Zmijozel si to rozdá s Havraspárem

| Vydáno:
24. listopadu 2012 se již potřetí v této sezóně bude na naší škole hrát famfrpál. Utkají se týmy Zmijozelu a Havraspáru. Oba jsou v rozdílném rozpoložení, neboť první ze jmenovaných kolejí svůj úvodní zápas vyhrála, druhá odešla poražena.

Na památku jejich prvního souboje slavíme 22. října Den zlatonky. Odehrál se totiž právě tohoto dne roku 2005 a šlo o premiérový famfrpálový zápas na naší škole. Zmijozel v něm zvítězil 360 : 140 po 4:29:50 hry. Celkově se do dnešního dne uskutečnilo zápasů třináct. V jedenácti zvítězil Zmijozel, Havraspár vyhrál dvakrát, a to ve druhém a třetím. Nejvyšším rozdílem skončilo utkání mezi nimi 4. prosince 2010, a to 3 830 : 80 pro Zmijozel. Nejdelší utkání bylo sehráno 23. května 2009, trvalo 14:36:42.

Celkové skóre ze všech zápasů je Zmijozel 16 680 : Havraspár 2 480. Cerridwen Lowra Antares dokázala utkání těchto kolejí ukončit chycením zlatonky pětkrát, Merrisa Newman čtyřikrát, Marguerita Laux jednou a za Havraspár bibi střeštěnka ve vítězných zápasech dvakrát. Není známo, kdo byl úspěšným chytačem v jejich prvém utkání.

V loňské sezóně Zmijozel porazil Havraspár 28. dubna 2012 po dvou hodinách, padesáti jedné minutě a padesáti jedné vteřině 880 : 100.

Přestože Havraspár dokázal v minulosti Zmijozel dvakrát porazit, letos se to zřejmě čekat nedá. V posledních zápasech zelená kolej získávala rozhodující náskok dříve, než byla vypuštěna zlatonka. I kdyby se jí to letos nepodařilo, má zjevnou převahu na chytačích, Havraspár totiž žádným mistrem na tomto postu zatím nedisponuje. Nechme se však překvapit, šedá je všechna teorie a zmijozelský, pardon, zelený je strom famfrpálu.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *