Šípková apokalypsa

| Vydáno:
Tohl enen ivti pny! Proc zrov naja ?Kdo meza klel ,pri znej tese hned ted! Joav ysem ijes tesm ejet e?Je npoc kejt e,az sezt ohok rovi dost anu, java mvyp rasi mkoz ich! …N ebov amas ponb udum octn adav atvj edno mkus e!

Ne, nebojte se, nebudete muset číst celý článek po čtyřech znacích bez diakritiky. To mi jen zůstal tik z komunikace na hradě. Ale trocha strachu vám přeci jen neuškodí, neboť šípková apokalypsa přichází…

Kvůli ochraně autorky článku bylo nutné zcenzurovat některé informace.

Všechno to začalo ve čtvrtek 16. dubna. V odpoledních hodinách jsem se spolu s Markem Williamem Callawayem stala obětí černé magie a byla zakleta v Šípkovou Růženku. Nicméně se domnívám, že skutečný začátek této trnité aféry se datuje již do předešlého dne! Očitý svědek, který si ze strachu před růžovým prokletím přeje zůstat v anonymitě, mi vypověděl, že k večeru 15. dubna ve Velké síni proběhla debata dvou profesorek, madam CENZURA a madam CENZURA. A o čem že se tyto dámy bavily? No přeci o Šípkové Růžence. Náhoda? Nemyslím si.

Otázek vyvstalo mnoho: Proč? Proč já? Proč on? Proč my? Dále také Kdo? Kdy? a v neposlední řadě i Jak? A ač se tyto otázky vejdou do naší čtyřznakové řeči, nedostalo se nám odpovědi. Začaly vznikat konspirační teorie („Je to cílený útok na zmijozelský tým B4!“, „Panu řediteli došla trpělivost s tím tvým hnutím!“), falešná – nebo snad pravá? – obvinění („Viděl jsem vás u Borgina & Burkese!“, „Co jste to tam čarovala dopoledne U Tří košťat?“) a skupinky posměváčků, kteří z našeho neštěstí měli druhé Vánoce. Hold však musím vzdát naší úžasné paní zdravotnici Orestě McCollin Vianuevě, která neváhala a pokusila se mě z prokletí hezky postaru vysvobodit. Těžko říci, proč její polibek nefungoval.

U dvou zakletých to však nezůstalo. Hned v pátek byla zakleta havraspárská studentka Gabrielle Sweet a den nato se do trnité party k mé škodolibé radosti přidal známý mlátič Pitrys Monty. V tu chvíli již začínalo být jasné, že jde o organizovaný zločin. Zbývalo tedy jen čekat, zda se trnové koruny dočká i některý z fialových. A taky že se dočkal. Jen několik hodin po Pitrysovi byl zaklet můj oblíbený profesor, supervizor soutěží a majitel úžasného Srubu u jezera v jedné osobě – pan Tadäus Trottertickler.

Mé investigativní já se třáslo na pátrání, ale lítejte si po hradě obalení v růžích a se zakletým jazykem, když ani jazyk nemáte. Co takhle aspoň starý dobrý rozhovor s prokletými! Noto asit akyn epuj de. Zbylo mi tedy jediné – obrátit se s žádostí o pomoc na strýčka Googla. Tomu se podařilo Růženkám a Růženínům mezi trny položit několik stručných otázek. Mrzimorský Růženín však nebyl k probuzení, jeho odpovědi tudíž nemohly být zapracovány do koláčových grafů.

1. Domníváte se, že je mezi jednotlivými případy prokletí souvislost?

Ano: 100 %
Ne: 0 %

2. Souhlasíte s tvrzením, že za hromadným prokletím stojí organizovaná skupina?

Ano: 100 %
Ne: 0 %

3. Co si myslíte, že je cílem dotyčné osoby (příp. skupiny osob), která vás zaklela?

Nina Yozhinski: Zakl Chrrrrr
Mark William Callaway: Chrrrrr
Gabrielle Sweet: Chvi Chrrrrr
Pitrys Monty: Poms Chrrrrr
Tadäus Trottertickler: Rozp Chrrrrr

4. Proč si myslíte, že jste se stali terčem právě vy?

Nina Yozhinski: Prot Chrrrrr
Mark William Callaway: Chrrrrr
Gabrielle Sweet
: Prot Chrrrrr
Pitrys Monty: Těž Chrrrrr
Tadäus Trottertickler: Nemá Chrrrrr

5. Máte za to, že má hrad očekávat další zakleté?

Ano: 75 %
Ne: 25 %

Inu, zapomněla jsem strýčkovi říct, že s otázkami vyžadujícími odpověď delší než ‚ano‘ a ‚ne‘ nepochodí. Nevadí, koláče mluví jasně.

Závěry si vyvoďte sami, ale řekla bych, že je téměř jisté, že brzy můžeme čekat další Růženku. Bude to některý z duchů? Či snad nějaký zaměstnanec? Nebo že by nic netušící obyvatel Prasinek? Odpověď možná budeme znát dřív, než sova doručí tento článek do redakce.

Situace je vážná a skandální! Čeká vedení školy na to, než bude zaklet i zbytek školy? Pokud se brzy nedopadne pachatel, také by mohli náš ústav zavřít! Osobně jsem přesvědčena, že za celou situací stojí CENZURA. A teď rychle sdílejte, než to smažou!

Poznámka: Všechny koláče pro účely koláčových grafů byly pečeny podle tohoto receptu.

Pro Denní věštec
Nina Yozhinski

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *