Nemít zuby? Nevadí! Nemít Forcera? Jó, to vadí!

| Vydáno:
Poklidný pondělní večer byl narušen příšerným vrzáním zubů a kloubů a později i křikem z famfrpálového hřiště. K údivu studentstva se na hřišti konal oficiálně neoficiální zápas starých lidí. Teda co… zápas velice zkušených a letitých hráčů famfrpálu oděných ve fialovém.

Povyk způsobili fialoví v čele s panem ředitelem v pondělí 11. března po sedmé hodině večerní. Že se bude večer hrát zápas, zjistili profesoři a zaměstnanci ještě toho samého dne ráno. Před začátkem zápasu začala unikátní podívaná. Staronoví hráči, z nichž někteří zažili naposledy ještě starý famfrpál, začali teprve shánět a dávat dohromady výbavu. A tak nastal chaos a divoké rozesílání výbavy na všechny strany. Některým fialovým se povedlo ukecat studenty, aby jim půjčili studentskou výbavu. Dokonce jim namluvili, že jim po zápasu vrátí celou výbavu vcelku a v pořádku. I s Forcerem, no vážně. Informace o tom, že jistý inspektor výuky poté utekl i s půjčeným Forcerem, máme vyškrtnout z článku. (Zdroj: Jedna ježibaba povídala.) Jistá kolejní ředitelka Zmijozelu přišla na zápas velice pozdě, veškerá výbava byla již rozpůjčovaná, a tak jí nezbylo nic jiného než vybrakovat kolejní kumbál.

Trvalo zhruba dvacet minut, než se všem hráčům povedlo správně a úspěšně nasednout na košťata pod bedlivým dozorem pana ředitele. Zvládli to dokonce bez zranění, ale děsivě jim u toho vrzaly klouby. Poté pan Nimrandir, který měl nejvíce elánů ze všech fialových, šel potvrdit připravenost rovnou za oba týmy, které byly pojmenovány velmi sofistikovaně Tým 1 a Tým 2. A masakr mohl začít.

Paralelní fronta se na část večera objevila i ve Velké síni. Čerstvě fialová kolejní ředitelka Havraspáru Arietty Liella Minette si totiž nazula kopačky a z hřiště běhala pravidelně vykopávat studenty do Hanibalova jezera. Záminkou byly drzé narážky na věk, ale Sylvia Podiceps se proletěla za nevinnou poznámku, že „za pravdu se každý zlobí“. Měla pravdu.

Tohle byl sice úplně první zápas letošní sezóny, ale už teď to můžeme označit za nejepičtější zápas celého roku. Nechybělo vůbec nic – drama, hysterie, řev, úplatky, vyhrožování, padající zubní náhrady i hnojůvky. A to nemluvíme o adrenalinu, který prýštil z vrzajících kloubů.

Na zápase se srazila velká obliba levného a rozkošně růžového Zefyra s neochotou zakoupit drahého Forcera z nuzných profesorských (či zaměstnaneckých) výplat. Výsledkem byla například vážená madam Any Dawson, která se marně snažila chytit zlatonku na Zefyrovi až do samého konce. Zdůrazňujeme slovo marně.

Co by to bylo za zápas bez vyhrocených emocí, že? O to se postarala Amanda Wright, která dorazila na hřiště ve chvíli, kdy se oba týmy solily ve velkém. Arietty Liella Minette začala na svou kolegyni okamžitě řvát, aby se přidala do jejího týmu. Nejspíš počítala s tím, že když spolu učí hned dva předměty, tak budou automaticky spolu i v týmu. Rozhodně nepočítala s tím, že Maya Prinz, která byla úspěšnou odrážečkou, bude taky chtít Amandu ve svém týmu. Arietty na ni vybalila zákony kamarádství, Maya uplatnila svoji exkapitánskou autoritu. Po deseti minutách překřikování, přemlouvání a vyhrožování se Arietty s Mayou unavily a nerozhodná Amanda se přidala do týmu Prinz. Není nám jasné, jestli tuto volbu Arietty již vydýchala nebo ne, každopádně zvolání „MANDO” nám bude zvonit v uších ještě dlouho.

Doposud střeleckému postu vládla Arietty, podporovaná Renée Carlisle, která se po dlouhé době ukázala mimo Godrikův Důl. Bojovná nálada ředitelky Havraspáru byla slyšet široko daleko. Merlinužel si ale měla seřídit dioptrie, protože v záchvatu adrenalinu její camrály létaly různými směry, zejména mimo obruče. Po nástupu Amandy na střelce získal Tým 2 velkou převahu a „Manda” začala sypat jeden gól za druhým. Pár camrálů přenechala i Aki san Marino, ale jinak byla k nezastavení. Hlavně nesmíme zapomenout zmínit, že se odrážečce Maye povedlo srazit nejvíc protihráčů, protože nám bude zřejmě dělat korekturu tohoto článku, tak to musíme zmínit aspoň třikrát, jinak nám ten článek DV prý nevydá. Údajně se nějaký ten gól povedlo dát i Clapsovi Crapsovi a říká se, že dosáhl i nové úrovně na střelci, ale jelikož to zrovna nikdo neviděl, tak to ani jedna z reportérek nezaznamenala ani neokomentovala. Jaká smůla, co?

Co se týče brankářských výkonů, tak začátek zápasu můžeme hodnotit jako vyrovnaný pro obě strany. Za Tým 1 se v bráně představil Oliver McCollin, za Tým 2 dlouho nikdo nenaskočil. Až Veronica Narcissa Williamsová se rozhodla, že se přidá na vítěznou stranu a necelých pět minut se nudila v bráně. Pak seskočila a upřednostnila lízátko od madam Rosmerty. Páně McCollina přestalo bavit marné snažení až po hodině a půl kanonády od Amandy. Pak nahradil znavenou Eillen McFir Elat na postu odrážeče.

Štace Marylin Cuthbert v brance Týmu 1 také neměla dlouhého trvání a zakrátko se vrátila zpátky na střelce. Zvrat nastal, když Veronica nečekaně změnila strany a nastoupila za těžce prohrávající Tým 1. Její přání, aby po ní konečně někdo něco hodil, jí bylo splněno téměř okamžitě. Velikonoční vajíčko od Any Dawson se jí rozplesklo na čele. Veronica ale prokázala překvapivé nadání, protože ač lítala na opačnou stranu, předvedla hned několik zázračných zákroků díky svým neobvykle dlouhým pažím. Nejen střelce na protější straně hřiště pak ještě zvládala bombardovat dýňovými bombami. Za tento multitasking tleskáme!

Přesun Olivera na odrážeče k Orestě McCollin Vianuevě znamenal krušné chvíle pro Mayu. Její dominance se vytratila a manželský tým O-O nemilosrdně bušil potlouky do Týmu 2. Ušetřena nebyla Amanda, Maya, Grace Annabeth Reatcher, a dokonce ani inspektor výuky. Filius Orionis vzal sražení s grácií sobě vlastní a obratem ohlásil, že předmět Létání na koštěti je k mání. Maya reagovala pohotovým výukovým plánem – létání z Astronomické věže. Kdy jindy prokázat talent, než když se řítíte kolmo k zemi? Madam Prinz tedy kromě zdrcujících ran potloukem toho večera oplývala i vtipem!

Potloukové překvapení schytala i Hekatea Centaurix, která se v průběhu zápasu dopovala omlazujícími lektvary. Povislá víčka jí bránila ve výhledu na zlatonku. Příklad si z ní měly vzít i ostatní chytačky, možná by si pak nepletly zlatonku se zlatými odlesky zubů z vypadnuvších protéz sestřelených hráčů. Madam zdravotnice dobře věděla, že vzhledem k počtu zubních náhrad nebude svými zásahy plýtvat cenné zásoby kostirostu.

V průběhu večera se objevilo hned několik transparentů na podporu hráčů. Z těch nejklasičtějších si dovolíme vypíchnout ten pro madam Williamsovou. „Veronica smrdííí” se sice nese ve zmijozelském duchu, tentokrát by ale spíš pasoval na Arietty, která schytala zásah bombou hnojůvkou. Nezapomeňme zmínit, že i přes všechny snahy dua O-O si nejvíc sestřelů připsala Maya, která stála i za ránou hnojem.

Zápas ukončila magíka chtivá Barbara Arianne Lecter, která se konečně rozvzpomněla, jak zlatonka vypadala za jejích mladých let. A také konečně vyměnila Zefyra. Chytila ji těsně po odchodu Filiuse a načasováním se trefila těsně před 22. hodinu. V pokročilém věku se zkrátka večerka musí dodržovat.

Jen co fialoví slezli (nebo spadli) z košťat, oba týmy běžely ještě do Godrikova Dolu. Pod taktovkou Any nebo Dawsonky se hráči pokusili o společnou fotku u pana Paštičky. Výsledek vidíte níže. Zvládli to těsně předtím, než byli převlečeni do pohodlných pyžam.

Rozhodně nikdo nečekal, že zápas fialových potrvá celé tři hodinky. Nás nejvíc překvapilo to, že staří lidé velevážení a dlouholetí profesoři a zaměstnanci bradavické školy mají celkem slušnou výdrž. Byl to zkrátka hukot. Teď nás nejvíc zajímá jediné – kdy můžeme očekávat další fialový nářez?

Poznámka autorek:

Tato reportáž vznikla přes nespočet výhružek cenzurou a školními tresty, ale svoboda tisku je nám svatá!

 

Pro Denní věštec
s nasazením vlastní kůže
Nessa Naiadés & Eilonwy Ellesméry

Komentáře

  1. Tak tahle reportáž je ovšem šťavnatá! Úplně me mrzí, ze jsem toho nebyla svědkem na vlastní oči

  2. Rozhodně jsem se ze zrady Mandy ještě nevzpamatovala, ale budiž jí k dobru, že když měla nastoupit, v našem týmu na střelci zrovna nebylo místo. 😀 Každopádně pokud se příští rok společné předměty neotevřou, víte všichni proč!

    1. No jasně, jinak bych určitě šla do týmu k tobě.

      Každopádně díky za report slečny, docela jsem se pobavila (i když místy to je samozřejmě snůška polopravd! :D) a budu s nadšením vyhlížet další profesorský zápas 🙂

  3. Tak to už další zápasy asi ani nemusíte hrát ne? Nic lepšího už nepřijde 😀

    Naprosto brilantně sepsaný článek!! :))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *