Co je zač Hradní drbna?

| Vydáno:

Hradní drbna, majitelka jednoho ze sloupků Denního věštce. Co je vlastně zač? A kde se u nás na hradě vzala? Kdo to je? Co ví? Máme se bát?


Hradní drbna je tvor velmi příjemný a nenápadný, a tak si jí na chodbách ani v jiných částech hradu skutečně nevšimnete. Při jejím dřívějším působení na jiných školách a v jiných novinách se do světa rozneslo mnoho mýtů. Od toho, že sbalila několik ministrů kouzel, přes to, že je převtělením Lorda Voldemorta, až k tomu, že každé ráno musí použít přesně 431 přeměňovacích kouzel, aby vůbec mohla vylézt mezi kouzelníky.

Jenže to jsou lži, vážení! Hradní drbna je sice poněkud výstřední osoba, která má velmi originální pohled na svět, přesto vystudovala prestižní Akademii v Krásnohůlkách a účastnila se třeba i výměnného pobytu v americkém Salemu. Pracovala již v několika prestižních zahraničních kouzelnických novinách i časopisech, tudíž není žádné překvapení, že jí bylo nabídnuto i místo v Denním věštci.

Co se týče jejího vzhledu, tak ten byl, je i bude obestřen záhadami. S těmi přeměňovacími kouzly to tudíž může být pravdivé, i když v naprosto jiném smyslu. Zároveň se také nabízí možnost, že drbna je pouze metamorfomág, který si občas pozmění i barvu očí. Redakce má k dokonce k dispozici i jednu její fotografii:

Proč se ale vlastně rozhodla působit na naší škole? Proslýchá se, že z Kruvalu, kde ještě donedávna pracovala, musela odejít kvůli aférce s ředitelem. Proto hledala místo jinde. I když se jeden čas pokoušela o novinářskou kariéru, hlavní náplní jejího života jsou drby. Dokáže je vyhledat, stejně tak oplývá neuvěřitelnými znalostmi o aktuálním dění, které by jí mohla závidět i samotná Rita Holoubková.

Mějte se tedy na pozoru, nikdy nevíte, kdo je ten, do koho na chodbě narazíte. Abyste jednoho dne ve sloupku neobjevili i své jméno. Pokud se ale obáváte, není čeho. Drbna je milá, a pokud jí přes madam šéfredaktorku podstrčíte třeba čokoládu, tak za předpokladu, že ji madam nesní cestou, Drbna vám ráda vyhoví.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *