Famfrpálová sezóna Zima 2013 končí

| Vydáno:

V posledním zápase sezóny se 5. ledna 2013 utkají Mrzimor a Havraspár. Přestože o vítězi Školního famfrpálového mistrovství je již rozhodnuto – pohár získal Zmijozel – famfrpáloví fajnšmekři si toto utkání jistě nenechají ujít.


Nastávající zápas rozhodne o tom, která kolej obsadí třetí místo. Vzhledem k dosavadním utkáním můžeme říci, že favoritem je Mrzimor, který se postupem času vyrovnává nejlepším kolejím a stává se jedním z favoritů na zisk famfrpálového poháru. Doposud mu štěstí nepřálo, protože mu prozatím chybí mistrovský chytač, ale pravděpodobně nepotrvá dlouho a pohár získá. Havraspár je ve famfrpálu outsiderem, vynahrazuje to však tím, že se jeho zápasy vyznačují skvělou, přátelskou atmosférou, na kterou se ostatní koleje těší.

První zápas mezi těmito týmy proběhl 12. listopadu 2005. Mrzimor v něm zvítězil po dvaceti hodinách, padesáti minutách a třiceti dvou sekundách 1610 : 430. Z dosavadních třinácti zápasů se Mrzimor radoval z výhry devětkrát a Havraspár čtyřikrát. Mrzimor zvítězil největším rozdílem 6. listopadu 2010, 4150 : 620, Havraspár 19. prosince 2009, 5350 : 670. Utkání těchto dvou kolejí bývají tradičně dlouhé. Již zmiňovaný vítězný havraspárský zápas z 19. prosince 2009 byl nejdelší v historii naší školy. Trval 31:26:19.

Celkové skóre ze všech utkání je Mrzimor 25 280 : Havraspár 19 920. Zaznamenanými chytačkami zlatonky jsou Ellka Willowa, která ji lapla třikrát, po jednom úspěšném chycení mají Vicky Charmant, Chloe Phoenixová (prvačka, která během jedné sezóny dokázala získat na postu chytače 50 % a byla největší mrzimorskou nadějí, pak však hrad náhle opustila), Susan Rootletová, Abrielan Zirp (nejkontroverznější postava na našem hradě) a Čenda Dlouhonoha. Z modrého týmu to byly bibi střeštěnka dvakrát a jednou Eressiel de Naso. Úspěšný chytač z prvního zápasu není znám, ve druhém jím pravděpodobně byla Ellka Willowa. Zatím poslední utkání proběhlo 19. května 2012, Mrzimor v něm zvítězil po dvou hodinách, dvaceti osmi minutách a třiceti šesti sekundách 450 : 270.

Přestože tento zápas do zisku famfrpálového poháru již nepromluví, můžeme očekávat, že bude zajímavý a zábavný. Všichni fanoušci jsou zváni.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *