Dívky to mají těžké?

| Vydáno:
Proč by právě kalhoty mohly být důvodem nízkého počtu chlapců na hradě? Dívky to mají těžké, ale chlapci? Kolikrát ještě těžší…

Tak jsem tu zase, hradní přátelé. Popravdě, kdykoliv se chystám napsat nějaký článek, připadám si jako univerzální stěžovatel. V prvním článku jsem brblal na Ďáblovu jámu a její příbuzenské vztahy s Harpagonem, ve druhém jsem trucoval, protože mi nebylo dovoleno pořídit si na hrad vlastního mazlíčka. Dnes to nebude jiné. Opět se chystám předložit problém, který je podle mého mínění zásadní a závažný. Týká se chlapců, potažmo mužů na hradě.

Je nás tu jen pár. Na tom se určitě všichni shodneme. Dokonce jsem kdesi zaslechl, že je nás tu pět a půl (tu půlku bych fakt rád někde potkal a vyzpovídal, jen doufám, že je to horní půlka, protože se spodní bych si moc nepokecal). Ok, takže jsme se shodli na tom, že je nás tu málo. Ono to není tak úplně špatné – uculí se –, jsme tu v obležení dívek, které nás většinou hýčkají a rozmazlují, což je vcelku příjemné. V jistých směrech jsme ale velmi opomíjeni!

Ano, chystám se mluvit o pánském oblečení, respektive neoblečení. Od samého začátku, co jsem přišel na hrad, se potýkám s problémem, že pro chlapce se oblečení téměř nedělá. Zatímco pro dívky je všude nepřeberné množství halenek, sukní, šatů a všech další hadrů a hadříků, pro chlapce seženete sotva troje kalhoty, stejný počet košil a triček. Když jsem se ptal jistých kompetentních lidí, bylo mi řečeno, že je to tím, že na hradě je mnohem víc dívek. Chmm… To je mi důvod. To jako chlapci mají chodit nazí? Vždyť i my máme rádi pěkné oblečení a nechceme být všichni v jednom. Někteří z nás rádi chodí v černé, někteří preferují červenou (že, Olíku?) a jiní zase modrou nebo zelenou. Někdo z nás dává přednost bundám, jiný mikině, triku nebo svetru či košili. Nebo plášťům. Ale když jdeme na PU, většinou se vracíme s prázdnou.

Možná řeknete, že dělám z komára velblouda, ale zkuste se zeptat ve svých kolejích chlapců, co si o tom myslí? Tím spíš, že pokud mudlové věnují pánskému oblečení přibližně stejnou pozornost jako ženskému, proč kouzelnický svět v tomhle směru své muže zanedbává? Kdo ví, třeba kdyby se začalo trochu myslet v oblečení i na chlapce, nebylo by nás na hradě pět a půl, ale třeba… Třeba i devět a tři čtvrtě.

Mějte krásný den!

Komentáře

  1. Na tom něco bude – Na tom článku něco bude. Netvrdím, že mám prolezlou příčnou, to ne, na příčné jsem nakupoval jen jednou oblečení a to školní ufiformu. Dnes, shodou okolností jsem si byl koupit něco nového na sebe, moderního a musím uznat, že vskutku s kalhotama jsem to mě těžké. Vím a pevně věřím že tu máme spousty schopných návrhářů! Prosím, vyslště naše prosby a ušijte nám něco,návrháři, třeba na jarní várku, nějakou kolekci 🙂

  2. – Já prostě nemůžu souhlasit s tím, že „se na chlapce oblečení téměř nedělá“, to fakt není pravda a můj šatník ať je mi svědkem. 🙂

    (Přijde mi vtipné, že v dobách, kdy jsem nastoupil na hrad, se toto téma řešilo také. Opět to byly slečny, které „měly oblečení spoustu“ – a to ho podle mého odhadu muselo být mnohem méně, než mají v dnešní době k dispozici pánové. Nechci nabádat ke skromnosti, ani se nějak odvolávat na „staré dobré časy“, protože nebyly o nic lepší než ty dnešní, ale přijde mi minimálně zvláštní, že počet, který byl před pár lety „spoustu“, je teď „téměř nic“.)

    Podle mě hrozně moc dělá rozdíl, že dámy prostě mají šaty, drahé róby, které stojí i přes deset galeonů, na nichž se může vyřádit kreativita návrháře. Co můžeme mít my místo toho? Obleky, jasně, ale popravdě, já bych tolik za sako, košili a kalhoty na jednom obrázku nikdy nedal. A to ještě patřím mezi ty, kteří si to můžou dovolit, co mají pak říkat studenti nižších ročníků.
    A nebo hábity, jistě. Ale ty přece máme – to, že je spolu s námi mají i dámy, nám přeci nevadí, ne?

    Nechci říct, že bych více pánského oblečení neuvítal – naopak, byl bych za pěkné nové kousky rád. Jen zkrátka současnou situaci nevnímám jako nějakým způsobem diskriminující; taková by mi přišla asi jen tehdy, byl-li bych studentem Zmijozelu – to bych svým spolužačkám možná i záviděl, že mohou nosit kolejní dárky jako sukně či náušnice bez toho, aby je okolí považovalo za výstřední.

  3. – Pane File, ale u Vás je to něco jinýho, Vy se jaksi v případě nedostatku spokojíte i s oblečením dámským 😀
    Jinak má Andy pravdu, že nabídka pro pány, co se nechtějí oblékat jako dámy, je omezená. Ale to třeba i možnost hygieny, protože umývárna tu taky funguje jen dámská. Na druhou stranu sdílet s holkama umývárnu má taky něco do sebe 😛

  4. ;o) – pane File,
    ale takhle to nemůžete brát. Nezapomínejte, že Vy svůj šatník zásobujete přibližně 300 let a ještě nemusíte hledět na výdaje, zatímco já jen roky tři a škudlím každý srpeček ;o))

    1. Re: ;o) – No to neříkám, jen myslím, že pak není problém v tom, že „se to oblečení téměř nedělá“, ne?

  5. SUIT UP! – Myslím, že nadpis mluví za vše, nic víc přece správný chlap nepotřebuje, ne? =)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *