Ve vyrovnaném zápase Nebelvír zvítězil nad Mrzimorem

| Vydáno:

Nebelvír 450 : Mrzimor 180

Hrad byl svědkem dalšího dramatického utkání, které do poslední chvíle nebylo rozhodnuté. Trvalo 1:41:36. Potvrdily se papírové předpoklady, obě koleje skvěle bojovaly, nakonec rozhodla větší zkušenost chytačů na straně červené koleje.

Oba týmy obsadily posty mistrovskými hráči (s výjimkou mrzimorského chytače, neboť Mrzimor zatím stoprocentního chytače nemá). Více chycených terčíků měl Nebelvír, žlutý celek to však vyvažoval bojovností a často měl na postech převahu. Přesto se vedení ujala červená kolej po gólech Narcissy Teacherové a Olivera McCollina. Teodorik Valdorius, Susan Cooková a Elizabeth Gibsonová však v čase 0:11 převážili misku vah na stranu Mrzimoru, který vedl 40 : 30. Pak se ke střelbě přidala Esperanza Milagrosa a Nebelvír otočil skóre. V čase 0:20 byl stav 80 : 40 pro něj. Mrzimor zareagoval použitím lektvarů, měl však trochu smůlu, když hned po vypití lektvaru obratnosti škrkny přepadly Susan Cookovou.

Za čtrnáct minut začaly řádit červené odrážečky. Kate Resea sestřelila Teodorika Valdoriuse a krátce na to i Jostein Lauierovou a Ywu od Roztodivných. Mrzimor měl na střídání dost hráčů, a tak mezery rychle zaplnil, přesto však v té době rychle inkasoval dva góly, které pak následovaly další. V čase 0:54 trefila potloukem Jane Mooren Andrewa Uroborose a Emily Smith zvýšila na 210 : 50. Zdálo se, že Nebelvír směřuje za jasným vítězstvím. Jeho soupeř se však nevzdával a za třináct minut snížila Elizabeth Gibsonová na pouhých 230 : 110.

Oba týmy pak střídavě střílely góly. Nikdo si nevypracoval rozhodující náskok, Nebelvír vedl o sto dvacet až sto čtyřicet bodů. Zápas trval 1:39, když Safira Jane Bardotová snížila na 300 : 180. To již probíhal souboj chytačů, Nebelbracha Mechachy a Ywy od Roztodivných. Vrhali se po zlatonce, seč mohli, ta jen těsně v poslední chvíli unikala. Nakonec se však nevyhnula ruce prvně jmenovaného hráče.

Výjimečně se mi podařilo zachytit všechny střelce branek. Skórovali:
Esperanza Milagrosa dvanáctkrát, Oliver McCollin devětkrát, Alissia Catherine Alterey pětkrát, Narcissa Teacherová a Emily Smith dvakrát.
Elizabeth Gibsonová osmkrát, Susan Cooková čtyřikrát, Peter Warhall dvakrát, Teodorik Valdorius, Sophia Glis Glisová, Andrew Uroboros a Safira Jane Bardotová se trefili jednou.

Jak utkání viděly kapitánky?

Rebecca Shadowfang:
Zápas proti Mrzimoru byl dle očekávání už od začátku jiný než předchozí zápas proti Harvaspáru. Ale i tak se nám první hodina opravdu vydařila, a když jsme do druhé vstupovali se 160 bodovým náskokem, říkala jsem si, že by to už mohlo být v pohodě. Předčasně… Pár gólů zase všechno zdramatizovalo, a až do konce se nám nepovedlo utéct nikdy o víc než 140 bodů, což dávalo Mrzimoru stále určitou šanci na výhru, a všichni s napětím vždycky očekávali, jak se zadaří chytačům. S průběhem zápasu jsem spokojená – zápas se zbytečně netáhnul a oba týmy hrály skvěle. Jen těch nervů mohlo být trochu méně.
Mrzimor ušel za poslední roky dlouhou cestu a jen nedostatek kvalitních chytačů ho sráží zpět. Letos docela prohnal obě koleje, které si dělají zálusk na pohár, což je výkon, který byl pár let zpátky nemyslitelný. Uvidíme, co přinese další rok.

Ywa od Roztodivných:
Dnešní zápas se mi líbil a jsem s ním spokojená. Myslím, že až na asi půl hodinu během první hodiny, kdy Nebelvír vedl a jeho odrážeči nám to dávali jasně najevo, byl zápas poměrně vyrovnaný. Musím říci, že obdivuju nebelvírské dopování lektvary, bylo opravdu úctyhodné. Obecně myslím, že si oba týmy vedly velice dobře a moc se mi líbila atmosféra zápasu.
Nebelbrachovi a celému Nebelvíru gratuluju!
(A počkejte, až budeme mít stovkového chytače…!)

Sestavy:

Nebelvír: Alissia Catherine Alterey, Emily Smith, Esperanza Milagrosa, Jane Mooren, Kate Resea, Lily Peterson, Narcissa Teacherová, Nebelbrach Mechacha, Oliver McCollin, Olivie Windy, Rebecca Shadowfang.
Mrzimor: Andrew Uroboros, Annie Sami Criss, Elizabeth Gibsonová, Emily Moonová, Jostein Lauierová, Peter Warhall, Piper Jarwealth, Safira Jane Bardotová, Samantha Ulvenová, Sophia Glis Glisová, Susan Cooková, Teodorik Valdorius, Ywa od Roztodivných.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *