Zmijozel je letošním famfrpálovým králem

| Vydáno:
Zmijozel 570 : Nebelvír 270

Zápas, který rozhodl o vítězství v letošním Školním famfrpálovém mistrovství, byl velmi napínavý. Zprvu se ujal vedení Nebelvír, ale Zmijozel si postupem času získal náskok, který se pohyboval na hranici sto padesáti bodů, znamenajících, že ani chycená zlatonka zápas nerozhodne. Dlouho nebylo jasné, která kolej zvítězí. Dokonce dlouho bylo možné, že by zápas mohl skončit remízou. Nicméně Zmijozel přece jen měl navrch a nakonec to stvrdila jeho chytačka Marguerita Laux.

Začátek utkání lépe zvládl Nebelvír, přestože mu chybělo šest hráčů z těch nejlepších. Na gól Nebelbracha Mechachy sice zareagovala NaSaŠí Jackson, pak však nastřílely další góly Lily Peterson a Kirsten Woodová, které poslaly svůj tým do nejvyššího vedení, které v zápase měl, 40 : 10. Zmijozel se však nevzdával a v čase 0:16 Cerridwen Lowra Antares vyrovnala na 60 : 60 a NaSaŠí Jackson spolu s Aerith Rigel zařídily zelené koleji třígólové vedení.

Nebelvír dokázal stáhnout, a dokonce v čase 0:29 ho Lily Peterson opět poslala do vedení. Skóre se pak chvíli pohybovalo plus minus jeden gól pro některého ze soupeřů. Od času 0:36, kdy bylo 130 : 130, se však přece jen začal více prosazovat Zmijozel. Když byla vypuštěna zlatonka, vedl po gólu Tydynky Flyové již 210 : 150. Druhá hodina zápasu mu pak vycházela jednoznačně lépe než jeho soupeři. V čase 1:11 upravila stejná hráčka na 290 : 150.

Ani Nebelvír se však za nepříznivého stavu nepoložil a zuby nehty držel bodový rozdíl, který mu dával naději na úspěch. Za zlatonkou se rozletěli Cerridwen Lowra Antares a Nebelbrach Mechacha, oba se po ní vrhali po hlavě, ale štěstí neměli. Zmijozel brzy změnil taktiku a na chytače poslal Margueritu Laux.

Zápas trval 1:24, když Lili Smeaglová zvýšila na rozdíl sto padesáti bodů a poprvé byla možná remíza. Ne na dlouho, protože po třech minutách zařídila Zmijozelu nezlatonkový náskok Cerridwen Lowra Antares. Skóre se pak převalovalo kolem stopadesátibodové hranice. Chvíli se Nebelvíru podařilo dostat se pod ní, pak hned zas Zmijozel získal větší náskok. Nejvíce vedl v čase 1:45, kdy NaSaŠí Jackson zvýšila na 390 : 220. Přestože se v té chvíli zdálo, že je o osudu utkání rozhodnuto, nebylo tomu tak. Nebelvír bojoval a ještě třikrát se mu podařilo dotáhnout stav na rozdíl sto padesáti bodů, byť pod něj se nedostal. K remíze však nakonec nedošlo, protože právě za takového rozdílu v čase 2:2:39 Marguerita Laux zápas ukončila.

Hrad by svědkem skvělého sportovního zážitku. Oba týmy podaly vynikající výkony. Zápas byl veden z obou stran v ryze sportovním duchu. Školní famfrpálové mistrovství se stává zajímavějším a zajímavějším (i díky neustále se zlepšujícímu Mrzimoru, který šlape oběma nejúspěšnějším kolejím na paty). Můžeme se těšit, že v dalších letech bude právě famfrpál patřit k tomu nejpoutavějšímu, co lze na naší škole zažít.

Jak utkání viděly kapitánky?

Barbara Arianne Lecter:
Já nějak nemám slov. Bylo to super, od začátku do samého konce. Nebelvír byl skvělý, my jsme byli skvělí, atmosféra byla skvělá a navrch to všechno bylo superKVÁKózní. Víc takových zápasů, protože pro tohle stojí za to o těch víkendech vstát a fungovat tady a ne jinde.

Rebecca Shadowfang:
Famfrpál, pro tolik lidí jen nudná klikačka, může být i zdrojem velkého množství adrenalinu a nervů. Nebelvírští a zmijozelští spolu se svými fanoušky o tom vědí svoje. Každý rok, a letos nevyjímaje, je nebelvírsko-zmijozelský zápas považován na vrchol sezony. Kdo vyhraje zápas, bere pohár. Nejspíš to tak nebude navždy, ale již několik posledních sezon to platí. Zmijozelu určitě nelze upřít terčíkovou převahu, ale 160 bodový rozdíl, který zaručuje vítězství, je někdy skutečně běh na dlouhou trať. A Nebelvír běhat umí. Sobotní zápas byl skutečnou ukázkou famfrpálového umění na škole. Až na drobné nedostatky, kterým se někdy prostě nejde vyhnout, předvedly oba týmy to nejlepší a já jsem hrdá na to, že můžu být kapitánkou jednoho z týmů, i když to pro mne místy byly infarktové situace. Tuším, že to byl Neb, který po zápasu řekl, že lepší reklamu než takovýto zápas si famfrpál nemůže přát, a já s ním souhlasím. Zápas byl krátký, svižný a do poslední chvíle napínavý. Chyběla jen ta trocha pověstného štěstíčka na nebelvírské straně a všechno mohlo dopadnout jinak. A přestože bych řekla, že Zmijozel působil uvolněněji než Nebelvír, i oni určitě přímo hltali obrazovku každých pět minut, když mělo dojít na chytače.
A když už jsme vás, zmijozelští, letos neporazili, doufám, že z toho máte aspoň tik a o to snazší bude pro nás vás porazit příští rok. – zasměje se –

Sestavy:

Nebelvír: Caroline Ellen Gilbertová, Esperanza Milagrosa, Kirsten Woodová, Lily Peterson, Narcissa Teacherová, Nebelbrach Mechacha, Nerys Heliabel Ghostfieldová, Oliver McCollin, Olivie Windy a Rebecca Shadowfang.

Zmijozel: Aerith Rigel, Barbara Arianne Lecter, Cerridwen Lowra Antares, Donatien Green, Eineann Mag Lasair, Jean Molliacová, Kristie Smithová, Lili Smeaglová, Marguerita Laux, NaSaŠí Jackson, Renée Carlisle a Tydynka Flyová.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *