Naděje Denního věštce Anet Small Witch

| Vydáno:

Anet malá čarodějka – další čerstvá redaktorka Denního věštce. Milé děvče z Mrzimoru, které často vídáme ve Velké síni jak shání novinky o dění na hradě. Věří na mimozemšťany? Je sportovkyně nebo intelektuálka? Co nám o sobě ještě prozradí?


První otázka, která se se mi dere na jazyk, je taková kousavá… Povězte, jak to s vámi je? Čtenář Denního věštce by si mohl myslet, že jste nepořádná, když ztrácíte zadání esejí a vůbec, kde je pravda?

Je pravda, že jsem ztratila své zadání eseje, ale tím to končí. Zpravidla zapomínám jen psát úkoly a občas do někoho na chodbě narazím, ale nejsem žádný moták!

Jak probíhá pátrání po vašem ztraceném pergamenu?
Stále pátráme. Od kočky jsme se dostali kdoví ke komu… Jde to pomalu. Zatím jsme našli jen útržky zadání. Snad jich najdeme více a půjde z toho vyvodit ztracené zadání. Jinak nevím, co si počnu. – fňukne –

Aha, pardon, nechtěla jsem se vás nějak dotknout. Tak tedy z jiného soudku. Jak se vám u nás na hradě studuje? Jste nadšená studentka? Máte nějaký oblíbený předmět?

Studuje se mi úžasně, jsou tu úžasní lidé, tak i proto jsem nadšená. Zatím si nestěžuji. Oblíbený předmět… Mám jen jeden předmět. – usměje se – Mám Kouzelnou angličtinu pro začátečníky se skvělou profesorkou madam Meredith. Angličtina mě velmi baví, musím říct, že i na hodinách jsem se toho spoustu naučila. Takže jsem ráda. I když některé úkoly pro mě byly opravdu složité.

Co vlastně děláte ve svém volném čase; krom čarování v angličtině? Zajímáte se o nějaké kouzelnické sporty?

Ve volném čase si povídám se svými kamarády tady na hradě, často se dozvím i něco nového. Pokouším se hledat něco, co bych mohla zveřejnit v DV, nebo píšu na nějaké téma, které dostanu od vás.

Kouzelnické sporty… Jedině asi famfrpál… Silácký ring mě moc nebaví, šachy neumím a do Soubojového klubu ještě nemohu.

Takže jste spíše intelektuálka než sportovkyně? Jak jste se vlastně k Dennímu věštci dostala?

Asi to tak bude. Pracuji spíše hlavou. – usměje se – Do Věštce jsem se dostala náhodou. Jednou jsem ve VS viděla, že se hledají noví redaktoři, tak jsem si řekla, že se tam půjdu podívat. Dostala jsem úkoly a najednou pro DV skutečně píšu.

Máte nějaký spisovatelský vzor? Jaké je vaše oblíbené téma? Co se týká stylů, jste vyhraněný novinář?

Nemám žádný vzor. Oblíbené téma nemám – píšu o tom, co mi cvrnkne do nosu, zpravidla to jsou rozhovory.

Dobrá… – píše si – Řekněte mi prosím pět slov, která vás první napadnou, když se řekne mudla.
Rodina, domov, láska, kamarádi, aaa…. Stačí čtyři? Mě další nenapadají.

Věříte na mimozemšťany?

Ne. Nemám moc ráda, když někdo říká: Věříš na konec světa? Věříš na UFO? Zítra bude konec světa. Dnes dojdou mimozemšťani…
Celkem mě to i štve. Jsou to jen kecy. Měl být konec světa, a byl? Zase řeči. Nenávidím to.

Jak byste se chtěla zapojit do naší kouzelnické společnosti, až dostudujete?
Kouzelnické společnosti? No, přála bych si být profesorkou. Proč? Myslím, že je to i výhoda. Studenti musí poslouchat, ale o to asi nejde. Nevím, líbí se mi i ta fialová barva profesorů.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *