Vánoce Vánoce přicházejí…

| Vydáno:
Vánoce, svátky klidu, míru a lásky přicházejí. A tak vás mudlové ženou do svých obchodů, kde s úsměvem na tváři hledáte, co koupit bližním. Ve skutečnosti vás však sžírají pochybnosti o tom, zda koupíte to pravé a do toho hraje pohodová hudba. Čas běží, Štědrý den se blíží a v mudlovské bedně slyšíte, že ideální dárek je to či ono. A tak opět vyrážíte mezi davy a hledáte a hledáte…


Drazí čtenáři, nechci znít jako pesimista, ale Vánoce miluji i nenávidím. To, co nesnáším, jsou otravné reklamy, nabídky a další otázky. Navíc ty davy mudlů v obchodech a na ulicích. Motající se mi pod nohama především v momentěm kdy pospíchám a potřebuju se dostat skrz tyto davy, které běžně nepotkávám. A ke všemu to pokrytectví, kdy se upřímné city nahrazují falešnou maskou. Je to prostě děsivá ukázka povrchnosti naší společnosti. Další radostí těchto svátků bývá sžití s celou rodinou a často různé očekávání využití volných dní. Jak jsem dnes zaslechl ve Velké síni „pohádáme se o stromek, o jídlo, o cukroví, o dárky a o těch pár volných hodin“.

Tak a nyní, když jsem vás dostal do té pravé deprese, se můžeme zabývat tím pozitivním. Volno určitě oceníme všichni. Osobně jsem vždy rád za těch pár dní, kdy se můžu sejít s kamarády, které jsem třeba dlouho neviděl. K tomu vyhlídka na dárky, na kterou se těšíme (skoro) všichni bez ohledu na věk. A do toho hromady cukroví, tradiční pohádky a dospávání. Dalo by se říci, že když hodíme za hlavu všechno to divadlo okolo Vánoc a soustředíme se jen na jádro – klid, pohodu a nacpávání se, je to fajn.

Každopádně vám všem přeji příjemné prožití svátků, minimum nepříjemností s maximem pohody. Dále pak hodně zdaru v následujícím roce, především všem studentům zdar o zkouškovém nebo před koncem pololetí.

Komentáře

  1. – Ale prosím tě, nebrala bych to zas tak tragicky, já myslím, že to nakonec zas tak hrozné nebude 😉 Třeba mě už vánoční atmosféra naplno pohltila, a to je teprv listopad 😀 Rozhodně mi však ten článek připadal trošku moc negativistický. To jak jsi rozepsal všechny ty pesimistické vyhlídky a pak jsi jenom tak na okraj zmínil, že bysme vlastně měli být rádi, že bude volno… No každopádně bych si z Vánoc nedělala těžkou hlavu, když se člověk jen trochu snaží, tak si je může v klidu užít a stejně, 21.12. končí svět, tak co… 😉

    1. Re: – Končí svět? Tak ty tedy opravdu můžeš kárat Zena že je moc negativistický :)))
      Svět skončí jen tomu, kdo chce aby mu skončil. Mimochodem…těm indiánům prostě nevyšel šutr no a všichni z toho hned dělají kdoví co.

    2. Re: – Nevím… u mě před pár lety došlo k takové desiluzi Vánoc. Nějak to celé ztratilo to Vánoční kouzlo a už v tom nevidím až tolik dobrého. Jenže nákupy a tyhle věci okolo mě moc neberou, v poslední době mi to příjde jen jako povinnost navíc. Ale samozřejmě jsem rád, že se rodina sejde a tak, ale něco mi tomu chybí. Navíc na vejšce je s tím spojeno více s učením, než když jsem si na gymplu fakt mohl odfrknout a nic neřešit. Jen doufám, že jsem nikoho moc neodradil, protože jsem přecijen dopředu varoval šéfredaktorku, že budu mít spíše negativní pohled.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *