Důstojné zakončení famfrpálové sezóny

| Vydáno:

Havraspár 570 : Mrzimor 550


Poslední utkání sezóny bylo velmi napínavé. Zpočátku se obě koleje prostřídaly ve vedení. Postupem času získával Mrzimor mírnou převahu, nikdy však nedosáhl rozhodujícího náskoku. Nakonec po třech hodinách, třiceti šesti minutách a dvanácti sekundách chytila zlatonku Lilien Emity Meissed, a zajistila tak svému týmu třetí místo ve Školním famfrpálovém mistrovství.

První gól vstřelil ve druhé minutě Peter Warhall, brzy však stav otočili dvěma góly David Lopez a jedním dnes obzvláště střelecky disponovaná Jessie Athara. Elizabeth Gibsonová však nejen srovnala, ale poslala svůj tým opět do vedení. Žlutá kolej zvýšila vedení až na stav 70 : 40 ve dvacáté druhé minutě. Pak na chvíli zaúřadovaly škrkny, po jejich zapuzení se začali prosazovat modří odrážeči. Podařilo se jim snížit zdraví několika soupeřům a čtyři z nich přinutili vystřídat. Mrzimor měl dostatek hráčů, avšak přesto na tuto situaci doplatil. V čase 0:37 Nicolette Marique Leroy vyrovnala na 100 : 100.

Během dalších minut získal Mrzimor díky požití lektvarů opět drobný náskok, ale Havraspár ho zase vyrovnal. V čase 0:54 ho dokonce Nicolette Marique Leroy poslala do jednogólového vedení, to však za dvě minuty vyrovnala Sophia Glis Glisová. V té chvíli naskočila naostro do hry chytačka Vicky Charmant s 44 % na postu. Lilien Emity Meissed , nejlepší modrá chytačka s 68 %, šla na chvíli střílet góly. Havraspáru totiž chyběli hráči na střídání. Svému chytačskému postu se začala věnovat až ve čtrnácté minutě druhé hodiny poté, co ji nejdříve Piper Jarwealth poslala potloukem na ošetřovnu.

Modrý tým se dostal do problémů. Koště se zavařilo oběma odrážečům Jamesi Watfarovi a Justinu Angel Saneovi. Protože hráče na střídání neměla, odvolala kapitánka Eliah Tailesová po hodině hry ze hřiště celý tým. Mrzimor v té době vedl 180 : 170, tento stav zůstal překvapivě zachován i za pět minut, když se Havraspár na hřiště vrátil. Teprve pak začaly opět padat góly. V čase 1:28 zvyšovala Elizabeth Gibsonová na 270 : 210. Havraspár však nástup protivníka zachytil, a když uběhla jedna hodina a třicet sedm minut od začátku zápasu, snížila Eliah Tailesová na rozdíl jediného gólu, 270 : 260.

Z mudlovských důvodů jsem zbytek zápasu sledoval jen po očku. Stihl jsem zaznamenat, že Mrzimor postupně navyšoval svůj náskok. V čase 2:46 vedl 450 : 350, 2:56 dokonce 480 : 370. Když jsem se opět mohl vrátit natrvalo na tribunu, byl stav v čase 3:34 510 : 420. Přišel jsem právě včas, abych byl svědkem strhujícího závěru. Během jedné minuty se trefili Susan Cooková, Andrew Uroboros a Elizabeth Gibsonová, hned o minutu později, v čase 3:36, zvýšila Susan Cooková na nejvyšší náskok v zápase 550 : 420. V době tohoto mohutného náporu Mrzimoru však předvedla skvělý manévr Lilien Emity Meissed a svým prvním chycením zlatonky v životě zajistila Havraspáru vítězství.

Jak utkání viděly kapitánky?

Eliah Tailesová:
Jsem nyní osoba opojená prvním vítězstvím za celý svůj pobyt v Havraspáru, takže pro mne to byl úžasný zážitek. Bylo jasné, že půjde o napínavý souboj, což jsme stvrdily s kapitánkou soupeře na pizze v Praze. Snažila jsem se hodně vložit do přípravy, aby tým byl aspoň trochu kompletní. Každý ví, že Havraspár se potýká s malým zájmem, což se snad teď trochu otáčí. Co se týká přímo zápasu, často nám teklo do bot a dalo se spoléhat jen na to, že Lilien chytne zlatonku, což se nakonec stalo. Jsem ráda za výhru, kterou si dle mého zasloužíme aspoň za tu snahu, ale přiznejme si, že žlutí hráli skvěle, měli úžasné střídání, kdežto my kolikrát neměli koho střídat. Dnes to byla dobrá hra na obou stranách, fajnová atmosféra, a já teď můžu doufat, že nám v registraci dorazí dvacet nadšených famfrpálistů.

Ywa od Roztodivných:
Pokud nebudu hledět na výsledek, byl to podle mne jeden z nejlepších zápasů za celou dobu mého kapitánování. Minimálně co se taktiky týče. Vicky špatně pochopila mé vyjádření s nijak hlubokou myšlenkou a (když hledím zpětně, tak jednoduchý) plán byl na světě.
Havraspár ale hrál skvěle a jejich mnohem lepší chytačka si už zasloužila tu zlatou chytit, což rozhodlo.
Děkuju moc celému žlutému týmu za letošní skvěle odehranou sezónu. A Havraspáru gratuluju.

Sestavy:

Havraspár: Annie Reprobate, Dahlia Athara, David Lopez, Eliah Tailesová, Evelina van Eyck, James Watfar, Jessie Athara, Justin Angel Sane, Lilien Emity Meissed, Linn Rose Lairová, Madidess Leevian a Nicolette Marique Leroy.
Mrzimor: Andrew Uroboros, Anet Small Witch, Annie Sami Criss, Ashaii Naomi Naiad, Elizabeth Gibsonová, Emily Moonová, Chabrakanes Čertovem, Jostein Lauierová, Oresta Vianueva, Peter Warhall, Piper Jarwealth, Samantha Ulvenová, Sophia Glis Glisová, Susan Cooková, Vicky Charmant a Ywa od Roztodivných.

Konečná tabulka Školního famfrpálového mistrovství

pořadí kolej výhry prohry skóre
1. Zmijozel 3 0 2030 : 940
2. Nebelvír 2 1 1580 : 780
3. Havraspár 1 2 810 : 2130
4. Mrzimor 0 3 1190 : 1760

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *