Stop lososům!

| Vydáno:

Vážený hrade, tohle je výzva pro všechny, kdo:

1) nejsou barvoslepí,

2) nejsou hloupí,

3) umí přijímat argumenty.


Když pominu fakt, že losos je velmi ošklivá ryba, která se tváří, jako kdyby chtěla sežrat vás, vaší babičku a Karkulku zároveň, musím říci i tu podstatnou věc: NOVÁČEK NENÍ LOSOS!

Ano, čtete dobře. Není, nebyl a nebude! A nevychází to jen z toho, že by nebyl ošklivý, nebo nesežral vaší babičku.

Je to všechno o barvách. Někdo může tvrdit, že je barvoslepý, někdo může tvrdit, že je chlap a rozeznává pouze základní barvy. Já tvrdím, že všechny barvy jsou odstínem zelené, ale přesto: Barva nováčků není barvou lososovou!

Ať jste barvoslepí, či vyznáváte jinou z výše uvedených (nebo třeba i neuvedených) barvovlastností, výše uvedená tabulka nelže. A nejde ani o optický klam, jak by mohl nějaký Šťoural, Rýpal a Bručoun podotknout.

Navíc označení losos pro nováčka je nejen urážející, ale pro nováčky s nesnášenlivostí ryb i žaludek zvedající. Proto si dobře rozmyslete, na jakou stranu se postavíte. Na stranu nováčků, nebo na stranu lososů?

Volte dobře, protože i váš hlas může nováčkovi zvednout žaludek!

S vytvořením tohoto článku velmi pomohla následující kouzelná věcička:

Hexa

Komentáře

  1. muhaha – Takže … když jsem barvoslepej, tak jim tak můžu říkat, ač jim tak neříkám? =D 3=D =D

  2. Zajímavé… – Jo, ale to, že jsou nováčci lososoví, už je prostě tradice… nevím, ale losos mi nepřijde jako hanlivé označení 🙂

    1. Re: Zajímavé… – Pro vás mladší je to možná tradice, my starší to pozorujeme teprve asi u třetí nebo čtvrté registrace a popravdě, předtím to daleko déle byli jen a pouze nováčci. Co je tedy tradičnější je nasnadě.

  3. – Pamatuji doby,kdy to byli prostě jen nováčci, ale už nevím kdo jim začal říkat lososy 😀 Jedna slečna si mi stěžuje, že se jí jako nováčkovi nelíbí lososová a ona to vlastně lososová není… Když si budou nakonec takhle stěžovat tak budou bílí a hotovo 😀

  4. – Jeď, Barb, jeď! Konečně někdo shrnul, co si spousta lidí jen tiše myslí a já ti za to tleskám!

    1. Re: – Jeď, jeď! Jen dotoho! Konečně někdo, kdo se odvážil!
      Já pozoruji spoustu nováčků, co si stěžují na to, že jim říkají lososáci, losose, atd.. že ani jim se to nelíbí…

  5. hm – Asi je to jen můj názor, ale tohle mi přijde jako malichernost. Taky mi říkali losůsku a psychickou újmu z toho nemám. Naopak – dělali jsme si z toho ještě legraci. Vždyť losos je vlastně neuvěřitelný machr a zároveň obrovská pochoutka (že Rianko). Losos nebo nováček – podle mne je to fuk.

    1. Re: hm – A jsme zas u kanibalismu!
      To je to, co oslovení nováček nepřináší. Žádné vtipy o lososovi na másle, žádné kuchařské recepty losos na sto způsobů…

      1. Re: Re: hm – Barb, to byl jen jakýsi pokus o vtip a odlehčení situace. Mám pocit, že nováčci tohle řeší mnohem méně, než my tady ;o))

      2. Re: Re: hm – Ale já si živě a v barvách vzpomínám, kdy jsme se s panem profesorem Thorem, a nebyli jsme zdaleka jediní, nad stříbrným příborem dohadovali, jaká příloha je ke konzumaci nováčka nejlepší… a bylo to dlouho předtím, než se jim začalo tak podivně říkat 😀

  6. Super 🙂 – Konečně někdo udělal tady to barevné srovnání 🙂
    Nesnáším když někdo nováčkům, kteří jsou béžoví, říká, že jsou lososoví. Upřímně ani nevím, jakej (vy víte co) s tím kdy přišel, aby se jim říkalo lososy. A hlavně nevím, proč se to ujalo, když lososová je úplně jiná barva.
    Já jsem ráda, že jsem na hrad přišla jen jako nováček, kdyby mi někdo měl říkat losos, tak mu vyrazím zuby.

    Snad tohle hloupý označení vymizí a budou jim všichni říkat nováčci, což se mi líbí i mnohem víc, než nějaká ryba..

  7. Moc se to hrotí. – Když jsem přišla minulý únor do hradu, líbilo se mi, když mi říkali „losos“. Je to roztomilé a určitě to není urážlivé. Nikde v řádu není napsáno, že tak nováčkům říkat nemůžeme. Když to nikomu vadí, přestanu mu tak říkat, ale nehodlám tu hrotit takovou blbinu.

  8. Pro Merlina! – Lidičky, že vám stojí za to investovat svůj volný čas do řešení takových ptákovin…

  9. Prsky prsk 😛 – Upřímně? Tohle, a některé ty komentáře tady, mi přijde tak k smíchu, že jsem dobu uvažovala, jestli se vůbec vyjadřovat. Chvíli jsem měla i dojem, že na této barvě lososová/béžová stojí celé základy Hogwarts a že pokud budou existovat oba tábory, hrozí svržení hradu…:D Prostě se smiřte s tím, že existujou dvě skupiny lidí,.. ti, co na klávesnici vyťukávají písmena N-O-V-Á-Č-E-K a ti, co tam píšou L-O-S-O-S. Mně je úplně jedno, jak jim kdo říká, já jim budu říkat tak, jak sama chci a nevím, proč by mi to měl někdo diktovat…:) (A ne, neříkám, že se klaním k jednomu, či k druhému táboru :)) Podle mě je prostě na jednotlivci, co bude používat…:)

  10. LOL 😀 – Bože, vy s tim naděláte. Nesouhlasit s tím, to chápu, ale považovat to za urážky, povýšeně pohrdat tím, že to zavedl někdo nedávno, přitom starší říkali „Nováčci“, a proto ti starší prostě MAJÍ pravdu.
    Pokud vím, před lososama jim mnozí říkali „vyblití“, nevím v čem je tohle horší. 😀

    Buď vážně dochází témata k psaní, nebo nevím. Kdyby měli nováčci hnědou barvu a říkalo se jim takovým hnědým symbolickým názvem, tak ok, ale nějak nechápu, co je špatného na lososovi, mnam.

  11. – Sice je to blbost,ale vyvolalo to vášnivou debatu. Třeba kdyby jste komentovali i jiné články tak bychom nemuseli vydávat články o lososech abychom zjistili jestli naši práci vůbec někdo čte. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *