Pomíjivost mládí a zdraví

| Vydáno:
Krása, zdraví a mládí jsou pomíjivé. Nebýt všelijakých dryáků, mnozí zaměstnanci bradavické školy by chodili s povislými tvářemi a hlubokými vráskami. O tom, že čas se nedá zastavit a hodiny neúprosně tikají, se přesvědčila i profesorka Selena Enail Smithová.

Profesorka Smithová se v těchto dnech nachází na ošetřovně. Nakoukla jsem do její karty a zjistila, že důvodem jejího pobytu zde jsou akné bobky. Nevím, kde je dotyčná chytila, ale doufám, že nejsou nakažlivé. Akné bych očekávala u mladších jedinců, ale v kombinaci s bobky se jedná o nebezpečnou nemoc!

Již před nějakým časem se zde profesorka proháněla s rouškou na puse, takže z její strany se dozajista jednalo o tušení blížící se choroby. Vyplývá z toho ale otázka, proč se nezačala léčit dříve?

Snažila jsem se ji dostihnout a získat nějaké vysvětlení, ale dočkala jsem se pouze krátkého vzkazu, ve kterém poukazuje na to, že roušku nosila kvůli vráskám (jako kdyby tomu někdo věřil). V současné době prý šetří na čem se dá, a tak si nemůže dovolit nějaký zkrášlující přípravek – rouška dobře zakrývá její vráskami zohavenou tvář.

Je až zarážející, že relativně mladá profesorka již trpí tvář deformující chorobou, tedy vráskami. Ale jak přišla k těm akné bobkům? I o tom se nacházela ve vzkazu zmínka – při prohledávání své truhly narazila na lektvar. V domnění, že se jedná o lektvar mládí, ho vypila, bohužel se ale jednalo o nějaký prošlý dryák, ze kterého má tyto následky.

Jejím domovem se tedy stala ošetřovna, kde polehává, odpočívá a podle zdravotních skřítků se i pomočuje. V jejím věku by se to stávat ještě nemělo, takže je opravdu tak stará, jak tvrdí?

Na otázku ohledně pomočování mi nechtěla profesorka Smithová odpovídat, pouze se pokusila svést čin na někoho jiného. Ruku na srdce, kdo z vás by šel na ošetřovnu a počůral profesorce postel? Nebo se jednalo pouze o rozlitý pomerančový džus? Jediný způsob jak to zjistit, je najít ono prostěradlo, které se pod ní v daný moment nacházelo. Ale do toho se já už nepustím – nebudu očichávat prostěradlo, na kterém někdo ležel.

Jasně, z celého případu vyplývá, že vráskami již trpí stále mladší a mladší profesoři, hodiny života zběsile tikají a že do sebe nemáme lít prošlé dryáky.

Pac a pusu,

Margarita de Fernandez – toho jména druhá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *