Asi tak.


Co říkáte na současnou podobu DV? Přeci jen se zdá, že tak trochu vstal z mrtvých…

V Denním věštci se poslední dobou objevuje dost článků. Je to samozřejmě dobře. Budu doufat, že se situace hned tak nezmění. Ono je těžké získávat spolupracovníky, kteří mají dost času, energie a nápadů. Řada lidí volný čas, který si udělají mezi psaním úkolů, vyplní spíše psaním do kolejních časopisů.

Díky za rozhovor.

Komentáře

  1. – Copak dýmky, ale to umění a čaje – to by chtělo foto-dokumentaci! Než se jí dočkáme, půjdu oprášit vlastní čajový servis a vyberu si k tomu nějaké hutné čtivo :-).

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *