Fialový famfrpál

| Vydáno:

Když kolega Werewolf navrhl v komentářích u příslušného tématu, že by mohli profesoři hrát o pohár ve ŠFM, s úsměvem jsem si sám pro sebe tento nápad zařadil do šuplíku „bláznivé a nikdy nesplnitelné“. Ve chvíli, kdy bylo toto téma na honorovském koncilu představeno panem ředitelem a to navíc stylem „s tím se počítá“, jsem byl tedy docela v šoku. A jakmile přibyly v hale sborovny nové dveře vedoucí do profesorského kumbálu, bylo jasno. Profesoři a zaměstnanci nastoupí jako jeden tým do zápasu proti družstvům jednotlivých kolejí.

Studenti, těšte se… a třeste se.

Na co že se můžete těšit?
Především na pouhý fakt, že budete hrát o zápas víc než v minulých letech; celé mistrovství se tak protáhne de facto o měsíc. Pokud k tomu připočteme i větší zájem o výhodnou dobu tréninku, je vlastně výsledkem poměrně nabitý školní rok od samotného začátku až do jeho konce.
Dále můžete počítat i s tím, že se vám při troše štěstí naskytne možnost oplatit – a navíc ryze sportovně – tomu kterému profesorovi křivdy, jež na vás napáchal při opravování domácích úkolů… Řekněte, není snad lákavá možnost srazit dotyčného potloukem, zesměšnit ho vstřeleným gólem či dokonce zlatonkou lapenou přímo před jeho nosem? A to nemluvím o lákavém využití bomb hnojůvek, nicméně přemýšlet nad tím, zda se bude profesorský tým stavět k jejich užívání jinak, než je v současné době obvyklé, nemá nyní příliš velkou cenu, neboť družstvo fialových ještě nemá ani zvoleného kapitána, který standardně případné dohody zajišťuje.
Velkým otazníkem je tedy také strategie a disciplinovanost nového týmu, tudíž se velmi špatně odhadují i jeho šance na umístění. Papírově na tom jsou ovšem fialoví poměrně slušně, mohou se pyšnit dvěma mistry chytačského umění (stejný počet jako kolej Zmijozel), velkým množstvím mistrů na ostatních postech (často se jedná o nedávno zfialovělé profesory, kteří své zkušenosti nabrali spolu s kolejními strategiemi hry ještě za svých mladých let a mohou být tedy pro nově vzniklý tým cennou posilou) a ani v terčících nijak výrazně nezaostávají. Jaká však bude skutečná účast na zápasech – v některých případech proti kolejím, kde dotyční 7 let studovali – však zůstává otázkou.

Ať tak či tak, famfrpál na naší škole získává zapojením pátého týmu do hry zcela nový rozměr a to jak pro aktivního hráče, tak pro famfrpálové fanoušky.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *