Móda hýbe světem

| Vydáno:
Svět je postaven na penězích a na módě. Čím výstřednější a bohatší člověk je, tím více se na něj upírají zraky módních kritiků. Menší rybky nechávají kritici proplouvat s malou zmínkou o vkusu či nevkusu a dál se soustředí na velké ryby, sledují každý jejich přešlap, faldík a vrásku.

Škola čar a kouzel v Bradavicích se stává mezi školami módní ikonou. Zdejší studenti pravidelně rabují zboží v nedalekých obchodech a snaží se udržet krok s módní vlnou. Někteří jedinci pečlivě vybírají kousky, které si do svého šatníku pořídí, aby jim to ladilo s ostatními kousky oblečení a s doplňky, jiní něco popadnou a již se nezajímají, zda se jim to hodí.

Díky výběru/nevýběru někdy dokáže vzniknout zajímavá a ladící kombinace oblečení, jindy zase mišmaš, ve kterém by měl dotyčný raději chodit kanálem. – zarazí se a přemýšlí, zda se omluvit. Nakonec mávne rukou a pokračuje – Občas by se hodilo, aby na škole působilo speciální oddělení, které by radilo studentům v oblasti módy.

Při své procházce hradem jsem pozorovala směsici studentů a studentek, jak se před sebou natřásají, a v některých kruzích to vypadalo, že čím bláznivější módní kreace, tím má dotyčný v hloučku vyšší postavení. Jak mrzuté.

Nakonec jsem si udělala pár fotografií a s vidinou, že příště snad narazím na více „exotů“, jsem odešla. Ve své kanceláři jsem si pak rozložila fotografie, ale jelikož jsem byla líná přehrabovat se tím, tak jsem udělala jednoduchou věc. Náhodně jsem vybrala 2 fotografie a dala jsem se do práce.

Na první fotografii, která se mi dostala do ruky, je jistá Amy Lizardova.

Slečna asi razí cestu, že černou se nic nezkazí, ale opak je pravdou. I černou barvu musíte umět nosit, a navíc, všeho moc škodí. Sice se to slečna snažila trošku vylepšit barevným tričkem či co se to tam schovává a punčochami, ale takhle to spíše vypadá „černá barva – žlutý flek, černá barva – modrý flek, černá barva – červený flek“.

Rozhodně bych volila i jiný účes, chtělo by to trošku prostříhat, upravit, takhle kadeře lítají na všechny strany a vypadá to, že se slečna ani neučesala. Navíc ty brýle. Celkově jí účes a brýle přidávají několik let. Na jednu stranu, třeba jí díky tomu nalijí u Rosmety nějaký ten dryák, ale když se to tak vezme, slečně to spíše škodí. Ztrácí svůj školácký šarm, dívčí rysy a spíše na mě působí, jako kdyby se měnila v jednoho nejmenovaného chlapce s jizvou.

Druhým kouskem na podnose je nějaký zelený
Lee Mortir.

Jak tak koukám, tak bradavičtí studenti a studentky mají asi velkou zálibu v černé barvě, to už je pomalu na vyšetření. Když se tak dívám na tu postavu, do těch očí, tak mě napadají jakési myšlenky. Žádné nevhodné, to se bát nemusíte. Ale jak se tak koukám a pozoruji, přemýšlím, zda Snapeova smrt nebyla jen jako. Však se koukněte, ty mastné vlasy padající do pronikavých očí, záliba v černé barvě. Snape to určitě přehnal s lektvarem mládí a nyní zde opět studuje, ale pod jiným jménem. Ta rouška přes pusu bude mít určitě taky svůj důvod – zkreslení hlasu, aby ho staří jedinci, kteří pamatují ještě dobu kamennou, nepoznali. Tak jak to tedy je?

Budu se do toho muset ještě více ponořit a zjistit pravdu, ale to snad v jiném článku, přece do článku o módě nebudu psát o honbě na Snapea. Ne ne, tuhle perličku si necháme na jindy.

Pac a pusu na čelo

Margarita de Fernandez – toho jména druhá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *