Žabí apokalypsa

| Vydáno:

Mudlové úspěšně přežili svůj konec světa, ale jak jsou na tom kouzelníci? Mají nějaká svá proroctví? Čeká náš svět zhouba? Sežere nás jednou žába? Čtěte více!


Mudlové, jak je známo, jsou velmi pověrčiví. Nešlapou na kanál, v pátek třináctého si berou dovolenou a existuje ještě mnoho takových strašlivých příkladů. No co, myslíme si, že jsou praštění, že? Zvláště po tom, co si téměř každý rok prorokují konec světa. Merlin by řekl, že je to časem třeba přestane bavit, ale ono ne.

Poslední mudlovský konec světa měl být někdy v prosinci či co. A tentokrát to měla být tutovka… Stalo se něco? Jasně, že ne. Ale mudlové si alespoň před Vánoci pěkně nadělali zásoby na horší časy a trochu se procvičili při stavění krytů a nošení vody do sklepa, kdyby snad náhodou praskl vodovod nebo čím si to zdůvodnili. Prostě masové šílenství, milí kouzelníci!

Však i mezi námi, vzdělanými nositeli hůlek, se najdou tací, kteří věří na konec světa. Že to není možné? Je to možné… Dal jsem si s tím práci a vyhledal jsem přísně střežené informace o tajném hnutí Velké Žáby. Toto hnutí tvrdí na základě jakéhosi proroctví vyřčeného Velkou Žábou, že žáby jednoho „KVÁsného“ dne ovládnou svět. Proroctví vzal za své kult uctívačů žab a založil na tom svoji filozofii. Tvrdí:

Všichni pojídači žab budou snězeni Velkou Žábou a ti, kteří nevěří ve Velkou Žábu, žabí apokalypsu nepřežijí!

Naštěstí se svět po ovládnutí Žábou příliš nezmění… Aspoň ne pro uctívače Velké Žáby a Velké Lemry. Protože Velká Lemra je vševidoucí a vševědoucí, až přijde ta chvíle, kdy budou Žáby schopné ovládnout svět, tak se stáhne do ústraní a bude se svými přisluhovači podporovat Velkou Žábu. Protože žáby a lemry bojují za svou rovnoprávnost, a za to, aby je už nikdy nikdo nejedl. Takže spadeno mají hlavně na Francouze.

Zatím se maskují za ekologické aktivisty, skupují rybníky, chrání žáby a zajišťují jim jejich pohodlí. Plánují proniknout i do státní správy a zakázat pojídání žab. Také by chtěli časem mít na Václaváku sochu Velké Lemry s Velkou Žábou. Jejich cíle rozhodně nejsou nízké.

Mají i další frakce, jako jsou včely, které by měly zorganizovat puč, založit si včelí republiku a přestat produkovat med. Šušká se i o ovcích, které by měly začít zpívat a mít svoji vlastní Superstar. Takže kromě smrti většiny obyvatel našeho světa, přemnožení žab a zpívání ovcí se vlastně nic nestane. Nejspíš si toho ani nevšimneme…

Chtěl jsem vědět více, a proto jsem pátral po uctívačkách tohoto kultu. Jednou je Barbara Arianne Lecter, stoupenkyně Velké Žáby, a druhou Bilkis Blight, zastánce Lemry. Měl jsem příležitost se jich trochu poptat. No, co z toho vzniklo si přečtěte raději sami…

Jak se mohu stát příznivcem vašeho hnutí?

Barbara: Stačí následovat proroctví Velké Žáby, nebo se stát lemrou na plný úvazek, nic těžkého, tedy, pokud už nejste ve skupině „žabožrout“, to by pak mohl být problém a překážka ve vašem členství…


Bilkis: Jak řekla Barb, stačí následovat. A u Velké Lemry je to asi takhle: Chvalte Velkou Lemru a Velká Lemra si vás najde! To je samozřejmě hrozně zjednodušené, protože musíte vzít v potaz to, jak moc jste aktivní. Nesmíte to projevovat nějak moc nadšeně, protože přílišné nadšení lemrám nesvědčí v jejich lemření. Lemry jsou líné, dokud Velká Lemra neřekne, že líné být nemají.

Barbara: A i kdyby to řekla, bála bych se, aby to nebyl jen test toho, jak velká jste lemra!

Bilkis: Pravda! Někdy Velká Lemra zkouší vaše odhodlání a staví do cesty překážky. Nejlepší je si jich nevšímat s tím, že zase někam zmizí samy, to je správný lemří přístup!

Jsou s tím to uctíváním spojeny nějaké rituály?

Bilkis: Tak lemry jsou na rituály obecně moc líné, ale pokud bych měla jmenovat několik věcí, které by ke správnému uctívání měly patřit, tak by to byl dlouhý a častý spánek, prokrastinace a velmi pomalé pohyby. Zaprvé pak neděsíte chované pulce tím, že je kontrolujete moc často, zadruhé je to výhodné pro nabírání tělesné hmotnosti a zatřetí je to prostě nejlepší cesta, jak se stát váženou lemrou.

Barbara: – přikyvuje – A to je vše, co se dá tak o rituálech říct… A samozřejmě pouštění čokožabek místo jejich konzumace, ale to je spíše samozřejmost než rituál.

Bilkis: Pak jsou tu věci, které vám dělat velí vaše přirozená láska k žábám. Barb každému říká, aby žáby nejedl, případně je schopná strčit lidem i prsty do krku, aby nebohou žabičku spasila před smrtí.

Jestli jsem to dobře pochopil, žáby vládnou lemrám?

Barbara: Spíš je to taková oboustranně výhodná spolupráce. Žáby si lemer nevšímají, pokud jim lemry nedají záminku, což s lemřím přístupem není moc pravděpodobné… Žáby prakticky zatím nevládnou nikomu, to přijde ve chvíli, až jednoho KVÁsného dne ovládnou svět, jak pravila Velká Žába.

Bilkis: Já bych tak úplně neříkala vládnout, ona je to spíš taková spolupráce díky společnému zájmu o změnění řádu světa, který přijde, jak předpověděla Velká Žába. Lemry by na jednu stranu chtěly akčně změnit svět, na stranu druhou jsou na to prostě líné, takže přicmrndávají žábám a doufají, že z toho pak něco budou mít. A samozřejmě nemyslí práci.

Co se stane s lemrami a žábami po smrti? Mají nějaké místo, kde spočinou jejich duše?

Barbara: Některé žáby končí v žaludku, jiné u Velké Žáby. 

Samozřejmě druhá varianta je žábami vítána a chválena, protože to, co se stane po průchodu žaludkem (a věřte mi, že to není láska…), by se nelíbilo nikomu, natož žábám a nedej žába lemrám.

Bilkis: Podle mého názoru by žáby umírat neměly, protože jsou na to prostě moc cool! A lemry, inu, lemry mají lemří nebe, kam po smrti směřují. A tam jsou všechny věci, které lemry milují, ale o kterých mi školní řád, až na čokoládu, zakazuje mluvit.

Kdy by měl nastat onen den Velké Žáby, který změní náš i mudlovský svět?

Barbara: O tom proroctví přímo nemluví, prostě jednoho KVÁsného dne to nastane!

Bilkis: Může přijít zítra nebo taky za deset let, ale jednoho dne se to stane, a je lepší být připraven!

Proč bychom vlastně měli vašemu tvrzení o konci světa věřit?

Bilkis: Tak my nikoho nenutíme, aby tomu věřil. Klidně si myslete, že se to nestane. Ale pak nebuďte překvapen, když vás to zastihne nepřipraveného!

Barbara: To je zajímavá otázka, ale na druhou stranu je stejně zajímavá otázka i to, proč by se tomuto tvrzení věřit nemělo!

A navíc, jednou to přijít musí tak jako tak a je celkem jedno, jestli za to bude moci Nostradamus, Mayové nebo Velká Žába…

Bilkis: – přitakává – Když mohli lidé věřit v konec světa v roce 2012 a dokonce o tom učit děti ve školách, způsobovat tak masovou hysterii, proč bychom my nemohli tiše věřit v náš konec?

Děkuji vám za rozhovor a hodně úspěchů ve vašem žabo-lemřím působení.

Bilkis: Jinak, řád Velké Lemry stále hledá uchazeče, kdybyste měl zájem …

E? Ještě si to rozmyslím…

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *