Zápas Nebelvíru a Mrzimoru slibuje zajímavou podívanou

| Vydáno:
1. prosince 2012 pokračuje Školní famfrpálové mistrovství. Utkají se týmy Nebelvíru a Mrzimoru. V prvním kole podaly oba velmi kvalitní výkon. Nebelvír si připsal vítězství, Mrzimor proti silné zelené koleji sice neuspěl, ale šanci měl do poslední vteřiny.

Zatímco ostatní koleje spolu hrály do začátku této sezóny třináctkrát, Nebelvír a Mrzimor se střetly již čtrnáctkrát. Způsobeno to je situací v sezóně Léto 2006. Mrzimor tehdy prohrál se Zmijozelem, následně však porazil Nebelvír. A protože Havraspár porazil Zmijozel, měly koleje, které se tuto sobotu střetnou, po dvou vítězstvích, zbylé dvě po jednom. Mrzimor měl v této sezóně nejblíže k zisku famfrpálového poháru za celou dobu, co se na naší škole famfrpál hraje. O zisku poháru musel rozhodnout dodatečný zápas, který Nebelvír vyhrál 360 : 120.

Ale popořadě. Poprvé proti sobě obě koleje hrály 29. října 2005. Zvítězil Mrzimor poměrem 1530 : 1180 a zápas trval 30:43:19, patřil k nejdelším v historii, mezi těmito kolejemi byl zcela nejdelší. Mrzimor porazil Nebelvír dvakrát, naopak tomu tedy bylo dvanáctkrát. Největší bodový rozdíl nastal 21. listopadu 2009, kdy Nebelvír zvítězil 3 190 : 0.

Celkové skóre ze všech zápasů je Nebelvír 19 430 : Mrzimor 6 920. Zlatonku chytili Nebelbrach Mechacha a Kate Resea čtyřikrát (ta rozhodla dodatečný zápas v Létě 2006), Filius Orionis a Rebecca Shadowfang dvakrát. Údaje z prvního vzájemného utkání nemáme. V prvním zápase zmiňované sezóny Léto 2006 pravděpodobně uspěl Gilbert von Gilsa (proti němu stála Bára Coccinelle).

V posledním vzájemném zápase Nebelvír porazil Mrzimor 5. května 2012 500 : 130 po jedné hodině, dvaceti jedné minutě a dvaceti jedné sekundě.

Dá se očekávat, že budeme svědky skvělé hry. Vítězem bude pravděpodobně Nebelvír, Mrzimoru přece jen chybí mistrovský chytač, který by vyrovnaný zápas rozhodl. Určitě to však budou nervy!

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. ehm, „rámečkování“ – Já tím samozřejmě neříkám, že je některá z kolejí horší či lepší. Ale sama vidím, jaká je to atmosféra – o tu mi v tom „výroku“ šlo – když hrajeme proti havranům, kde je to naprosto pohodové a ne tak vypjaté, tam si i onen zápas opravdu užiju, protože je prostě zábava.
    Když hrajeme proti morčatům, tak je to taky jinačí atmosféra, tam už je to prostě tak nějak bojovnější a síly jsou vyrovnané. A osobně můžu říct, že si při zápase raději poklábosím a zaházím hnojůvky, než abych se jen úporně snažila vyhrát.
    No, a když hrajem proti hadům, tak to tam skoro žádná příjemná atmosféra není (neříkám, že vůbec, ale jsou prostě mezi těmi třemi kolejemi rozdíly v tom, jaká je při zápase atmosféra) – tam jsou prostě dvě favorizované koleje, které chtějí vyhrát stůj, co stůj a mají hodně bojovné hráče, takže si nedovedu představit, že bychom proti hadům házeli hnojůvky a naopak a to jen proto, abychom si splnili magíky 🙂

    A píšu to sem jen proto, že nechápu, proč si lidi chtějí ten můj výrok rámečkovat 😀 když to bylo při zápase, tak to chápu, ale narazila jsem na to znova i ve VS, tak jsem se rozhodla, že to trošku vysvětlím, přeci jen, při hraní na to nebyl takový čas, zejména, když se vám obnoví sama stránka a vy ani nestihnete napsat příspěvek 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *