Krátký rozhovor s profesorkou Petulí Laskavou

| Vydáno:

S novou registrací mezi nás opět zavítala fialová osůbka, kterou někteří z nás na hradu nepamatují a jiní si na ni jen matně vzpomínají. Proto Vám Denní věštec přináší krátký rozhovor s profesorkou Laskavou.


Paní profesorko Laskavá, jste laskavá paní profesorka?
No samozřejmě, jako kdyby to jinak šlo. Ale má laskavost ještě neznamená, že neumím být přísná, zlá a panovačná. – zasměje se –

Mohla byste se nám představit? Přeci jen jsme tu takoví, kteří na Vás neměli možnost narazit dříve na hradě a možná někteří, kteří na Vás mohli pozapomenout.
Jéje, já se představovat neumím. Teda umím, ale znělo by to spíš jako hrozné vychloubání, protože bych vám řekla výčet věcí, co jsem tu kdy udělala a znělo by to hrozně namyšleně a přitom mnozí udělali ještě více a nemluví o tom. Ale mohu říci, že jsem bývala od roku 2006 studentkou Havraspáru a následně převlékla modrý hábit za fialový – už je to pár let. Vyučovala jsem na škole Japonštinu a Kouzelnickou první pomoc a nějakou tu dobu jsem dělala i supervizorku soutěží. Jinak jsem ale stále tělem i duší dítě, ráda si hraju, houpu se na Lustru ve Velké síni a vyvádím všelijaké rošťárny;ale jenom, když se mi chce.

Kde jste strávila svůj čas mimo hrad? Jen jste vegetila v mrazáku, nebo jste cestovala a studovala magické taje vzdálených krajů?
Mimo hrad jsem vůbec nezahálela. Věnovala jsem se rozšíření svých vědomostních obzorů u mudlovské varianty jednoho mého zde vyučovaného předmětu, abych si trochu zvýšila aprobaci. A takhle jsem náhodou letěla kolem hradu, když jsem uviděla nápis „Registrace otevřena“, tak jsem zaletěla k hradním vratům, zapsala své jméno a výsledek tu před vámi stojí. – otočí se kolem dokola, aby si ji mohli všichni prohlédnout –

A závěrem, jaké jsou Vaše plány pro následující školní rok Léto 2013?
Jo, tak to sama ještě nevím, je rozjednaných pár věcí, ale moc si toho brát nechci, přeci jen v mudlovských studiích ještě pokračuji, tak nevím, jak to bude náročné. Ale pokud mě tu budete bavit a rozveselovat, tak vám tu nějakou dobu vydržím. Ale můj nejbližší plán je vydělat nějaké peníze, jsem chudá jak nejposlednější žížala ve sklepení, a to asi i ta má větší majetek než já.

Děkuji za rozhovor.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *