Reportáž ze Závěrečné slavnosti

| Vydáno:

Chtěli jste jít na Závěrečnou slavnost, ale měli jste moc práce? Byli jste nemocní? Prostě jste to zaspali? Denní věštec vám přináší exkluzivní reportáž z této významné události!


Každoročně je Závěrečná slavnost významným večerem pro všechny kouzelníky na našem hradě. Studenti se nemohou dočkat vyhlášení Cen zakladatelů a profesoři se zaměstnanci doufají, že jejich pracovní snažení budou ohodnocena nějakým tím řádem. Ono je někdy hezké, když má člověk co dát na krb, že?

Letošní slavnost byla pojata trochu jinak. Jak to tedy probíhalo? Ještě několik hodin před slavností se studenti a profesoři hromadně vydávali na Příčnou ulici, kde bylo jejich cílem Kouzelné kadeřnictví a Twilfitt & Tatting. Ovšem opravdu královskou koupi pořídilo jen pár šťastlivců, kteří místo na Příčnou ulici zamířili do Godrikova dolu a navštívili Salon Stříbrná NiT, kde madam Niam i Tir-na-nog právě vybalovala novou kolekci plesových šatů. Těchto pár výjimečných rób bylo opravdovou ozdobou plesu, ať už to byl Paví háv, Fénixův háv, Římské šaty nebo jen Paví spona, kterou hrdě nosil i profesor Filius Orionis.

Těch několik hodin před zahájením byla cítit po celém hradě nervozita a nadšení. Konečně nastala hodina H a všichni čekali na pana ředitele. Nervozita rostla kosmickou rychlostí tak dlouho, než přišla chvíli po půl osmé madam Anseiola Jasmis Rawenclav. Uvítala nás na Závěrečné slavnosti školního roku Zima 2013 a omluvila nepřítomnost pana ředitele, který musel nutně odjet na konferenci o stavitelství magických objektů a ji zvolil jako svého zástupce.

Vzájemně se všichni přivítali, zatleskali si a po krátkém proslovu už byl čas na předávání Cen zakladatelů. Prvním oceněným měl být student z Havraspáru, ale i přes velké pátrání nikdo nenašel havraspárského kolejního ředitele profesora Midara Kilahima, který měl cenu předat. Přešlo se tedy k ceně Helgy z Mrzimoru. Profesor a kolejní ředitel Matthew Whitecrow se hrdě chopil své povinnosti a za velkého potlesku předal cenu Andrewovi Uroborosovi. Chudák to asi opravdu nečekal a vypadal dost nervózně, ale když pan Whitecrow zavedl řeč na kolejní večírek, trochu se mu vrátila barva.

Další ocenění předala ředitelka Nebelvírské koleje Betelgeuse Orionis. Vzala to zkrátka a bez dalších průtahů. Oceněnou byla primuska Nerys Heliabel Ghostfieldová, která za velkého potlesku dostala Cenu Godrika Nebelvíra. Kdo měl tu čest ji poznat, nepochybuje o tom, že si ji zasloužila.

Ani Zmijozel nezůstal pozadu a jeho kolejní ředitelka, profesorka a inspektorka výuky v jednom, Elle Sutherland, předala Cenu Salazara Zmijozela studentce, která v tomto i v předešlých letech ukázala, že je do morku kostí zelená a hadům oddaná. Byla to Marguerita Laux.

Zaznělo hromové prásknutí dveří. Konečně dorazil i profesor a kolejní ředitel Havraspáru Midar Kilahim. Za nějaký čas dorazily i jeho plíce a nic už nebránilo v tom, aby ocenil některého z havranů. Nebylo to jednoduché rozhodování, ale nakonec byla za svůj velký přínos koleji odměněna Evelina van Eyck.

Po hromadném tleskání, pískání, výskání a předávání květin přišla řada na fialové. Profesoři naposledy zkontrolovali svůj vzhled a zaměstnanci si překontrolovali boty, jestli na nich nemají od toho přecházení mezi hradem a pracovnou bláto. Za Studentskou radu vystoupila Samantha Ulvenová a začala slibným proslovem. Mluvila o tom, jaký byl letošní rok a kdo by měl řád dostat. Sama si odpověděla, že vlastně nikdo z fialových, protože toho zas tak moc neudělali. Pochválila soutěže madam Monny von Schatz a Meredith Jade Hogan, práci zaměstnanců Příčné ulice a nové vylepšení pana ředitele. Dále organizátory Osovnosti; čekala jsem, že padne zmínka i o z mrtvých vstaní kouzelnického tisku, ale zřejmě to nebylo důležité.

Naštěstí profesorům zpravila chuť k jídlu inspektorka výuky Elle Sutherland, která předala Picatrixův řád čarodějů, a to hned dvakrát. Ocenění zůstalo v rodině. Za vzornou výuku byli odměněni profesoři Filius Orionis a Mintaka Orionis. Velký potlesk na sebe nenechal dlouho čekat.

Konečně dostala zpět slovo madam Rawenclav. Představila letošní absolventy OVCE, kterými byli: Elbereth Gilthoniel – Taroty, Jassem Rinal – Zvěromagie,Narcissa Teacherová – Kouzelnické počty, Niane z Libelusie – Bystrozorství – přípravný kurz a Piper Jarwealth – Kouzelnické počty. Poprvé v historii naší školy absolvoval nějaký student i novou zkoušku KOZA, byla to Queti Sylie – Literární seminář – poezie.

Na své si přišli i příznivci sportu. Famfrpálový pohár získalo zmijozelské družstvo a přidalo tak své koleji 1 000 bodů k dobru. Ke sportovním disciplínám by mohlo patřit i bodohrotičství, které vzorně reprezentovala Jane Mooren. Za zisk 7 283 bodů právem získala ocenění Snaživec roku.

Oficiální program slavnosti ukončilo vyhlášení školního poháru. Vítěznou kolejí se ziskem 52 857 bodů stal Nebelvír.

Za celou redakci Denního věštce gratuluji všem oceněným a neméně pak vítězi školního poháru!

Přeji mnoho dalších úspěchů!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *