Ministerstvo kouzel řeší problémy s kouzelnickou faunou

| Vydáno:
Jistě vám neuniklo, že se světem prohání jistá choroba, jež dělá převážně mudlům vrásky na čele. Mudlové zůstávají doma, ven chodí jen občas, a když už, tak jen na několik hodin. I přes přízeň počasí se tak v přírodě nevyskytují v takové míře jako dříve, a to nyní přináší své ovoce.

Ovoce pro přírodu. Omezení, která byla zavedena mudlovskými vládami po celém světě, měla a stále mají příznivý vliv na přírodu kolem nás. Ovzduší se pročišťuje, zvířata se vrací do oblastí, kde dříve nebyla spatřena či se vyskytovala pouze v malém množství, a snad se můžeme dočkat i boomu zvířecí populace. Jaký dopad to však má na kouzelnickou faunu?

Ministerstvo kouzel v posledních týdnech řeší zvýšený nárůst pozorování kouzelnické fauny v oblastech, kam se dříve neodvážila jít. Nejedná se pouze o oblasti kolem vyhrazených chráněných oblastí, ale i o místa přímo osídlená mudlovskou populací, což přináší vrásky ministerským pracovníkům, kteří byli v důsledku toho nuceni navýšit počet pracovníků, které posílají do terénu.

Se zvýšenou aktivitou kouzelnické fauny a jejího výskytu i mimo její dosavadní působiště tak dochází k jejich častějšímu střetnutí s mudly, a to nejen v přírodě, ale i přímo ve městech. Nemusí se však vždy jednat o menší druhy, ale i o tvory několikametrového vzrůstu.


Zdroj

Ministerští pracovníci tak každý den řeší několik případů tohoto druhu a samozřejmě se musí postarat o nápravu. Což zahrnuje export zvířete či tvora zpět a úpravu paměti mudlů, kteří tvora viděli. Před vypuknutím choroby to bylo pouze pár případů během týdne, nyní to jsou desítky a desítky střetnutí. Navíc byly zaznamenány i případy, kdy kouzelníci narazili na tvory, o nichž se myslelo, že jsou již vyhynulí, případně na zcela nové druhy. Do mnoha koutů světa jsou tak vysílány výpravy expertů na kouzelnickou faunu.


Zdroj

Doposud vše bylo zvládáno bez větších obtíží. Doufejme, že se situace neobrátí k horšímu, kdy by ministerstvo muselo povolat do terénu ještě více pracovníků, případně by došlo k úplnému uzavření bariér kolem chráněných oblastí. Jak by se situace dotkla kouzelníků, kteří v blízkosti žijí, prozatím není jasné.

Pro Denní věštec
Selena Enail Smithová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *